03-11-2006, 12:57
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 27.02.06
|
|
אני בטוח, וזה סך על פי ההיגיון, שהנזק הינו מינימלי לחלוטין ולא כל כך משמעותי כמו שהצגת את זה. כמו בהרבה מאד נושאים, המקרים מסתיימים הרבה יותר מהר מההליך המשפטי. קרי, אם בן אדם מרגיש שתמונה מבזה אותו, וכל עוד זה כמובן לא עד מעמקי נשמתו ורגשות טינה (או בצע), הוא יפנה קודם כל לבן אדם ויבקש להוריד את התמונה (כל עוד זה בפורום מצומצם, ולא לפני מיליון אנשים). אולי אפילו בעזרת עו"ד. והמקרה יסתיים עוד לפני שהתחיל, מבלי שיהיו חילופי דירות ובאמת פגיעה בשם הטוב או ברגשות של מישהו.
אני אגיד את זה חד וחלק לפי הפרשנות שלי: לא צילמתי אדם שעשה מעשה משפיל, שעשה פרצוף מביך, שבדיוק השתין או השתזף, או כל דבר שלא נעשה בשיגרה ב100% מהזמן. צילמתי לחלוטין משהו שקיים, את ההווה, תמונת מצב סטטית. אין כאן שום הבדל בין מה שקורה במציאות לבין מה שקורה בתמונה, וכל אדם שילך למקום- יראה אותו בדיוק ככה (או למעשה, בצורה הרבה יותר מביכה, בשל הסובבים אותו).
ההבדל היחידי שאני מוצא בין זה לבין תצלום נשים בעירום חלקי בחוף הים, הוא שהצלם יכול לטעון שהנשים עשו זאת מבחירה, והבן אדם בתמונה שלי לא. מבחינתי, בדיוק בגלל זה, הנשים הן לא נושא שצריך להיות עניין ציבורי, והבן אדם ההוא בדיוק כן.
לפי כל זה, לא מצאתי שום בעייתיות בפירסום התמונה. יכול להיות שההיגיון שלי מוטעה, או לא עולה בכנה אחד עם החוק היבש (גם כאן, כל דבר שנעשה באמת ובתמים לא יגיע לפרופורציות כל כך מנופחות כמו שכבודו מנסה לרמוז), ובכל מקרה שהדבר הזה אפילו יועלה על סדר היום של מישהו שחושש שהתמונה עלולה לפגוע במשהו- זה נותן לגיטימציה מבחינתי להורדת התמונה. היא לא שווה את הדיון.
חסה, כרוב ושלום לך ולכל עם ישראל.