27-08-2006, 22:06
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 14.03.06
|
|
עדיין לא שינית? כבר מזמן הגיע הזמן 
נעם, סט מצויין.. מסוג התמונות שרואים בעיקר בהרי אילת, לפחות הראשונה והרביעית. אני לא רואה טעם להעיר לך על כל הדברים הטובים - זה כבר מובן מאליו לכן אעיר לך על מה שהפריע לי (בקטנה, אבל בכל זאת) 
הבחירה של הפוקוס לא לטעמי בשלישית וברביעית, והייתי סוגר סטופ-שניים של צמצם לטובת עומק שדה, על חשבון מהירות. אני מניח שצולמו על אורך המוקד המקסימלי, לכן ה-5.6, ולכן הייתי בוגר צמצם ל-8 ומוריד מהירות ל1/400-500... 
בראשונה הייתי מנסה קימפוז טיפה אחר - משאיר קצת "מרחב" (space) מאחור, בערך מה שאתה השארת, ומוסיף מרחב מימין לחגב. לא הייתי משנה את אורך המוקד (כדי לקבל עדיין עומק שדה עמוק), אלא מתרחק מעט אחורה..
מעבר לזה, הייתי מנסה עריכת צבעים שונה טיפה בראשונה, קצת פחות אדום, משהו בסגנון הזה:
1. העריכה שלי: לא נגעתי ב-levels, היה לי חבל לאבד מכמות הפרטים המרהיבה בתמונה.. ההיסטוגרמה הזו מדהימה, ממש כמו שהייתי רוצה לקבל בכל תמונה ( ). הוספתי ירוק וציאן, הפחתתי מעט מאוד קונטרסט ובקושי הורדתי מהבהירות... הוספתי מסגרת, שנראתה לי חסרה. הנה:

4. העריכה שלי: Levels, פחות ניגודיות (contrast) ובהירות (brightness), פחות מג'נטה, ציאן וצהוב באיזון הצבעים. זה הכל.. רועי, עוד לא התייאשנו מלחכות למדריך בנושא ה-curves שהבטחת.. 

מקווה שתאהב..
עמרי
Equipment: Nikon D50, Nikkor Dx 18-55mm, Nikon SB600, Nikkor 50 mm f/1.8, Tamron 18-250mm Canon PowerShot A95, Tiffen Filter Set, Minolta Dynax i7000, Minolta 28-85 mm, Σ 70-210 mm, and a few more glasses...
|