לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-09-2006, 15:03
  thebonehurts thebonehurts אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.09.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Zapata שמתחילה ב "שאלה למי שהיה במודיעין שדה, או יודע איכשהו"

טוב, בא אני אעשה לך סדר סופי. כולם מתגייסים ומתחילים טירונות 04, בשבועות הראשונים של הטירונות, מי שרוצה הולך למיונים לקמ"נים שזה תפקיד קצונה ייעודי, ותומך לחימה. הם לא לוחמים בכלל. הם מרכזים ידיעות ומחליטים איך לפעול על פיהם. מי שנשאר במסלול עושה מסלול של כ11 חודש, ובסוף מוכשר כלוחם איסוף, בצוות רגלי או רכוב, ממש לא יושב במוצב. אולי לפעמים טיפה שבוזים שלא עושים את המעצרים עצמם, אבל עובדים כמעט ורק עם פלסרים ופלחנים, שייטת מטכל וכו. עכשיו המסלול קצת השתנה מאוגוסט, ויה הכשרה נפרדת לצוותים הרגליים (רובאי 04), ולצוותים הרכובים (03). כל שאלה נוספת אתה מוזמן לפנות אלי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-09-2006, 18:29
  gothic_ gothic_ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.12.04
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Jay שמתחילה ב "ההפך"

אל תגזים, לא יותר קשה משל חי"ר...
כל הכשרה קשה. אף אחד בעולם (תקן אותי אם אני טועה) לא עבר הכשרה של חי"ר ואחרי זה של מוד"ש (או ההפך). אז אי אפשר לקבוע מה יותר קשה. (אולי בגלל שמוד"שניקים מתבכיינים עושה רושם שיותר קשה להם).
המסלול של מוד"ש שונה מאוד ממסלול של חי"ר. בכל מסלול יש את השבועות הקשים שלו:
למוד"ש יש שבועות הסוואה, ניווט ומסכמים לא קלים בכלל.
לחי"ר יש שבוע מחלקה\תרפל\מלחמה שהם קשים מאוד.
שום מוד"שניק לא עבר את הטחינה שיש בפלוגת מסלול (חלק מהמסלול של חי"רניקים) לעומת זאת ההכשרה נטו של מוד"שניקים היא ארוכה יותר (11 חודשים של הכשרה נטו לעומת חצי שנה הכשרה של חי"רניק).

קיצר, כל מסלול והקשיים שלו- להשוות בין המסלולים זה דבר דיי דבילי. להחליט שמוד"ש "פחות קרבי" רק בגלל הרובאי זה עוד יותר מפגר - למשל דוגמא שעלתה כאן בפורום (ולא ידעתי עליה לפני כן) לוחמים בשלדג מסיימים מסלול בתור רובאי 05. זה לא אומר שלוחם בשלדג הוא "פחות קרבי" מחי"רניק בגדודים רובאי 07.

ולא כל הפעילות של מוד"ש זה עם סיירות יש גם בט"ש (גם הפלוגות הייעודיות עושות בט"ש). הרמה הפיזית צריכה להיות גבוהה בגלל שסוחבים משקלים רבים- בתכלס זה בכלל לא קורה- וחיילים של מודש לפעמים מתפרקים עם המשקל שהם צריכים לסחוב (מה לעשות, הם לא עוברים סינון\גיבוש כמו שיש לסיירות או שאר היחידות שסוחבות משקלים כבדים).

ודבר אחרון, לא כל הפעילות היא רק עם סיירות. ממש לא. לא חסרה פעילות בט"ש שמוד"ש עושים ו\או ליווי מעצר עם גדודים...
יום טוב
ישן 29-09-2006, 19:45
  טליק טליק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.12.04
מה אוסיף ומה אדבר
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Zapata שמתחילה ב "שאלה למי שהיה במודיעין שדה, או יודע איכשהו"

נאמר כבר הכל .....
אשכולות שלמים נכתבו ופירטו מענה לשאלתך תחת כותרי : לוחם איסוף/ מוד"ש/ טליק וכו'.....
בכל מיקרה למען הסר ספק- לוחם איסוף הוא לוחם לכל דבר ועניין!
מי שנע לעבר יעדים בשטח , נוכח פני אוייב ובקרבתו , תחת סיכון, בעודו נושא פק"לים יעודיים ופק"לי לחימה במשקל ממוצע של כ-30 (+/-) הוא לוחם!!!
לא מאמין-
  1. תשאל את הצוותים שלחמו בלבנון ובצעו תנועות רגליות בלבד בכל הגזרה , שהו בכפרים עליהם שמעת, ניתקלו ואף ירו ופגעו בחיזבלונים והכווינו גורמי אש רבים ומגוונים ליעידם ומטרות שאיתרו .
  2. תשאל את הצוותים שלוחמים באיו"ש כבר תקופה ארוכה ונמצאים בלב המערכה- שכם, קבטיה, חברון, רמאללה...
  3. תשאל את הצוותים שלוחמים בעזה ונמצאים בלב השטח בצמוד לכוחות החי"ר המובחרים ביותר ואף זכו לאותות הוקרה מיחידות מובחרות מאד שלא נפרט את ביצועיהן!
בקיצור -שלא יסבנו אותך ולא יעבדו עליך- לוחמי איסוף כשמם כן הם-לוחמים!
מעבר להם ישנם בעלי תפקידים שונים אחרים כגון מש"קי מודיעין שאינם לוחמים אלא תומכי לחימה ומסלול שירותם שונה בתכלית!!!
אם בחרת להיות לוחם איסוף אז הייה נכון להיות בחזית הלחימה ולעבוד בצינעה ובשקידה ולזכות בתהילה של אלו שמבצעים מלאכת קודש למען עם ישראל בלי לנפנף בנוצות וצבעי כומתות מאחורי הקלעים אך בלב העניינים.
בהצלחה וגמר חתימה טובה לכולכם.
ישן 03-10-2006, 16:59
  gothic_ gothic_ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.12.04
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי assafy1000 שמתחילה ב "אתה מלש"ב או שזה נדמה לי?"

1)תלמד לשרשר
2)תקרא טוב טוב את מה שרשמתי ותענה תשובה רלוונטית ולא תשובה כל כך דבילית. לא זלזלתי ואף פעם לא אזלזל בשום חייל בצה"ל. גם אם זה טבח שעושה 3-11.
אבל אני גם לא יקרא לאותו טבח לוחם רק בגלל שהאוכל שלו חשוב.
באותה מידה, תצפיתן שיושב לו במוצב ומסתכל על מסך, לא לוחם. הוא לא יורד לשטח, הוא לא מסתכן, הוא לא סוחב משקל, הוא לא עושה מארבים. הוא חי במוצב ותופס משמרות בחמ"ל. מבחינת דרגת סיכון - זה אותה דרגת סיכון בדיוק כמו של סמב"צית.
אני לא מזלזל לא בו ולא בסמב"צית (להיפך, אמרתי שהתפקיד שוחק, גם קשה אין ספק) אבל הם לא לוחמים ואין פה ויכוח.
גם אופי השירות ברקון לא כזה קרבי.
בעוד חברם התצפיתן שוכב בשיח, מחרבן בשקית, משתין בבקבוק, סוחב 40 קילו על הגב- הם, הרקוניסטים (זריזים\נגמפופ או וואטאבר) יושבים להם ברכב הממוזג שלהם, לילה אחד, אפילו כמה שעות מסכנות. הם ישנו בבסיס שלהם, על מיטות כמו בני אדם. הם לא יקפאו מקור בתוך שיח 3 ימים. הם לא נמצאים באיזורים מסוכנים. (בגלל שרקון הוא כלי דיי גלוי הוא לא נכנס עמוק כל כך לשטח מסוכן).
סבבה
עד כאן לא זלזלתי. כולם עושים עבודה קשה ושוחקת. כולם חשובים מאוד.
אבל!!! לדעתי, הרקון הוא לא תפקיד כזה קרבי. זאת דעתי. למד אותי אחרת, תסביר לי אחרת. זה מה שאני מכיר ויודע.
חוץ מזה. כשלוחם רקון מזהה עצמו כלוחם יחמ"מ (דבר דיי נפוץ) - הוא מטריף אותי.
1)הוא לא לוחם יחמ"מ
2)הוא מוציא שם רע לפלוגות שהן כן רגליות ופוגע להן במוניטין
3)הוא מתחזה. לא פחות.

שוב חברי היקר והמלומד, כל הדברים האלו הם רק לעניות דעתי. מצטער אם פגעתי בך או שיצא מדברי שהרקונסטים לא חשובים. לדעתי הם מאוד חשובים ועושים עבודה קשה ושוחקת ועל כן אני מעריך אותם.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:43

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר