27-08-2006, 00:32
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
אפשר לפלח את תחום הוויסקי בהרבה שיטות
בנוגע למאליטים יש את סוגי הוויסקי הבאים:
א) סינגל מאלט. בגדול, מדובר בוויסקי שיוצר במזקקה מסויימת ממאלט (דגן שהונבט כדי לפרק את העמילן לסוכר ויובש לאחר מכן כדי לעצור את תהליך ההנבטה ולמנוע מהנבט להשתמש בסוכר לצורך גדילה). לסינגל מאלט יש לרוב מאפייני טעם שאופיניים לו ומיחדים אותו מהשאר והוא לא מעורבב בשום וויסקי אחר, למעט בעצמו (מערבבים בין חביות שונות, ולעיתים גם משנים שונות של אותו הוויסקי, כדי ליצור אחידות טעמים). הוויסקי עובר זיקוק דודי שנחשב ליקר יותר, אך מותיר באלכוהול טעמים מן נוזל המקור לפני הזיקוק.
ב) גריין וויסקי. וויסקי שלרוב לא תמצא בחנויות אלא מיועד לעירבוב. וויסקי שעובר זיקוק רציף. הזיקוק הזה זול בהרבה מזיקוק דודי ולכן התוצר זול יותר, אולם הוא כמעט ולא משאיר טעמים מן הנוזל המקורי (דוגמא למשקה מפורסם שמזוקק ברוב המקרים בזיקוק רציף - וודקה. נטולת טעמים וריחות).
ג) וויסקי בלנדד. עירבוב בין מספר סינגל מאלטים לגריין. משתמשים בגריין בתור "גוף" ומוסיפים לו טעמים ע"י סינג מאלטים. כך מקבלים משקה זול יחסית לסינגל מאלטים, עשיר בטעמים, "מאוזן", ולרוב בעל עקביות גדולה בטעם (לא תרגיש בהבדל גדול בין בקבוק לבקבוק מפאת חופש הפעולה שיש למאסטר בלנדד בהרכבת הוויסקי).
ד) פיור מאלט. עירבוב בין מספר סינגל מאלטים ללא גריין. דוגמא לפיור מאלט הינו ג'וני ווקר גרין לייבל (תווית ירוקה).
ה) סינגל בארל. לעיתים, כאשר המאסט דיסטילר (רב-זקק) מחליט שחבית מסויימת טובה במיוחד, הוא מחליט לבקבק אותה כפי שהיא, ללא עירבוב עם חביות אחרות. המשקה שמתקבל הינו יחודי, מפאת העובדה שמכל חבית ניתן להפיק כמות סופית של בקבוקים, ולכן יכן שבפעם הבאה שתרכוש בקבוק סינגל בארל הוא יהיה מחבית אחרת ולכן טעמו יהיה שונה במקצת. לרוב ממספרים את הבקבוקים של סינגל בארל, ויש גם כאלו שמציינים על הבקבוק את המספר הסידורי של החבית.
|