לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 15-11-2006, 09:55
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
 
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
מידע תחרות מגן השר לאיכות הסביבה 2006

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
השנה מתקיימת, בפעם הרביעית, תחרות מגן השר לבחירת החיילים המצטיינים בהגנה על הסביבה, משאבי הטבע והנוף, ובהטמעת ערכים סביבתיים בקרב יחידות צה"ל. התחרות נערכת במשותף ע"י המשרד להגנת הסביבה וצה"ל, ובהשתתפות רשות הטבע והגנים. המגן יוענק לזוכים על ידי הרמטכ"ל, רב-אלוף דן חלוץ ועל ידי השר להגנת הסביבה, מר גדעון עזרא.

מטרת התחרות היא להעלות את המודעות לצורך להגן על הסביבה, על ערכי טבע ונוף ולקדם את החינוך הסביבתי בצה"ל, לעודד מצוינות, מקוריות, יוזמה ועשייה לשיפור משמעותי בתחומים אלו.

דוגמאות לפרוייקטים סביבתיים

מיחזור
  1. מיחזור פסולת - נייר, עץ, קרטון, מתכות, מוצרי גומי, טקסטיל וכו'. בעל מאפיינים ייחודים כגון:
    • שימוש בפסולת לפיסול סביבתי.
    • שימוש חוזר של חומרי גלם ביחידה.
    • שימוש בהכנסות ממיחזור למען הקהילה או הסביבה.
    • היקפי מיחזור חריגים.
    • עיצוב מתקנים ייחודיים לאיסוף פסולת למחזור.
    • הפרדת פסולת אורגנית.
    • שימוש בהדפסה/צילום דו צדדית.
  2. חסכון במים:
    • שימוש חוזר במי המיזוג להשקייה.
    • שימוש במיכל הדחה דו כמותי .
    • התקנת חסכמים בברזים.
    • ניצול מי גשם מגגות.
    • השקייה באמצעות מחשב בטפטפות בשעות הערב.
    • חיפוי בגזם.
    • שימוש בצמחים חסכוניים במים.
פעילות מתמשכת לאימוץ גן ציבורי, נחל, חוף ים, אתר היסטורי, אתר ארכיאולוגי וכו'. באמצעות למידת האתר, טיפוח, שיקום (נקיון, גינון, שילוט, צביעה, הסדרת שבילים וכו'), הגברת המודעות לחשיבותו וכו'.

חינוך סביבתי

פעילות ייחודית להעלאת מעורבות היחידה למען הסביבה.



קידום ושימור אנרגיה
  1. חסכון באנרגיה
    • הגדלת מס' נורות פלורסנט
    • כיבוי אורות ומזגנים ע"י מפסקים אוטומטים, חיישנים וכד'.
  2. ניצול יעיל של אנרגיה כולל השבת חום.

חומרים מסוכנים

צמצום כמות הפסולת הרעילה הנוצרת להפחתת או מניעת הפליטות של חומרים רעילים לאויר, למים או לקרקע ע"י שינוי ושיפור תהליכי ייצור, החלפת חומרי גלם מזהמים בחומרי גלם ידידותיים לסביבה, וכד'.



זיהום אויר
  • צמצום השימוש בנסיעות בכלי רכב (איחוד משימות)
  • צמצום פליטת גזים בפעילות.
  • צמצום מטרדי אבק.



חינוך לשמירת טבע
  • פעילות חינוכית לשמירת טבע (סיורים, ימי עיון, וכו').
  • פיתוח כלי הדרכה
  • הדרכה למען הסביבה בקהילה
  • הכשרת נאמני נקיון ביחידה

ניהול סביבתי

אימוץ גישת הניהול הסביבתי ISO 14000 ביוזמת המועמד.

ים וחופים
פעילות למען שמירה על הים והחופים



רעש

פעילות לצמצום הפחתת רעש:
  • הסתה של מקורות הרעש.
  • שינוי לוחות זמנים.
  • שימוש באמצעי מיגון אקוסטיים.
  • הפחתת עוצמות הרעש במקור באמצעות שיפור טכנולוגיות.
ניתן לפנות במייל הצבאי למרכזת התחרות, אמילי כהן, או בטלפון:

אזרחי: 03-5690571 / 03-5698128
מטכל"י: 0302-0571 / 0302-8128

אימייל אזרחי: enviroidf@gmail.com (יש לצרף את טופס ההרשמה)

http://www1.idf.il/dover/site/mainp...&docid=58592.HE
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 11-03-2007, 11:21
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
 
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
כתבה מכרכרים סביבה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "תחרות מגן השר לאיכות הסביבה 2006"

מאות פרויקטים הוגשו השנה לצוות השופטים בתחרות "מגן השר לאיכות הסביבה". יצירת "ספארי דרומי", הקמת מסלול טיולים בבסיס, איסוף טונות של פסולת ממפרץ אילת, ושימור אתר עתיקות נבטי בן אלפי שנים - אלו המיזמים הבולטים בתחום ההגנה על הטבע והסביבה

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/dover/site/Images_Site/tans.gif]



מאת כתבת "במחנה", מאיה קרני


תחרות "מגן השר לאיכות הסביבה" הגיעה השבוע לקו הסיום. בהתמודדות הייחודית, שבמסגרתה מעניקים השר להגנת הסביבה והרמטכ"ל פרסים ליחידות ולחיילים הבולטים שהצטיינו בשמירה על הטבע והסביבה, הוצגו מאות מיזמים בנושא, שיושמו בבסיסי צה"ל. צוות השופטים עמל על בחירת הטובים ביותר, שזכו לבסוף בפרס היוקרתי.
השנה, לצד המלחמה בלבנון, התהדרה התחרות ביכולתה לעורר בבסיסים השונים מודעות סביבתית, יוזמה אישית והוצאה לפועל של פרויקטים החותרים לשינוי משמעותי, לא רק בעתות משבר, כי אם גם בחיי היום-יום של החיילים.

הפיחו חיים
מסתבר ששק נייר גרוס, חמישה ליטרים של מים חמים, קילוגרם דבק פלסטי וקורטוב יצירתיות, מספיקים על מנת להעניק חיים לג'ירפות, לזברות, לתנינים ואף ללהקת פינגווינים במדבריות הערבה. חיילי יטא"ם דרום, המספקים דרך קבע טיפולי אחזקה בתחום החימוש לכלל היחידות בפיקוד הדרום, החליטו להפיח חיים בשממה, ולבנות "ספארי דרומי". המיזם דורג בין שלושת המקומות הראשונים בקטגוריית יחידות הערכה.
החיילים החרוצים חברו לתלמידי בית-הספר "יסודות" בבאר שבע, בו לומדים נערים בעלי צרכים מיוחדים. החיילים, בשיתוף התלמידים, המתנדבים בבסיס באופן שוטף, שרטטו תבניות, אספו חומרים, והחלו ביצירת החיות. בעלי החיים הססגוניים, העשויים עיסת נייר, מגוונים את הנוף של סדנאות הטיפול בציוד אופטי-אלקטרוני ובאמצעי חימוש.
כדי שיוזמתם תיחקק בזיכרון כולם, הסריטו החיילים את פעילותם למען "הדורות הבאים" ובעבור פרויקטים עתידיים. "כל מה שאמור היה להיזרק, ניצלנו ומחזרנו", העיד רס"ב יורם וקנין, מנהל עבודה בסדנת האופטרוניקה, שלקח חלק בפרויקט. "טונות של ניירות גרוסים שמשמשים אותנו, יחד עם שמנים מהגנרטור, הספיקו כדי להרים מורל בקרב החיילים וליצור יופי אותנטי, של 'תנין במארב' או 'חדר לידה של פינגווינים'. אנחנו מרגישים שתרמנו את החלק הקטן שלנו", ציין רס"ב וקנין.

לטייל בתוך הבסיס
בבסיס חיל האוויר בפלמחים הגדירו את אהבת המולדת כערך יסוד. העובדה שבשטחי המחנה מובלעת שמורת טבע, עודדה את חיילי הבסיס להקים מסלול טיול באתר המיוחד, לגיוון הפעילות בשבתות. הפרויקט זיכה את הבסיס במקום הראשון בקטגוריית טבע ומורשת.
בין תל חרסים לגבעת הרקטות, בעוד פסקול הגלים הנשברים על צוק פלמחים נשמע ברקע, הקימו החיילים עמדת תצפית לצד מגדל הפיקוח, "פינת רוגע" בצל החרוב, ואף הציבו כורסאות תחת עץ השקמה. הקמת המסלול הובילה את החיילים לטפס בין ג'בלאות, שלא על מנת לטפח סיבולת לב-ריאה, אלא כדי לפלס שביל שישמש את המטיילים בחורשת האיקליפטוס או במערה העתיקה.
שנה לאחר שהוקם השביל, מתחזקים אותו החיילים בימי ניקיון. מאז הקמת המיזם, הוציא מפקד הבסיס הנחיה לפיה כל חייל מחויב לסייר באחד ממסלולי הבסיס לפחות פעם אחת בשירותו, והחיילים מקבלים הדרכה מסגל החינוך, שהופקד על הנושא.
"צריך רק לדעת להסתכל סביב כדי להעלות רעיון כזה", הסביר רס"ב יוסי אגנש, מיוזמי הפרויקט. "שנים שקיימת פה שמורת טבע מתחת לאף: בוסתנים, חקלאות של ימי קדם, ענבים, תאנים, שקדים ורימונים שגדלים ללא השקיה בתוך הבסיס. הדבר הטבעי היה להמשיך לפתח את מסלול הטיולים לכיוון החוף, כפי שנפוץ באתרים ארכאולוגיים".
רס"ב אגנש מספר כי החיילים פיתחו מאז זיקה לארכאולוגיה ולעתיקות, והחלו להעמיק בלימוד חקלאות קדם ומערות במסלול. רס"ב אגנש, אגב, חולק את "הראש הירוק" גם עם אחיו, רס"ם רונאל אגנש, ממונה איכות הסביבה בבסיס חיל האוויר ברמון, שזכה אף הוא באחת הקטגוריות בתחרות עם פרויקט משלו לשימור עתיקות בבסיס.



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/dover/site/Images_HE/pages/tans.gif]


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/dover/site/Images_Site/tans.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/dover/site/Images_HE/pages/tans.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/dover/site/Images_HE/pages/tans.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/SIP_STORAGE/DOVER/files///5//62155.jpg]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/dover/site/Images_HE/pages/tans.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/dover/site/Images_HE/pages/tans.gif]


משמר המפרץ
פלגת ספינות הבט"ש, המגנה על גבולה הימי של ישראל באילת, זיהתה סיכון ביטחוני אחר: פסולת צפה על פני המים במפרץ אילת, ומפריעה לאמצעי הראייה של תצפיתניות החיל. במסגרת סיורים ימיים אוספים כלי השיט את הפסולת, המועברת לבסיס וממוינת לפי סוג החומר. על יישום התוכנית זכתה פלגת חיל הים באילת במקום השני בקטגוריית טבע ומורשת.
על מנת שגם תושבי אילת יהיו ערים לתופעה, משתתפים בפעילות הטיהור, המכונה "חוג שומרי המפרץ", גם בני נוער מהעיר. החיילים והתושבים הצעירים יוצאים ללב ים למבצעי ניקוי תת-מימיים וחופיים. בשנת 6002 התקיימו ארבע הפלגות ניקוי עם גוררת חיל הים. הדרכות שבועיות בנושאי סביבה, חינוך סביבתי ושמירה על הטבע נערכות בשיתוף פקחי רשות הטבע והגנים באזור.
"שקיות זבל, בקבוקי פלסטיק, פחיות, קלקר וחלקי מתכת הנמצאים במים ובחוף עלולים להמית את האלמוגים בריף אילת, ובאמצעות המגע עם המים לפלוט גזים מסוכנים לאוויר", סיפרו חיילים מהפלגה.
"השילוב בין מודעות, מחזור והשפעה חברתית רחבת היקף, הקיים לאורך שנים רבות, הוא כמו יין שמשתבח", נימק צוות השופטים את הבחירה.

פתרו משבר דיפלומטי
חיילי בית-הספר למקצועות התותחנות, הממוקם בשבטה בנגב, התמודדו עם אתגר שעלול היה להפוך למשבר דיפלומטי. בלב שטחי האש של היחידה שוכן אתר עתיקות נבטי בן אלפי שנים, שהוכרז "אתר מורשת לאומי" מטעם ארגון אונסק"ו של האו"ם. באזור, שמהווה מוקד משיכה למטיילים, שרידים עתיקים מתקופות קדומות ובהם טרסות חקלאיות, בורות מים, ציורי סלע וקרקעות המהוות בית-גידול לזאבים, לצבועים, לארנבות, לצבאים, לעופות קרקע ולדורסים.
בשטחים אלו מתקיימים זה שנים אימונים מגוונים של כוחות שונים, ובעבר נגרמה פגיעה באתרי העתיקות תחת שרשראות הרק"ם, צמחייה נרמסה ונשרפה ובעלי חיים נפצעו ועזבו את האזור, יחד עם המטיילים. בצעד תקדימי החל להתהוות שיתוף פעולה בין מפקדי היחידה לפקחי רשות הטבע והגנים באזור, במטרה להשיב את השטח למצב תקין. בזכות פעילות זו, דורג הבסיס במקום השלישי בקטגוריית טבע ומורשת.
אתר העתיקות שולט, שטחים מסוימים נסגרו לכניסה, נוסחו פקודות לביצוע אימונים במקביל לשמירה על הטבע והמורשת באזור, ואף סומנה מפת אימונים חדשה המתחשבת בתנאי הסביבה.
"הודות לפעילות ביסל"ת, חזרו המטיילים לאזור, הצמחים נשמרים, ובשונה מהעבר הפגיעה בנוף העתיקות מצטמצמת ככל שמוטמע הפרויקט", שיבח פקח הר הנגב ברשות, יוני שריר.


http://www1.idf.il/dover/site/mainp...&docid=62222.HE
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 19-03-2007, 11:21
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
 
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
צבא ההגנה לסביבה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "תחרות מגן השר לאיכות הסביבה 2006"

טקס הענקת מגן השר להגנת הסביבה נערך היום (א') במכללה לפיקוד ומטה. במהלך הטקס, בו נכחו השר להגנת הסביבה, מר גדעון עזרא, והרמטכ"ל רא"ל גבי אשכנזי, חולקו פרסים ליחידות והחיילים המצטיינים בהגנת הסביבה ביחידות צה"ל, וכן בשמירת ערכי הטבע, נוף ומורשת. כמו כן חולקו פרסים לזוכים בתחרות "צה"ל והסביבה בעין המצלמה".

לתחרות מגן השר להגנת הסביבה הנערכת זו השנה הרביעית, הוגשו 45 פרויקטים. 24 פרויקטים נבחרו לעלות לשלב ב'. במהלך החודשים דצמבר וינואר סייר צוות השיפוט אשר מורכב מנציגי צה"ל, משרד הביטחון, המשרד להגנת הסביבה ורשות הטבע והגנים בכל אחת מהיחידות שעלו לשלב ב'. בישיבת השיפוט ניתן דגש על משך הפרויקט, טווח ההשפעה של הפרויקט על צה"ל ועל הסביבה ברמות השונות, יוזמה, חדשנות, מקוריות, השקעת משאבים והתרשמות כללית של חבר השופטים.

לתחרות הצילום "צה"ל והסביבה בעין המצלמה" הנערכת זו השנה השנייה הגישו 85 מועמדים 210 תמונות. לשלב ב' עלו 20 תמונות, מתוכן נבחרו שלוש תמונות זוכות. 20 התמונות יוצגו במהלך שנת 2007 בתערוכה נודדת במספר אתרים: היכל צה"ל, בסיסי הצלמים הזוכים, משכן הכנסת, אתר האינטרנט של דובר צה"ל ואתר האינטרנט של המשרד להגנת הסביבה.

הפרויקטים שזכו השנה בתחרות הינם בעלי ייחודיות רבה בעשייה הצבאית ומייצגים יוזמה, מקוריות ותרומה משמעותית לקידום הגנת הסביבה בצה"ל ובמדינת ישראל בכלל.

השנה עמדה התחרות בסימן הלחימה שארעה בקיץ שעבר. התמונה שזכתה במקום הראשון בתחרות התמונות צולמה ע"י חייל שנהרג בקרבות בלבנון סמ"ר איתי שטיינברגר ז"ל.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/SIP_STORAGE/DOVER/files/5/62335.jpg]

בני משפחתו של סמ"ר איתי שטיינברגר ז"ל ביחד עם הרמטכ"ל והשר עזרא. צילום: אביר סולטן, דובר צה"ל
רב"ט גל נג'רי, אשר זכה במקום השלישי בתחרות הצילום מספר כי "היה מאוד מרגש, במיוחד לאור המעמד המאוד גבוה והרמה הגבוהה של שאר הצילומים. התמונה שלי מציגה את הטבע שאני זוכה לראות בשירותי בלב ת"א וזהו טבע מצולם, שטוח הנראה רק על שלטי חוצות"

http://www1.idf.il/DOVER/site/mainp...&docid=62330.HE

לצפייה בסרטון לחץ כאן
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:23

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר