לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-12-2006, 22:13
  דירק ג'נטלי דירק ג'נטלי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.10.06
טופס הרשמה לעתודה

שלום לכולם. אני צריך קצת עזרה בקשר לעתודה...
המקצוע שבו אני מתעניין הוא "הנדסת מחשבים". הבעיה היא שאני מתלבט איך עלי למלות את טופס ההרשמה. הלבטים שלי מתבטאים תחילה באילו מקצועות כדאי לי לרשום בטופס. הנדסת מחשבים הוא למעשה מסלול לימוד של שני נושאים במקביל: הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, והנדסת מחשבים.
השאלה הראשונה שלי היא: האם כדאי לי לרשום את המקצועות האלו בנוסף להנדסת מחשבים (בנפרד) בהנחה שגם ככה אני מתכוון להשלים את השני? כלומר, האם זה משתלם ללמוד אחד מהמקצועות במסגרת העתודה ולהשלים את השני מאוחר יותר או האם דווקא כדאי לעשות שירות לא־עתודאי וללמוד לאחר מכן הנדסת מחשבים? ישנה, אולי, אפשרות ללמוד אחד מהשניים ולהשלים את השני בשירות הקבע?
העניין השני הוא אילו מוסדות לימוד כדאי לי לרשום בטופס הרשמה אם אני מתכוון ללמוד הנדסת מחשבים? אני מתלבט בין כמה מוסדות לימוד. רבים ממליצים לי על הטכניון. העניין הוא שהטכניון הוא בחיפה ואני מודאג מרמת זיהום האוויר שם מפני שאני חולה באסתמה. בנוסף, יש את עניין המגורים במעונות או רכישת דירה בחיפה והריחוק מהבית, אך דבר זה מטריד אותי פחות. מוסד אקדמי נוסף שאני שוקל לכלול בטופס הוא אוניברסיטת תל־אביב. מקום זה נגיש יותר מבחינתי (שהרי אני לומד בבית־ספר צמוד לאוניברסיטה כיום) ומונע ממני לעסוק בענייני מגורים. אך דווקא לגבי אוניברסיטת תל־אביב קיבלתי פחות המלצות בגלל עניינים ביורוקרטיים לא נעימים שם. יש גם את אוניברסיטת בר־אילן, שהיא הכי נגישה מבחינתי אך גם אין לי הרבה מידע לגבי רמת הלימודים שם ואף נודע לי כי יש שם אחוז גבוה במיוחד של דתיים ואני חושש שארגיש יוצא־דופן.

אנא עזרו לי להגיע להחלטה נבונה...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-12-2006, 23:10
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי דירק ג'נטלי שמתחילה ב "טופס הרשמה לעתודה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי דירק ג'נטלי
שלום לכולם. אני צריך קצת עזרה בקשר לעתודה...
המקצוע שבו אני מתעניין הוא "הנדסת מחשבים". הבעיה היא שאני מתלבט איך עלי למלות את טופס ההרשמה. הלבטים שלי מתבטאים תחילה באילו מקצועות כדאי לי לרשום בטופס. הנדסת מחשבים הוא למעשה מסלול לימוד של שני נושאים במקביל: הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, והנדסת מחשבים.
השאלה הראשונה שלי היא: האם כדאי לי לרשום את המקצועות האלו בנוסף להנדסת מחשבים (בנפרד) בהנחה שגם ככה אני מתכוון להשלים את השני?

בחלק ממוסדות הלימוד, קורסי הבסיס די משותפים לכמה מהחוגים - כך למשל תלמידי מחשבים, פיסיקה ומתמטיקה ילמדו בשנתם הראשונה פחות או יותר את אותם קורסים, ויש גם יכולת מעבר מסויימת בין החוגים על בסיס זה. מצד שני, אני לא יודע עד כמה אפשרות מעבר מחוג לחוג אפשריות עבור עתודאים.

ציטוט:
כלומר, האם זה משתלם ללמוד אחד מהמקצועות במסגרת העתודה ולהשלים את השני מאוחר יותר

כאמור, יש למקצועות אלו כמה קורסי מבוא ובסיס משותפים, והשלמות תמיד אפשר לעשות, וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על תואר שני.

ציטוט:
או האם דווקא כדאי לעשות שירות לא־עתודאי וללמוד לאחר מכן הנדסת מחשבים?

זה כבר תלוי בך.

ציטוט:
ישנה, אולי, אפשרות ללמוד אחד מהשניים ולהשלים את השני בשירות הקבע?

זה תלוי באופי שירות הקבע, בתקנים, בדרישות הצבא וכו'.

ציטוט:
העניין השני הוא אילו מוסדות לימוד כדאי לי לרשום בטופס הרשמה אם אני מתכוון ללמוד הנדסת מחשבים? אני מתלבט בין כמה מוסדות לימוד. רבים ממליצים לי על הטכניון. העניין הוא שהטכניון הוא בחיפה ואני מודאג מרמת זיהום האוויר שם מפני שאני חולה באסתמה.

מהיכרותי המעטה עם חיפה וזיהום האוויר בה, זה לא כל כך יותר גרוע מתל אביב, והטכניון ממוקם גבוה והתרשמתי שהאוויר שם בסדר גמור. אבל מוטב שבנושא הזה תתייעץ ברופא ולא באיזה זר עם כינוי טיפשי מהאינטרנט.

ציטוט:
בנוסף, יש את עניין המגורים במעונות או רכישת דירה בחיפה והריחוק מהבית, אך דבר זה מטריד אותי פחות. מוסד אקדמי נוסף שאני שוקל לכלול בטופס הוא אוניברסיטת תל־אביב. מקום זה נגיש יותר מבחינתי (שהרי אני לומד בבית־ספר צמוד לאוניברסיטה כיום) ומונע ממני לעסוק בענייני מגורים. אך דווקא לגבי אוניברסיטת תל־אביב קיבלתי פחות המלצות בגלל עניינים ביורוקרטיים לא נעימים שם.

מגורים מחוץ לבית במעונות או בדירה שכורה הם חלק נחמד מהחוויה הסטודנטיאלית. זה לא רע לשנות מקום ואווירה, להכיר אנשים חדשים וכו'. וכמוסד לימודים הטכניון אכן נחשב לטוב יותר מאוניברסיטת תל-אביב. (תרדו מהכסא - אני בכלל בוגר האונ' העברית ואין לי שום אינטרס בטכניון או באונ' תל אביב...).

ציטוט:
יש גם את אוניברסיטת בר־אילן, שהיא הכי נגישה מבחינתי אך גם אין לי הרבה מידע לגבי רמת הלימודים שם ואף נודע לי כי יש שם אחוז גבוה במיוחד של דתיים ואני חושש שארגיש יוצא־דופן.

בתחום המדעים המדוייקים - הטכניון לוקח. בהליכה. איטית. בנוגע ל"דתיים בבר אילן". ראשית, יש שם גם מספיק סטודנטים חילוניים (ואני מכיר מישהי שלומדת שם, לובשת בקיץ רק גופיות קטנות, ואף אחד לא עשה לה שום בעיות עם זה). שנית, גם באוניברסיטאות אחרות בארץ יש הרבה דתיים.

אין שום סיבה להרגיש יוצא-דופן. דתיים הם כמו כל חבר'ה אחרים - יש ביניהם אנשים נחמדים, ויש מרגיזנים. ההבדל היחיד הוא שאת חלקם תצטרך לארח עם צלחות פלסטיק ולהזמין פיצה, ושחלק מהבנות לא ירצו לצאת איתך כי אתה לא דתי.

אני אישית חילוני לחלוטין, כופר בעיקר ואפיקורוס להכעיס, ואחד החברים הכי טובים שלי בתואר הראשון ועד היום היה בחור דתי. עד כמה חברים טובים? הוא חתם על הכתובה בחתונה שלי, ואני הייתי הנהג בחתונה שלו...

ציטוט:
אנא עזרו לי להגיע להחלטה נבונה...

תלך להעיף מבט במוסדות הלימוד עצמם, תתפלח להרצאות, ותשאל סטודנטים שכבר לומדים שם. אם אתה רוצה ללמוד הנדסת תוכנה (תואר של מהנדס, 4 שנים) ולא מדעי המחשב (תואר ראשון, 3 שנים) המוסד המוביל והמפורסם להכשרת מהנדסים הוא הטכניון - אז כדאי שתתייעץ עם רופא מומחה בנוגע להשפעת האוויר החיפאי על האסטמה שלך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:23

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר