01-09-2006, 00:29
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 01.07.02
|
|
מה שאני טוען זה - בסיגמא נוגעים בכיול המצלמות. ברגע שנוגעים בזה, מתחילות להופיע בעיות עם עדשות אחרות, או לפחות הסיכוי לזה גדל פי כמה וכמה.
עבדתי תקופה לא קצרה במפעל ייצור (אמנם לא של מצלמות, אבל מפעל גדול מאוד לייצור מכשירי קשר ואלקטרוניקה אחרת), כך שאני יכול להגיד לך בוודאות - כל מוצר חייב להיות מכוייל לאמצע התחום המותר כשהוא יוצא את שערי המפעל. יש יחידה שנקראת QC (קיצור של Quality Control) שתפקידה לוודא שהדבר באמת מתבצע ככה. חברות כמו קנון וניקון, למשל, ידועות ב-QC חזק וטוב ולצערי חברות כמו סיגמא וטמרון ידועות שה-QC שלהם, איך נאמר בעדינות - לא משהו. לכן, אם יש אי-התאמה בין גוף של קנון או ניקון לבין העדשה של סיגמא \ טמרון - סביר להניח שמדובר בבעיה בעדשה ולא בגוף ואין שום צורך לגעת בגוף. יותר מזה, ישנה סבירות גדולה מאוד שהרוב המכריע של גופי קנון \ ניקון כן מפקסים טוב - לכן אין שום בעיה למרכז שירות של סיגמא \ טמרון להצטייד במצלמה אחת, עדיף מכויילת ע"י היצרן, לכיול העדשות הבעייתיות. תאמין לי שברגע שהעדשה תהיה מכויילת למצלמת הייחוס הזאת, ההסתברות שעדיין תהיה בעיה עם המצלמה של הלקוח, תשאף לאפס.
|