לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-11-2006, 18:09
  הציוני האחרון הציוני האחרון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.05
האם המפקד שלי עובר על החוק?[בנוגע לגימלים]

ביום שלישי בשעה המדוייקת של 12:27 קיבלתי שלוש גימלים,שאלתי את החובש בחרפ שמה באיזה יום יכולים להחזיר אותי לבסיס,החובש אמר במוצ"ש או ביום ראשון ולא ביום שישי בשום מקרה,היום המפקד מתקשר אומר לי אתה חוזר ביום שישי,אמרתי לו לפי מה שהבנתי הגמילים זה 24 שעות,ושאלתי את החובש הוא אמר לי אתה לא חוזר ביום שישי,אז המפקד אמר ככה:"לא מעניין אותי חובש אני המפקד שלך אתה חוזר לפלוגה ביום שישי",האם זה חוקי?גימלים זה 24 שעות כל אחד,מה אני יכול לעשות?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-11-2006, 18:45
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי הציוני האחרון שמתחילה ב "האם המפקד שלי עובר על החוק?[בנוגע לגימלים]"

בכל מקרה קיבלת פקודה. גם אם היא לא חוקית, אתה עדיין חייב למלא אחריה.

במקביל אני מציע שתתקשר לקצין העיר ותוודא כמה ימי מנוחה מגיעים לך בבית. במידה וזו אכן פקודה בלתי חוקית, אתה יכול לקבול אותו.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 08-11-2006, 19:05
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי הציוני האחרון שמתחילה ב "ביטיס"

אתה לא מקשיב. אני שוב אומר - גם אם קיבלת 10 גימלים, והמפקד שלך אומר לך לחזור לבסיס לפני סיומם אתה עושה זאת אפילו שזו פקודה בלתי חוקית!
אם לא למדת, פקודה בלתי חוקית חובה לבצע. זכותך וחובתך להתלונן לאחר מילוי הפקודה. אתה יכול לנסות לפנות למ"פ שלך לפני שאתה חוזר.
אני בכלל לא הערתי מתי הג' נגמרים.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 08-11-2006, 22:47
צלמית המשתמש של c0ldplayer
  c0ldplayer c0ldplayer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.06.06
מה?!
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "אתה לא מקשיב. אני שוב אומר -..."

תגיד למדת אזרחות בכלל שאתה מדבר???

אתה יודע שהיה כבר סיפור על פקודה בלתי חוקית:

שאיזה מפקד עם חיילים היה באיזה כפר, והוא ראה דמויות ברחוב (הסתבר שאלו היו נשים וילדים).
המפקד אמר לחיילים לירות - כמובן שהם חשבו כמוך, ומילאו אחרי הפקודה.

לאחר מכן שפטו את המפקד, ואת החיילים - כולם קיבלו עונש (אם אני זוכר נכון).

לדבר הזה קוראים "פקודה בלתי חוקית בעליל", ואתה חייב לסרב לפקודה.
בני אדם תבוניים - ולכן הם יודעים מתי את הפקודה אסור לבצע (שזה פוגע בחייהם של חפים מפשע, שלא יכולים להגן על עצמם).

עכשיו - הפקודה הנ"ל חוקית בהחלט. אתה חייב למלאות אחריה, ורק אחר-כך להתלונן נגד המפקד (מה שאני לא ממליץ - הצבא לא אוהב מלשנים....תתמודד זה לא כזה נורא), אלא אם זה באמת מקרה חריג שבו אתה לא יכול להגיע לבסיס, מסיבות רפואיות או כל סיבה משמעותית אחרת...

ישן 08-11-2006, 23:11
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי c0ldplayer שמתחילה ב "מה?!"

בא'נה, אתה כפכף... ואני מציע שתחזור לשיעורי הבנת הנקרא.
כפי שאתה הזכרת יש פקודה בלתי חוקית - חייב לבצע, חייב להתלונן
פקודה בלתי חוקית בעליל - לא חייב לבצע.
ולזה, ולאזרחות אין דבר וחצי דבר.

הפקודה הנ"ל בלתי חוקית, מכיוון שלקביעת רופא יש עדיפות על כל מה שהמפקד שלו יגיד. ככה זה בצבא.

נ.ב - תנמיך ת'טונים, אין לי כוח לשטויות שלך.

ישן 08-11-2006, 23:46
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי c0ldplayer שמתחילה ב "אני לא יודע"

נו אז מה? אתה חושב שזה חופף בין הצבא למה שאזרח צריך לבצע? ומה הקשר בין שיעורי אזרחות לשטויות שהשפרצת קודם?

ישן 08-11-2006, 18:49

חבר'ה די להנפצות,פפו שוב יצא כאשר ידו על העליונה...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי הציוני האחרון שמתחילה ב "האם המפקד שלי עובר על החוק?[בנוגע לגימלים]"

התקשרתי לחיל רפואה,דיברתי עם מוקדנית נחמדה מאוד,היא אמרה לי שאני לא צריך לחזור בשום מקרה גם אם הוא אומר לי שזה פקודה כי אני בגימלים אין לו אישור להחזיר אותי,שאלתי אותה אם היא מעודכנת בדברים שהיא אומרת,כאילו אם יצא איזה חוק חדש או משהו,אז היא אומרת לי שכן משעה 12 זה עוד יום.
היא אמרה לי "אתה צריך לחזור בשעה 8 ביום שבת,אבל מכיוון שאין תחבורה ציבורית אתה יכול לחזור או במוצ"ש או ביום ראשון"
אז עכשיו שהחוק והצדק איתי,אני לא חוזר בשום מקרה גם אם סירוב פקודה והכל,וחבר'ה לא להבין אותי לא נכון,אני חייל מאוד ממושמע לא הייתה לי בעיית משמעת אחת בכל הטירונות,אבל אם מפקד עובר על החוק ועוד ברוב חוצפתו לא נותן לי לראות את סבתא שלי ביום שישי,אז אני שואל לאן הגענו?
ורק בגלל שהם אוהבים להרוס לך את המצב רוח אני גם יילך לחר"פ במוצ"ש ויחזור לו ביום ראשון בבוקר,תודה לכולם.

ישן 09-11-2006, 13:07

ל SHEPP
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "אתה זה שטועה."

אתה בדיוק אומר את הטענה שלי רק שאתה אומר לי לחזור,אני גם חושב שהגימלים הם מין פקודה על המפקד שלי וכל מי שאחראי עליי שיש לי אישור להשאר בבית בגלל מה שיש לי,ככה אני חושב לפחות,זה כמו אלוף שייתן פקודה מסויימת למשל,והמ"כ שלי ייתן לי פקודה לחזור לבסיס אז אני יחזור לבסיס כי המ"כ נתן לי פקודה?אבל האלוף בדרגה יותר גבוהה ממנו,אז איך זה עובד?

ציטוט:
במקור נכתב על ידי sheep
עלייך להתייצב. הגימלים הם כמו פקודה עלייך ועל המפקד שלך.
אם המפקד שלך אומר לך לבוא אתה תבוא. הוא זה שיחרוג מסמכותו. אך כל פקודה בצהל מ ב צ ע י ם
כל מה שאמרו לך בטלפון אליו התקשרת זה שאתה לא אמור לבוא בגלל הגימלים. נכון. אתה לא אמור לבוא. אלא שזאת פקודה. ואתה חייב לבוא.

ישן 09-11-2006, 13:04

התקשרתי למפקד אמרתי לו...

הקיצר אמרתי לו דיברתי עם חיל הרפואה הם אמרו לי שבשום מקרה אני לא צריך לחזור
אז הוא שתק כמה רגעים הבין כנראה שאני לא טמבל שיגיד לו ישר כן בלי לבדוק קודם.
אז הוא אמר לי "אתה יודע מה עשית?" אמרתי לו לא,אז הוא אמר לי "אתה עקפת סמכות בזה שהתקשרת אליהם"
אמרתי לו שזה טלפון שכל אחד יכול להתקשר זה טלפון לפניות הציבור ולחיילים,אז הוא התעצבן ואמר "טוב יאללה ביי נדבר מחר"
פקודה או לא פקודה נראה לי הוא התקפל והבין את הטעות שלו...
ואני לא מבין,אם אני בגימלים זה לא אומר שיש לי "פקודה" להשאר בבית?פקודה שהיא מעל לפקודה של המפקד שלי?........

ישן 09-11-2006, 13:12

אני יגיד לך למה...
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי gixxer שמתחילה ב "אני לא מבין דבר אחד..למה..."

דבר ראשון כי ככה זה גולני...[אני מכיר הרבה מקרים של מעשים של מפקדים סתם כדי לגרום לך להרגיש רע למרות שזה לא הכרחי]
דבר שני,אני יצאתי לרגילה מוקדמת וחזרתי לשמור על הפלוגה בזמן שכל האנשים יצאו לרגילה שלהם[אני ועוד 10 אנשים שמרנו על הפלוגה]סגרתי שבת שעברה,וביום שלישי הפנו אותי לבית חולים 10,קיבלתי גימלים,וכל הפלוגה חזרה ביום רביעי מהרגילה,מה שהבנתי מחבר שלי זה שאיזה 10 אנשים מהמחלקה שלנו הוציאו גימלים,כנראה הקצינים התחילו להלחץ כי זה לא בשליטה שלהם,אז הם התחילו לעשות את הדבר הזה,צבא דפוק.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי pilot17
אני לא מבין דבר אחד..למה המפקד הזה כזה מניאק??

כאילו מה הקטע..אם יש לך גימלים למה הוא לוחץ שתבוא לפני שנגמרים לך הגימלים??מה קטע...לעשות דווקא??
ממש לא מובן הקטע הזה..
כל המפקדים בצה"ל כאלה?

ישן 09-11-2006, 15:47

כן הא...
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי kryptoguy שמתחילה ב "פקודות"

אולי גם אני יגיד לו שישאר אותי כמה שבתות ככה בשביל הכיף שלי יעני...אתה תחזור לצבא אם בא לך אני נשאר בבית יש לי גימלים.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי kryptoguy
פקודה חוקית-חובה על החייל לבצע פקודה זאת.
פקודה לא חוקית-חובה על החייל לבצע פקודה כזאת ולאחר הביצוע זכותו ומחובתו להתלונן על נותן הפקודה.
פקודה לא חוקית בעליל-חובה על החייל לא לבצע פקודה זו.
אתה קיבלת או פקודה חוקית או פקודה לא חוקית. בכל מקרה אתה חייב לבצע אותה אחר כך תלך עם המפקד שלך ראש בראש, את האמת שאם אתה מרגיש בסדר ואתה יכול לחזור אז גם לא הייתי מציע לך להתלונן על המפקד, תעביר תפז"מ שנשאר לך כמו שצריך עם כמה שפחות בעיות וסעיפים.

ישן 09-11-2006, 21:24
  שחריקוס שחריקוס אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.04.05

חלאס מה אתם פאתטים?!?!?!?
קיצר אחייי זה גימלים תגיד לו אתה לא יכול לזוז מהמיטה.אין, התהפך העולם אתה תיפול ותחזור למיטה
מה כל אחד פה מזיין תמוח על פקודות חוקיות שמה זיבי
פקודה של רופא יש לו גימלים גם אם הוא רושם אותך ניפקד יש לך קבלות ביד
זה כמו ששוטר ייתן לך דוח ויהיה לך את הקבלה חניה בתשלום לאותו שעה וככה מבטלים לך את הדוח

חלאס כבר מה אתם ילדים
תישאר בבית
עד שאין לך יותר קבלות אתה עוד תבין את זה
היה לי מקרה כזה באימון מתקדם הקצין שלי אמר לי שהוא רושם אותי נפקד אם אני לא בא
אז רק בשביל העיקרון אמרתי לו שירשום לעוד שבוע כי יההי לי עוד גימלים..

שבת שלום שיהי לך בבית גבר
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:02

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר