לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום כתיבה וספרות!!! והשורה הנעה - נוע תנוע! אוסף ביקורות הספרים של כל הזמנים אוסף אתגרי הכתיבהלכתיבה הציטוט הנבחר: 'הסופר, כמו הילד, אוהב לשחק משחקים, אבל יודע להציב את הגבול בין האמת לבדיון' מאת פרויד. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > כתיבה וספרות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-10-2006, 22:36
  מריאל מריאל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.04.06
גרפיקה אני אגיד לך מה אני הבנתי
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי puzpuz שמתחילה ב "מה?!"

המשורר שלנו תמיד מיסתורי מאוד ויש לו משמעות עמוקה מאחורי כל משפט וכל מילה.
אני אגיד לך מה אני הבנתי. סביר שאין זו כוונת המשורר, אבל בכל זאת, אולי דברים יתבהרו:
מזריק אושר סם הוא האושר עבור מי שמזריק אותו. האדם כאן לא בהכרח מזריק סמים, אלא ייתכן שזה אדם רגיל שעושה דברים שבהתחלה גרמו לו אושר, אבל אם הוא עושה אותם יותר מידי זה הופך להיות כמו סמים - זה נמאס ואי אפשר להפסיק. יש משהו שגורם לנו לא להפסיק ולנסות שוב ושוב להשיג אושר ממשהו שהשגנו דרכו אושר בעבר, אבל כבר לא נותן לנו ריגוש כיום.
אוכל חיות מתות חיות מתות - זה ביטוי ציני עבור בשר, עוף דגים, אבל אני חושבת שכאן זו שורה שאמורה להעביר הרגשה של אכילת נבלות, הרגשה של גועל מהחיים, הרגשה של אין חיים, של מוות, של החיים עוברים מיום ליום וכולם ניראים אותו הדבר.
לא מקבל שכר אבל לא מקבל שכר - יכול להיות מובטל או אדם שעובד ולא מקבל שכר מספיק גבוה, או מספיק למחייתו, אבל מצליח להסתדר או אדם שעושה עבור אחרים אבל לא מקבל בתמורה כלום, וממשיך להסתדר אפילו כשאף אחד לא מעריך אותו
חי

מלמד נהיגה אך
לא יודע לנהוג כולנו יודעים לתת עצות לאחרים איך לנהוג בכל מיני מקרים, אבל אם אנו אלה שחווים את המצב - אנו לא יודעים איך לנהוג בו בעצמינו
משתדל לא לדבר ע"פ השורה הבאה הייתי אומרת שחוסר הדיבור הוא דווקא אסטרטגיה - כלל שתדבר פחות - כך יש פחות מידע שישתמשו בו נגדך. שא לחוכמה שתיקה
אבל ממשיך להיכשל
ואומרים שאפשר להסתדר בלי שיניים...אומרים שאפשר להסתדר בלי קשרים, באופן תמים. זו כמובן שורת המפתח שדרכה אפשר להבין את כל השיר ולראות אותו באופן הכי נכון. זה יקרה רק במידה ונבין את משמעות השורה. השורה הזו יכולה להפוך את כל משמעות השיר על פיה. כלומר: חשבנו שהבנו, עד שקראנו את השורה האחרונה, ואז ראינו שטעינו בגדול, ואז נקרא את השיר שוב, עם הפירוש החדש.
HCSNEB - האם תהיה מוכן לפרש לנו את השורה הזו ו/או את השיר כולו?

טוב, אנסה לעשות סדר בכל הבלגן הזה:
אני לא חושבת שהמשורר התכוון לנרקומן אמיתי אלא לאדם רגיל שמנסה להיות מאושר, אבל הריגוש זה בהחלט לא מה שהיה פעם. אולי נשאר איזה צל של אותו אושר ראשוני. הרגשה של שיגרה, חיים מיום ליום, אין חיים, הכל אותו דבר, דיכאון. מעמיד פנים כחזק וחכם ואפילו מנסה לנהוג כך (לא מדבר), אבל בת'כלס - הוא לא מבין כלום מהחיים לשו, מבולבל, חסר אונים, נכשל.

אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...

חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:33

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר