לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-10-2006, 06:20
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
צפון קוריאה ביצעה ניסוי גרעיני

דיווח: צפון קוריאה ביצעה ניסוי גרעיני
יום שני, 9 באוקטובר 2006, 5:24 מאת: רויטרס

הניסוי בוצע באתר תת קרקעי. על פי הדיווח מפיונגיאנג, באתר הניסוי אין דליפה ולא נשקפת כל סכנה. בארה"ב בודקים הדיווח

צפון קוריאה ביצעה בהצלחה ניסוי גרעיני תת קרקעי. סוכנות הידיעות במדינה מסרה כי באתר הנסוי אין דליפה ולא נשקפת כל סכנה.

נשיא דרום קוריאה נו מו היון כינס את ראשי מערכת הביטחון להתייעצות דחופה, ובסופה הורה ראש המטות המשולבים של המדינה להגביר את הכוננות בכל יחידות הצבא.
.

שירות המודיעין האמריקאי הודיע כי אין באפשרותו לאשר האם צפון קוריאה ערכה ניסוי גרעיני או לא. כך מסרו גורמים בבית הלבן. בתוך כך מסר המכון הגיאופיסי בארצות הברית ב-48 השעות האחרונות לא אותרה פעילות ססמית חריגה בחצי האי הקוריאני.

מדרום קוריאה נמסר כי הורגש זעזוע בשעות הבוקר. המכון הגיאופיסי במדינה מסר כי עוצמת הרעידה היתה 3.58-3.7 דרגות בסולם ריכטר.

הניסוי נערך עם הגעתו של ראש ממשלת יפן שינזו אבה לדרום קוריאה, שנועד ליצור חזית אחידה מול צפון קוריאה, לאור האיומים החוזרים ונשנים מצד פיונגיאנג, שהבוקר מומשו.

http://news.walla.co.il/?w=//987496

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-10-2006, 12:58
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

חבר מתאריך: 09.03.04
זאת אומרת שאתה מציע למעשה להכריז מלחמה על כל מדינה שלא "מתאים לך" שתחזיק בנשק גרעיני.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי RED_BARON666 שמתחילה ב "כן תקיפה באמצעים..."

ועל תגובת הנגד חשבת?

אל תתעלם מהעובדה המצערת שיש כאן עסק עם מדינות "מופרעות" עם משטרים שלא ממש חושבים על פי הראצינאל שלך !
אתה תהיה מוכן להסתכן בתגובה צ.קוריאנית שתבא בצורת התקפה גרעינית על יפן או ד.קוריאה?
אתה תהיה מוכן לקחת אחריות על זה?
אתה מודע להשלכות שיהיו לכך?
ובעניין האיראני - מי שחושב שניתן לחסל את מתקני/פרוייקט הגרעין שלה בגל אחד של תקיפות מהאויר טועה ומטעה ! אולי במקרה הטוב תגרום להם נזק ממשי שייעקב את הפיתוח בעוד כמה שנים אך לא תחסל את השאיפה שלהם להגיע ליכולת גרעינית ואולי אף תדרבן אותם להגביר את הקצב.
ההצהרות על כך יפות מאוד בתור סיסמאות אך כנראה שהביצוע לא כל כך פשוט !
ובכלל - כמובן שאין בכלל לקחת בחשבון מה תהיינה ההשלכות במקרה הזה נכון?

שלא יובן מדברי שיש לנהוג בשוויון נפש כלפי ההתחמשות האיראנית וכלפי המשחקים שלהם מול הקהילה הבין לאומית !
מבחינתי שהמדינה הזו תיחרב כבר היום !
אבל להצהיר הצהרות זה נחמד ויפה אך כשבוחנים את ההשלכות לעומק הדברים לא ממש פשוטים .
ישן 09-10-2006, 13:13
  RED_BARON666 RED_BARON666 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.08.06
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "זאת אומרת שאתה מציע למעשה להכריז מלחמה על כל מדינה שלא "מתאים לך" שתחזיק בנשק גרעיני."

אני מדבר על מדינות שמהוות איום.

אם כל הכבוד מר' לבני אם תחשוב על התגובות ועל נפגעיםבמקום על המטרות ועל המציאות שאתה רוצה לחיות בה אז תגיע בכל קונפליקט לתוצאות המזכירות את תוצאות מלחמת לבנון השנייה.

זה מה שאני מנסה להגיד שעניות דעתי בסופו של דבר נצטרך להסתכן ולפעול כדי לחסל את האיום לחלוטין במקום לחכות שהאיום יחסל אותנו.
יש להכות בכל הכוח כדי למנוע כמה שיותר מהר את תגובת הנגד של מדינות ציר הרשע.

ובעניין האחריות - הדברים שלך באמת מזכירים את דבריהם של מפקדי האוגדות ומעלה במלחמת לבנון השנייה - "האם שווה להסתכן ולשלוח גדוד של גולני בלוחמת פנים מול פנים? או שעדיף להסתגר בבתים ולחטוף נ"ט כל היום?"
משום מה המטפורה כן נראית לי במקום...
ישן 09-10-2006, 23:38
צלמית המשתמש של Au79
  משתמש זכר Au79 Au79 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.05.04
Facebook profile
הממשל בארה"ב לא יעיז לתקוף את צ.קוריאה.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי RED_BARON666 שמתחילה ב "כן תקיפה באמצעים..."

יש יותר מדי חיילים אמריקאים באוקיינוס השקט שנמצאים תחת איום טילים קוריאנים עם ראשי נפץ לא קונוונציונלים שארה"ב אינה יודעת דבר על קיומם.
התקפה כלשהי על צ.קוריאה תגרום באופן די מיידי לירי טילים על אותם בסיסים והרג של כמה עשרות אלפי חיילים, (אני חושב שיש בסביבות ה-150 אלף חיילים אמריקאים ברחבי הפסיפיק).
קשה לי לראות ממשל שייקח על עצמו את האחריות לדבר כזה, בעיקר בלי מודיעין טוב על מיקומן של אותן סוללות טילים עם ראשים גרעיניים.
מובן, מן הסתם, שלאחר מעשה כזה צ.קוריאה תופצץ ותשאר עפר ואפר, אבל הקרבן הראשוני לא ימצא חן בעיני אף מנהיג מערבי.

זו הייתה הטעות של קלינטון, שמשך את המו"מ עם צ.קוריאה עד שאלו הצליחו להשיג נשק גרעיני ובעצם מאותה נק' הייתה להם הפריווילגיה להתעלם מקריאות המערב.
ישן 09-10-2006, 12:20
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
האם פורום קולנוע וטלויזיה מקדים את פורום אקטואליה וחדשות?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "צפון קוריאה ביצעה ניסוי גרעיני"

נגנב מהודעתו של הדולפין:

--------

Jericho
סדרה עם קונצפט שטרם נחקר לעומק בטלוויזיה,
מה עושים תושביה של עיירה נידחת באמצע ארה"ב הגדולה
כאשר הם נחרדים לגלות שבעיר הקרובה להם אירע פיצוץ גרעיני,
האם מדובר בפיצוץ בודד או מתקפה בממדים קטסטרופלים.
כל מה שהם יודעים כרגע זה שאין להם שום תקשורת עם העולם החיצון,
רשתות הטלויזיה והטלפון נותקו - והם הולכים לגלות את האמת אשר התרחשה לנגד עינהם.

--------

מעניין אם חברת ההפקה הצפון קוריאנית בשילוב עם חברת הליהוק האיראנית מתכננת להעלות מופע מצוצץ שכזה בארה"ב.

מה שכן, זו פריבילגיה שלנו אין, אצלנו פצצה אחת ושלום על ישראל (גם מי שלא ימות מהפצצה, בוודאי יטבח ע"י שכנינו הנחמדים).
בארה"ב, בגלל גודלה העצום, יהיו אזורים שלא יפגעו, אולם האם הם יצליחו לשרוד ללא שלטון מרכזי?
ישן 09-10-2006, 13:41
  Sycofat Sycofat אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.09.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "צפון קוריאה ביצעה ניסוי גרעיני"

איני מומחה בעניין ובאמת לא מתיימר להיות, אבל תהיתי לעצמי מה היה קורה אילו ישראל בכלל לא הייתה מפתחת בזמנו יכולת גרעין. אולי אז לא היה למדינות ערב דחף כזה לחזק לייצר יכולת גרעינית משם עצמם? שהרי נוכחנו לדעת שהן נמצאות בתחרות מתמדת מולנו בכל הקשור לצבא.

דוגמאות הסטוריות רלוונטיות:
1.המרוץ לחלל בין ברה"מ לארה"ב אשר דחפו אחת את השניה לשלוח בני אדם לחלל.
2. המירוץ הגרעיני בין ברה"מ לארה"ב והדירבון ההדדי לפתח פצצות גרעיניות.
3.פיתוח יכולת גרעינית של הודו גררה פיתוח אותה יכולת של יריבתה פקיסטן.

אולי אילו ישראל לא הייתה משקיעה כל כך בנשק גרעיני, כל זה לא היה קורה, וארצות ערב היו משקיעות יותר בטנקים ומטוסים?

יכול להיות גם שטעות בידיי והן היו מפתחות בכל זאת (כמו לדוגמא צפון קוריאה אשר פיתחה נשק מול דרום קוריאה ויפן), אני לא שולל זאת, אך לדעתי יש מקום לחשוב על זה.

ועוד נקודה ואבקש להתנתק מהעובדה שכולנו ישראלים. האם יש לנו הזכות לדרוש ממדינות אחרות להפסיק לפתח נשק גרעיני אם אנחנו פיתחנו אותו בסתר ובניגוד לאמנות בין לאומיות?

נערך לאחרונה ע"י Sycofat בתאריך 09-10-2006 בשעה 13:47.
ישן 09-10-2006, 14:02
  Sycofat Sycofat אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.09.05
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי RED_BARON666 שמתחילה ב "דבר ראשון תשאל את עצמך האם..."

שאלתי את השאלה הראשונה שלך ואני מעדיף לא לכתוב על המושג המופשט הזה "מדינות ערב" אלא לעשות חלוקה גסה של העם-אשר רוצה לחיות בשקט, ושל הממשל- המפוקפק מאוד יש לציין (ואני לא מדבר רק על מדינות ערב...)

חוץ מזה אני לא רואה כל טעם בהחזקת נשק גרעיני. בבוא יום הדין גם ככה לא נבחר להשתמש בו אלא סביר שנפנה לעזרה אמריקאית. נשק כזה יחסל את מדינת ישראל כליל ואני לא מתכוון לנשורת אלא דווקא להשלכות מדיניות ובין לאומיות (כתבו על זה בצו"ב).

למען האמת אני פוחד יותר מהכור הגרעיני שלנו מאשר הכור הגרעיני האיראני, וחושש שיום אחד הוא יתפוצץ לי בפנים בגלל תחזוק לקוי או משהו כזה, שכן הוא מנוהל ע"י בני אדם אשר נוטים לשגות ולא על ידי חייזרים.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:56

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר