לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-08-2006, 15:58
  שונרא1 שונרא1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.06.03
רונין בראון "הרשויות ברחו" "דיסקין-דברי הבל":

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3296596,00.html
בר-און: בכירים ברשויות בצפון ברחו במלחמה

בדיון בוועדת הפנים של הכנסת, תקף שר הפנים, רוני בר-און, בחריפות את התנהלותם של בכירים ברשויות בצפון: "בעיקר ההנהלה הביצועית ברחה, לעיתים תוך שימוש ברכבי ביטחון של המועצות". ח"כ איתם הצטרף: "הערבים משחקים אותה מקופחים"

ynet פורסם: 28.08.06, 12:13

האם זו הסיבה לכישלון הרשויות בטיפול בעורף? שר הפנים, רוני בר-און, מטיח הבוקר (יום ב') האשמה חמורה כלפי בכירים ברשויות בצפון, ש"נמלטו" במהלך המלחמה. הוא לא נקב בשמם. לדברי בר-און, בחלק מהמקרים נעשה שימוש ברכבי הביטחון של העירייה.

שר הפנים סיפר לח"כים: "בלילה שבין רביעי לחמישי החליטה הממשלה על תחילת המבצע. ביום חמישי אני והמנכ"ל עלינו לצפון, כל אחד לגזרה אחרת. בגזרה שבה הסתובבתי גיליתי תקלות קשות ביותר בערים מסוימות, אני לא אנקוב כאן בשמן מפאת כבודן. כשביררתי למה התקלות האלה נובעות, נאמר לי שחלק גדול מהנהלת העיר, גם ההנהלה הנבחרת הפוליטית, אבל בעיקר ההנהלה הביצועית ברחה, ברמות הכי גבוהות שיש".

דו"ח סביבתי

12 אלף מבנים נפגעו במלחמה / ynet

בדו"ח הערכת נזקים סביבתיים של המשרד להגנת הסביבה נכתב כי 2,000 מבנים או דירות נהרסו לחלוטין - עלות הטמנת הפסולת תגיע לעשרות מיליוני שקלים. במקביל, נגרמו נזקים כבדים לחי ולצומח משריפת עשרות אלפי דונמים ביערות ובשמורות טבע
לכתבה המלאה

וכיצד הגיב? "אני, כפי שלפחות חלק מחברי הכנסת וראשי הערים מכירים אותי, לא בחלתי במילים כדי להביע את חוסר שביעות הרצון שלי מההתנהלות הזו, וחלק מראשי הערים אמרו לתקשורת שבמקום ששר הפנים יטפח אותם ויעודד אותם ויחזק אותם בשעתם הקשה, הוא נוזף בהם על זה שהעירייה שבראשותם לא מתפקדת".

בר-און סיכם: "אני מודיע לכם באופן הברור והנחרץ ביותר, הלקח הראשון והכי ברור והכי נחרץ של המערכה הזאת הוא שבמקום שבו היתה הנהלת עיר וראש עיר מתפקד רציני אחראי, לא היו בעיות וגם אם היו בעיות הם נפתרו ובמקום שהיתה הנהלת עיר רופסת ולא אחראית ולא רצינית ולא קומפטנטית הכל קרס ושום עֶזרה לא עָזרה".

יושב ראש האיחוד הלאומי-מפד"ל, חבר הכנסת אפי איתם, תקף את ראשי הרשויות הערבים בדיון ואמר כי הם "משחקים אותה מקופחים". לדברי איתם, ''אני לא מבין למה ילדיי צריכים לשרת בצבא ולמות כדי שראשי רשויות ערביים 'ישחקו אותה' מקופחים. הם לא היו נאמנים למדינה במלחמה''.

"העובדים ברחו כי לא קיבלו משכורת"

שר הפנים סיפר שהקריטריונים לחלוקת הכספים נקבעו על-ידי הדרגים המקצועיים במשרד האוצר, משרד ראש הממשלה ומשרד הפנים: "כשאמרתי לראשי הרשויות שהרשויות לא מתפקדות כי עובדים ברחו, הייתה לחלק מראשי הערים תשובה ניצחת: 'איך אתה רוצה שהם יעבדו אם הם לא קבלו משכורת?'. זו תשובה יפה מאוד, אבל הם שוכחים שלא אני משלם את המשכורות של העובדים.

אין אפילו אחת מהרשויות במדינת ישראל שהעובדים שלה הם עובדי מדינה. כל העובדים הם עובדים של הרשות, ולכן אם היו ראשי רשויות שביום תחילת המלחמה היו חייבים תשע או עשר משכורות – לא אני אשם בזה. אלא הם".

בר-און המשיך והאשים את ראשי הרשויות בכך שהם מעכבים בכוונה את שכר העובדים. "בחלק מהרשויות, עובדי הרשויות מבקשים בכוונה שלא ישלמו להם", אמר, "משום שכך הכסף נכנס לתוכנית החיסכון הכי טובה במשק - עשרה אחוזים פיצויי הלנת שכר לשבוע הראשון של איחור במשכורת, ועוד חמישה אחוזים לכל שבוע נוסף. אני לא מכיר תכנית חיסכון יותר טובה מזאת. ראשי רשויות בחלק מהמקומות, ואני אומר את זה חד משמעית, עיכבו והלינו שכר במזימה כדי שהשכר יפוצה במדרגות שאי אפשר לקבל בתוכנית חיסכון אחרת".

ח"כ טאלב א-סנע ביקש משר הפנים לדעת באילו רשויות מדובר. בר-און השיב: "אתה רוצה לפי חלוקה אתנית? עזוב, למה לך. אני יכול להגיד לך שבחלק הארי של הרשויות האלה, בכל הסיורים שלי לא ראיתי אפילו בית כנסת אחד. למה לך יותר מזה. אתה יודע שאני שמתי בראש מעייני בתפקידי כשר הפנים לפני שהתחילה המלחמה הזו דווקא לטפל במגזר הלא יהודי, אז אל תמשוך אותי בלשוני".

תגובה לכתבה

נערך לאחרונה ע"י שונרא1 בתאריך 28-08-2006 בשעה 16:01.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-08-2006, 18:03
  שונרא1 שונרא1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.06.03
והנה על דיסקין
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שונרא1 שמתחילה ב "רונין בראון "הרשויות ברחו" "דיסקין-דברי הבל":"

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/469/724.html
בר-און תוקף: "דברי דיסקין - הבל הבלים"

שר הפנים ומנכ"ל משרד רה"מ תקפו בחריפות את ראש השב"כ בעקבות הביקורת שהטיח על הטיפול ביישובי צפון. "אין כל אמת בדברים", אמר בר-און. "דיסקין לא מכיר המציאות", הוסיף דינור

דפדף בחדשות
ברק רביד
24/8/2006 15:52

סוגרים חשבון: אחרי שאתמול פורסמה הביקורת החריפה שהטיח ראש השב"כ בממשלה, ובעיקר בסוגית הטיפול ביישובי הצפון, יש מי שמסרב לשתוק. שר הפנים, רוני בר-און, ומנכ"ל משרד ראש הממשלה, רענן דינור, תקפו היום את דיסקין וטענו כי דבריו אינם נכונים. "אלה דברי הבל ריקים מתוכן, ואין בהם שום אמת", תקף בר-און. ואילו מנכ"ל משרד ראש הממשלה טען כי ראש השב"כ "אמר את זה בגלל שהוא לא מכיר את המציאות".

- היום שאחרי: סיקור מיוחד ב- nrg מעריב
- nrg מציג: יומן מלחמת לבנון השנייה

אתמול דווח בערוץ 2 כי במהלך
''הצפון ללא ספק הופקר''
הביקורת על התנהלות הממשלה במלחמה נשמעת גם מפיו של ראש השב''כ. ערוץ 2 פרסם כי בטקס סגור אמר דיסקין כי המערכות קרסו לחלוטין. ''זה לא הזמן לטייח, צריך לומר האמת''
לכתבה המלאה

טקס סגור של הארגון אמר דיסקין כי מן הראוי שדווקא אנשים מתוך המערכת יבקרו את המחדלים הרבים שנתגלו בהתנהלות המלחמה. ראש השב"כ התייחס לדרישה שעולה מהציבור להקמת ועדת חקירה ואמר כי "במהלך המלחמה חלק מהמערכות השלטוניות בצפון קרסו לחלוטין וחייבים להודות בכך. היו הרבה מחדלים והציבור רואה ומבין את זה".

לדבריו, "אני חושב שראוי שדווקא אנשים כמוני מהמערכת, יבקרו זאת. זה לא הזמן לטייח, צריך לומר את האמת. הצפון ללא ספק הופקר, ומישהו צריך לתת הסברים, לקחת אחריות".

היום הגיעו התגובות החריפות לדברים. "דיסקין אמר את הדברים בגלל שהוא לא מכיר את המציאות", אמר דינור במהלך סיור בצפון. "כשהוא ילמד את הפרטים המלאים לגבי פעולות הממשלה הוא יראה שזה אחרת". השר בר-און, ששהה גם הוא במקום, היה בוטה עוד יותר. "אלה דברי הבל ריקים מתוכן ואין בהם שום אמת", הוא אמר. "שמעתם את ראשי הרשויות שעימם נפגשנו, ג'קי סבג בנהריה ושמעון לנקרי בעכו, אלה דברי הבל".

ביום ראשון, במהלך ישיבתה השבועית של הממשלה, אמר ראש הממשלה, אהוד אולמרט, כי בתוך כמה ימים הוא יביא לאישור הממשלה את המלצת היועץ המשפטי לממשלה לגבי הדרך שבה תתבצע בדיקת אירועי המלחמה. דבריו של אולמרט הגיעו בעקבות דבריו של השר אופיר פינס, שקרא להקמתה של ועדת חקירה ממלכתית. מוקדם יותר קרא השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, לראש הממשלה לקבוע את מתכונת ועדת הבדיקה.

"עלינו לטפל בשורת נושאים שלא נבדקה בעבר כראוי"

פינס אמר בישיבת הממשלה כי יש להחזיר את אמון הציבור בממשלה. "הפתרון לכך הוא ועדת חקירה ממלכתית, שהיא יותר טובה ממה שהתבצע עד כה", אמר פינס. לפניו אמר דיכטר כי ראש הממשלה חייב לקבוע את מתכונת ועדת הבדיקה שבה ייבחנו מכלול הנושאים שקשורים למלחמה.

לדבריו, קודם לכן על כל משרד להקים ועדת בדיקה משל עצמו. "כל בדיקה שתתבצע חייבת להיות בלוח זמנים קצר ואפקטיבי", אמר דיכטר. השר לביטחון פנים הוסיף כי יש לאפשר לצה"ל לקיים תחקיר מעמיק ומקצועי של המלחמה. "אסור לשום ועדה לעצור את צה"ל מלקיים תחקירים מבצעיים, שאותם יש לבצע לאלתר בכל תרחיש שלא
יהיה",
אמר.

גם שר הביטחון, עמיר פרץ, שוועדת הבדיקה שמינה החלה ביום ראשון את עבודתה והקפיאה את דיוניה בהמשך, התייחס לסוגיית הבדיקה. פרץ אמר כי כל נקודות הכשל שהתגלו במלחמה יבדקו. "נשים הכל על השולחן מכיוון שחובתנו היא להיערך לסיבוב הבא", אמר. "עלינו לטפל בשורת נושאים שלא נבדקה בעבר כראוי", הוסיף.

יומיים קודם לכן קרא שר הבינוי והשיכון, מאיר שטרית, להקמתה של ועדת חקירה ממלכתית. "אני לא מתלהב מוועדות חקירה, אבל ככל שדברים מתגלגלים והלחץ הציבורי יגדל, עדיף שהממשלה תיזום הקמת ועדת חקירה ממלכתית ולא תיגרר לזה", אמר שטרית ל-nrg מעריב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:54

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר