לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-10-2006, 00:27
  amit1988 amit1988 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.10.06
צריך יעוץ ועזרה בקשר לשינוי תדמית בעיניי הצבא

אוקיי אז ככה ,
לפניי כשנה הגעתי ללשכת הגיוס בתור מלש"ב שהוא אנטי מוחלט לצהל,
הרצון היחיד שלי מהצבא היה לשרת כמה שיותר קרוב לבית, ולשהות בבסיס כמה שפחות זמן בתור ג'ובניק.
בלשכת הגיוס, עשיתי הכל כדיי להראות להם שאני לא מתאים להיות לוחם.
בראיון האישי ,עניתי למראיינת בצורה שהיא תראה שאין לי מה לחפש ביחידה קרבית.
במבחנים הפסיכוטכניים ,לא עניתי על שום שאלה ,וחלצתי במשך כל המבחן על enter.
הורדתי פרופיל רפואי על בעיות שבכלל לא קיימות אצלי (72) (ברוך השם אני בריא ב 100 אחוז)
ובנוסף לכל הבאלגן קיבלתי סעיף נפשי (מיותר לציין שאני בריא בנפשי תודה לאל)
אוקיי אז עכשיו הסיפור מתחיל להסתבך,
בשנה שחלפה מאז הגעתי ללשכת הגיוס בתור מלש"ב, עבר אצלי שינוי של 360 מעלות בתפיסה ובחשיבה,התבגרתי.
כיום אני מגדיר את עצמי כמורעל,אפילו מורעל מאוד.
אני מעוניין לשרת באחת היחידות המובחרות ,אני יודע שזה לא ריאלי עקב המצב שנוצר .
לכן, הגעתי למסקנה, אחריי סקירה רבה של נתונים ,והגעתי להחלטה שצנחנים יכול מאוד להיות ריאלי בהתאם למצבי (גם אבא שלי היה צנחן)
בנוסף לכל הבאלגן אני מתגייס עוד כשבוע וחצי ב- 10\18.
עכשיו אני פונה אליכם,
איך אני משנה את רצח האופי שעשיתי לעצמי?
איך אני יכול לגרום לצבא למרות כל הבעיות שעשיתי להגיע להחלטה שאני זכאי לקבל גיבוש צנחנים?
האם דבר כזה אפשרי בכלל?
בבקשה מי שיודע ויכול לעזור לי ולייעץ לי שיינסה לעשות את זה
זה חשוב לי מאוד ,אין לי שום כוונה להיות ג'ובניק.

תודה מראש אנשים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-10-2006, 00:37
  gixxer gixxer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.12.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי amit1988 שמתחילה ב "צריך יעוץ ועזרה בקשר לשינוי תדמית בעיניי הצבא"

בוודאי שאתה יכול לעשות משהו בנושא..ואפילו יש סיכויים טובים שתקבל את זה...

אתה צריך להתעקש בבקו"ם ולהגיד לקצין מיון שאתה רוצה בכלל קרבי ולא להסכים להפנות למקום אחר..
לגבי הסיכוי שלך להגיע לצנחנים...האפשרות היחידה שלך היא להתעקש ולחתום דחיית שירות למרץ07 ולקבל זימון לגיבוש צנחנים שיהיה בסביבות דצמבר-ינואר.
הכי חשוב שתתעקש ותדע שמסתכלים בעין יותר יפה על אחד שרוצה קרבי במקום ג'וב מאשר אחד שרוצה ג'וב במקום קרבי...
תיהיה החלטי...הכי הרבה לא תקבל צנחנים אבל אתה יכול להגיע עדיין לחי"ר..תראה מה הקצין מיון יציע לך..אל תסגור את עצמך רק לצנחנים..הכל אותו דבר בדיוק...אם הוא יציע לך נח|ל,גבעתי,גולני,כפיר תלך אל זה(אם אתה רוצה חי"ר..)
אם תבקש שיריון,תותחנים,הנדסה קרבית יש סיכוי טוב שהוא אפילו יתן לך להתגייס ללא דחיית שירות כבר בנובמבר הקרוב...
העיקר שתתעקש...אפילו אם זה אומר לא להפנות...ברגע שאתה מתפנה אי אפשר לחזור..

בהצלחה ותעדכן!

נוב 07.

ישן 10-10-2006, 02:11
  assafy1000 assafy1000 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.06.06
אני רוצה להוסיף משהו מאוד חשוב ששכחו כאן להגיד...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי amit1988 שמתחילה ב "צריך יעוץ ועזרה בקשר לשינוי תדמית בעיניי הצבא"

כמה שאני מסכים עם pilot17, הוא שכח משהו אחד קטן...
כל הריבים האלו עם הצבא, צריך לעשות לפני שמתגייסים
כבר עכשיו אני מציע לך-פנה כמה שיותר מוקדם ללשכ"ג, לא פאקסים ולא מכתבים
לך אליהם בכוחות עצמך, תתעקש שם על הכל, על כל מה שאמרת, תגיד שהשתנית לגמרי ושאתה מורעל עכשיו ושאתה רוצה לתרום כמה שיותר ולשרת הכי טוב שאפשר...
ביום של הגיוס לעשות את כל זה?
pilot17, מנסיון לא טוב עם הצבא, יש משהו שקוראים לו בירוקרטיה צה"לית
אתה חושב שביום אחד, ועוד ביום של הגיוס, הוא:
1. גם יעלה פרופיל
2. גם ישנה ייעוד ועוד יקבל צנחנים
3. גם יקבל דח"ש
4. גם יבטל סעיף נפשי

התשובה היא ממש לא!
רק בשביל לשנות פרופיל צריך:
1. המלצה של רופא
2. בדיקה של רופא צבאי שיבדוק אם יש סיכוי לשנות פרופיל
3. וועדה רפואית שמקבלים רק אחרי חודשיים במקרה הכי טוב בעולם, שמחליטה על פרופיל חדש

ועוד על להעיף את הפרופיל הנפשי זה בכלל לא פשוט!
ציטוט:
יש סיכוי טוב שהוא אפילו יתן לך להתגייס ללא דחיית שירות כבר בנובמבר הקרוב

הסיכוי שזה יקרה הוא אפסי, ע"ע מה שרשמתי הרגע

במקרה הכי טוב ידחו לו את השירות לפני הגויס כי הוא יצליח לשכנע את הצבא לתת לו צ'אנס חוזר. ברגע שאתה רכוש צה"ל, אתה בעיני הצבא טוראי מושתן שאפשר להגיד לו "בקרוב יסתדר" כי הוא צעיר ולא מבין מהחיים שלו, וחוויתי את זה על בשרי לא מעט לצערי...

ידידי, אני נורא מצטער לבשר לך-אתה פשוט אוכל את מה שבישלת לעצמך, ונזכרת מאוחר מדי. אם היית מתגייס עוד כמה חודשים אז מילא, היית יכל להיפגש עם מפקד הלשכ"ג וכתוב לו מכתב שייתן לך מיונים חוזרים, והיית יכול לבקש וועדה רפואית כולל המלצות של רופא מהאזרחות ורופא הלשכ"ג כדי שגם יעלו לך פרופיל וגם יבטלו את הסעיף הנפשי, אבל אתה נזכרת שבוע לפני הגיוס שלך, אז אני נורא נורא מצטער לאכזב אותך, אבל הסיכויים שכל מה ש-pilot17 אמר יקרו הם אפסיים, והסברתי גם למה, ואני מדבר מנסיון שלי עם הצבא בתור חייל

שיהיה לך בהצלחה בכל מקרה, ואני מאוד מקווה שתקבל מה שתרצה בסוף ושיביניו שהשתנית , אבל תבין שעבור הצבא אתה בורג קטן, ואין לו זמן להתייחס אלייך כמקרה פרטני כי לצבא אין זמן בשבילך, ובצבא יש בירוקרטיה, ובצבא עד שזזים דברים צריך חתימה ואישור של כל העולם ואחותו

לדעתי, אם להיות ריאלי, מה שיקרה הוא שתגויס עוד שבוע, ואתה לא תוכל לבקש קרבי מהסיבה שאין לך פרופיל קרבי. מה תגיד לקצין מיון? "אני אעלה פרופיל בקרוב"? ומאיפה לו לדעת שאתה באמת תעלה פרופיל?
שוב-אין לו זמן לכל אחד ואחד, יש לו מאות אנשים ביום שהוא צריך לייעד, והקצין מיון בסה"כ שליח, הוא לא יכול להיות רופא, וגם אם תגיד לו שטעית במיונים, רשום לו במחשב את הנתונים שלך, שהם לא טובים לפי מה שסיפרת, ולפי זה הוא אומר לך מה תהיה, אתה חושב שמעניין אותו שעשית הצגות ושאתה מתחרט על זה עכשיו?
גיוס קל בכל מקרה, ועצה שלי-תשלים עם המצב

ישן 10-10-2006, 12:36

אני לא יודע איזה פרופיל נפשי יש לו, אבל 72 נפשי זה גם לא קרבי, תהיה בטוח...

דח"ש למרץ אין מצב שהוא יקבל, הלשכ"ג בהדממה עד שבוע הבאה, שזה יוצא ה-15, ולקבל דח"ש 3 ימים לפני הגיוס מהסיבה ש"אני רוצה להעלות פרופיל" לא תיתכן. אם אנשים שהיו רוצים להעלות פרופיל היו נותנים להם בכזו קלות, אז היו לוקחים דח"ש לנצח.
לגבי העלאת פרופיל באצע השירות ומעבר לקרבי-שוב, זה כבר להילחם במערכת בתור חייל ולא בתור אזרח, וזה הרבה יותר, הרבה יותר קשה...ואני מכיר את זה לצערי מקרוב...
דח"ש באמצע השירות הוא לא יקבל, זה כבר תהיה בטוח. כרגע הוא יעשה טירונות של לא קרביים, ובטירונות יש לך זמנים ולו"ז קבוע, ואין זמן באמצע טירונות ללכת להעלות פרופיל ולהגיש טופס 55, יגידו לך לדחות את זה לסדיר שלך.
בסדיר זה גם קשה, כי הצבא מסתכל עלייך בתור טוראי, ומה זה טוראי בכלל? צעיר מסכן...
ובסדיר-קום כל זה לבקש תור במרפאה, אחרי זה זה להיכנס למרפאה, אחרי זה זה להסביר לרופא שצריך לקבל הפנייה לאזרחות, אחרי זה זה זה ללכת לרופא באזרחות שירשום עלייך המלצות שאין לך שום בעיה, בטח לא נפשית, ואחרי זה זה הגיש את זה חזרה למרפאה, ואחרי זה זה לקבוע תור עם מנהל המרפאה ועוד רופא שיבדקו אם יש לך סיכוי להעלות פרופיל, ואחרי זה זה קביעת תור לוועדה רפואית שזה חודש-חודשיים קדימה והוועדה רפואית קובעת אם להעלות או לא.
ואם היא מחילטה לקבוע, זה להתחיל לעשות טופס 55, ולהתרוצץ בכל הבססיס ולהחתים את הסגן מפקד יחידה ומפקד יחידה וכל הבסיס ואחותו, ואתה באמת חושב שלמפקד היחידה, הדבר היחיד שיש זה להחתים את הטופס העברה שלך?
הוא עושה מיליון דברים ביום, יש מצב הטופס 55 יישאר אצלו כמה ימים טובים...
ובכל הזמן הזה אל תשכח שאתה בסדיר שלך ובתפקיד שלך ויש לך מחויבות למפקד שלך ולעבודה שלך, וכל העניין הזה, מלהעלות פרופיל והגשת טופס 55 זה כמה חודשים טובים, חצי שנה אפילו!
ואחרי הזמן הזה, מי יודע? אולי בכלל לא ימליצו עליו ויגידו "הוא כבר הרבה זמן בתפקיד והשתלב שם, לא צריך להעביר אותו", אי אפשר לדעת!
שוב-להילחם על דברים כאלו בתור חייל הרבה יותר קשים מאשר להילחם באזרחות, והבירוקרטיה בצבא יכולה מנסיון להרוג אותך, כי צריך לכל דבר קטן חתימה של כל הבסיס.
בטחלא ייתנו לו דח"ש באמצע הסדיר שלו, תהיה בטוח

ישן 10-10-2006, 16:35

בדיוק שעה? על מה אתה מדבר?
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Bstar שמתחילה ב "יכול להיות שהוא וקטור במרחב..."

ציטוט:
בתהליך הגיוס יש לך את כל זה מרוכז, במקום אחד, במבנה אחד. זה לוקח בדיוק שעה לשנות פרופיל.

ואיך הוא יוכיח פתאום שאין לו צורך בסעיף נפשי סתם ככה?
זה כמו שבנאדם עם אסטמה שהורידו לו ל-64 יבוא לבקו"ם ופתאום בלי אף אישור יגיד "בחיים לא היה לי אסטמה, סתם המצאתי". גם אז יעלו לו את הפרופיל תוך שנייה?
אני יודע בדיוק מה זה וועדה רפואית וזה לא דבר פשוט בכלל, ובזמנו כשרציתי להעלות פרופיל דיברתי עם המנהלת מרפאה אצלנו והיא הסבירה לי כל מה שצריך, וזה לא פשוט בכלל ולוקח המון זמן, ממש לא שעה...

ישן 16-10-2006, 15:37
  amit1988 amit1988 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.10.06

אוקיי חזרתי כרגע מלשכת גיוס אחריי תהליך ארוך ומייגע
אחריי מאבק ארוך ועיקש (ואני לא מגזים) עם הפקידים של לשכת גיוס נכנסתי לקצינת מיון
סיפרתי לה תסיפור והיא החליטה שנגעתי לליבה(:
עכשיו הבשורה המשמחת
דחו לי תגיוס למרץ !!!!!
הסעיף הנפשי שלי נמחק כלא היה!
עכשיו אני בתהליכים לעלות את הפרופיל הרפואי מ 72 לכמה שיותר גבוה (היא אמרה שהיא תעזור לי והסיכוים שלי גבוהים ביותר)
ומפה והדרך להגיע לאחת מיחידות החי"ר שזה רצוני לא כל כך מסובכת

עכשיו שאלה לי אליכם איך אני מקבל גיבוש צנחנים?
ועוד שאלה איזה קב"א צריך כדיי להגיע לצנחנים?

חברים מפה אני רק יכול להגיד לכם משפט שיילך איתי לאורך כל הדרך ותאמצו אותו גם אתם ,

"אין דבר העומד בפניי הרצון"
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:10

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר