לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-08-2006, 10:19
צלמית המשתמש של אפרתי
  משתמש זכר אפרתי אפרתי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.11.04
Facebook profile
אחי אין מצב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Makaveli The Don שמתחילה ב "שאלה בקשר לנעליים אדומות"

אתה לא יכול ללכת עם נעליים אדומות. נקודה.
במיוחד לא עם מדי חיל האוויר.
אם שירתת כחייל עם נעליים אדומות (נניח בנח"ל) ועברת לחיל אחר בתוך החיל הירוק (נניח לתותחנים)- הייתי אומר מילא.
אבל כחייל שלא שירת בחיל עם נעליים אדומות ורוצה ללבוש אותם בחיל האוויר/ הים- לדעתי תיראה טיפה מגוחך וחוצמזה המ"צ הראשון שנתקל בך יקרא לך לבירורים וברור שתצא משם עם תלונה.

שורה תחתונה שלי- אני מאוד מכבד אנשים שמוקירים את העבר שלהם בצבא (למשל להמשיך ללבוש את הנעליים האדומות לאחר שעזבת את יחידתך, בחיל ירוק)
מצד שני החובה היא להיראות מדוגמים- ומדי בז' עם נעליים אדומות- דינו כדין מדי בז' עם כומתת צנחנים (להלן- לא מדוגם).
תסמוך עלי- גם אני מחיל האוויר (בסיסים רמון- חצרים) כך שאני לא סתם מחרטט לך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-09-2006, 02:26
  Makaveli The Don Makaveli The Don אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.09.05
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי sarmat שמתחילה ב "אמרת שאתה נהג בחיל האוויר..."

הקורס שאני עשיתי לפני חצי שנה בערך בבה"ד 6 היה קורס של שבועיים שעשיתי בו הסמכה על משאית אינטר, והג'יפים סופה ואביר...
מאז הקורס השתנה והיום זה קורס של 3 שבועות, שבמהלכו אתה עושה הסמכה על אינטר, סופה והאמר... האביר פחות או יותר יוצא לאט לאט מהשירות בצה"ל אז לא לומדים עליו יותר בבה"ד 6 בלי סיבה...
סך הכל זה אחלה בסיס וקורס כיפי וקליל כזה, שום דבר מדאיג... יש נהיגות עירוניות ונהיגות שטח בדיונות של ראשון-לציון שזה אחד הדברים הכי כיפיים שיש בתפקיד...
בקשר לשעות נהיגה, זה תלוי איפה תשובץ... אני נהג תובלה בבס"א 18 בצריפין ואנחנו נוסעים כל היום, גם לבסיסים בהר מירון ואילת, וזאת ממש קריעת תחת... יש ימים שאנחנו נוסעים גם 14 שעות ויותר... מצד שני יש בסיסים שבהם יש בקושי משאית אחת וכמה רכבים כמו פורד או טויוטה והעבודה שם מאוד קלה... הכל תלוי בשיבוץ... ואפשר לשבץ אותך לכל מקום, מחיל האוויר לנהגים ה"ג'ובניקים" ועד ליחידות מובחרות כמו דובדבן או סיירת מטכ"ל... וזה כבר כמובן עיניין של פרופיל ובעיות ת"ש וכאלו...
בכללי זה אחלה תפקיד, אתה לא בבסיס רוב הזמן ככה שלא צריך להתעסק הרבה עם המפקדים, ברוב הבסיסים אין לנהגים שמירות ותורנויות, יש הרבה שעות שינה ואתה גם נחשב למישהו שהוא די "חשוב" במערך של הבסיס...
עוד כדאי שתדע שהרבה מהדברים שמלמדים בקורס זה שטויות.. מלמדים שם שאסור לנהגים לנסוע בכביש 6 וזה לא נכון, מלמדים אותך פעם בכמה שעות מותר לך לעצור ולכמה זמן וגם זה שטויות, התפקיד הרבה הרבה יותר קל ממה שהם מנסים לצייר שם... (אלא אם אתה נהג תובלה שזה די קשה בכל מקרה..)

זהו פחות או יותר, זה לא תפקיד מסובך...

(בקשר לנעליים אדומות דרך אגב, הרס"ר הסכים שאני יילך איתן בבסיס אם אני רוצה אבל הזהיר אותי שאף אחד לא יגן עליי אם אני יקבל דו"ח משטרה צבאית מחוץ לבסיס... ככה שירדתי מהעיניין)
ישן 08-09-2006, 12:39
  assafy1000 assafy1000 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.06.06
אני אגיד את זה שוב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Makaveli The Don שמתחילה ב "שאלה בקשר לנעליים אדומות"

ציטוט:
אם אתה יוצא הביתה על מדי א' כנראה ש א' של חיל האוויר ונעליים אדומות זה לא הכי הולך ביחד...נכון?

לא צריך דעה, צריך עובדה, ואני בצבא ויודע. יש טופס 1004 שאתה מקבל בבקו"ם ביום גיוס, וכל עוד אתה לא חותם על נעליים אדומות (ואין שום סיבה שלחיל אוויר ייתנו לחתום על נעליים אדומות) אסור לך ללכת איתם, ותהיה חשוף לדו"חות ממ.צ שיובילו לריתוקים לא נחמדים...

דיברנו על זה בצבא עשרות פעמים, וזה ככה, סמוך עליי

לתת לך דוגמא? בבקשה
ב-1004 אתה חתום על מדים ירוקים למשל. אז מותר לך ללכת עם מדים של חיל אוויר? תחשוב לבד!
אותו דבר עם הנעליים
זהו, case closed

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:38

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר