11-12-2006, 12:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.12.05
|
|
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "עכשיו בלי להכיר אותם תגיד לי מי נראה פה דביל?!?"
1. מבחינתי הדביל הוא אותו אחד שאנס לפחות 13 נשים, אם את כבחורה חושבת שהוא קורבן אז יש לך בעיה... פרוייד נתן שם לתופעה: תסמונת סטוקהולם..אבל איך אומרים, עד שלא נכבים לא לומדים.
2. כפי שכבר רשמתי, ביקורת על המשטרה (ולא רק) לא חסרה, אבל ישנם דרכים מתורבתות להעביר ביקורת, כמו שאשת דשא אמרה-בעיקר המילים אדם באשר הוא- (וכך סתרה את עצמה)
ציטוט:
|
מי שלא מכבד אדם באשר הוא גם אם הוא פושע מסוכן ואפילו מפלצת כמו בני סלע... הוא פשוט דביל
|
כפי שאת מצפה שיתיחסו לאנס בכבוד גם את צריכה להתייחס לעובדי ציבור (ולא רק ) בכבוד גם אם חטאו (וזה לא אומר לחסוך מהם ביקורת).
3. הבעיה ביחס שניתן לשוטרים אינה בעיה ספציפית במקרה הזה אלה בעיה כלל חברתית, שוטרים בבונים, רופאים רוצחים, מורות פוסטמות, פקדי בנק גנבים..... והרשימה עוד ארוכה. שאנחנו מצביעים על מישהו אחר- כולם לא בסדר, אבל שאת וכל אחד אחר מסתכל במראה אז כולנו בסדר.... קל לזרוק אשמות ולהלבין פני אחר, אבל להצביע על עצמנו כאשמים במחדלים חלילה... במילים אחרות אילו גם את הית שוגה (ובטוח שגם את לא מלאך עם כנפיים לבנות- כולנו חוטאים לפחות פעם אחת בחיים), והיו קוראים לך פוסטמה או אורנג אוטנג, איך את הייתי מקבלת את זה? כבתור ביקורת או העלבה?
עצם העובדה שהשוטרים לא התנהגו בצורה הולמת, אין זה אומר שלאנשים מסויימים יש את הזכות לתת להם שמות תואר שהם בעצמם לא היו רוצים לקבל, במילים אחרות חינוך, או יותר נכון חוסר חינוך, את התופעה המזעזעת הזאת תמצאי בכל מקרה שאש ציבור (ולא רק) מעד (לעיתים טרם הוכחה אשמתו) בעיקר בגלל שהתקשורת לפעמים (אם לא ברוב המקרים) מנפחת ומעוותת, אלימות מילולית כלפי כל אחד מאיתנו, אחר כך שרוצחים ילדה בשירותי בית הספר כולם פותחים עיניים בתמיהה, הכיצד??? אני לא מופתע, אם גולשים בפורומים (ואין פה כוונה לגבי גולש מסויים) מוציאים את כל הרפש שלהם בכזו קלות, ויותר מזאת נוטים לרחם על פושע מתואב ומסוכן, אז מה כולם מתפלאים???
|