28-12-2006, 20:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 22.04.05
|
|
|
דעתי שונה.
לדעתי, החשיבה של "להתכונן לכל המכשולים מראש כדי שלא יהיה שוק" היא דווקא דרך חשיבה שמומלץ לאמץ אותה. אתה שוכח מה גרם לאותו בחור שרצה להתכונן על כל המכשולים מראש לעשות זאת מלכתחילה, הוא עשה זאת כדי להצליח בגיבוש, ואין כל רע או פסול בלהערך לפני משימה שאתה מציב לעצמך, להפך - זה אפילו חכם.
באותה מידה שאותו אחד התכונן לכל המכשולים מראש, סימן את המטרה והשיג אותה, אין סיבה שהוא לא יוכל לעשות זאת גם במסלול, הרי סה"כ הוא אסף "מודיעין" לקראת הגיבוש אפשר לומר, למד אותו, וביצע את המשימה שלו (בהשוואה כמובן), והאמת שבדיוק במילים אלה זה נאמר לי כשסיימתי את אותו גיבוש בקיץ שעבר מפי אחד המדריכים לאחר שאמרתי לו שאני ידעתי כל הזמן מה מצפה לי בהמשך הגיבוש, למען האמת הוא לא הופתע ואף הביע סוג של שביעות רצון מעצם העובדה שהתכוננתי והנתי את עצמי, זה מראה על החשיבות שיש לדבר בעיניי, ואף היה יותר גרוע, אם היתי מגיע לגיבוש בתור אחד שמעולם לא רץ על חול וכו', אומנם הגיבוש היה יותר אפקטיבי מבחינה מנטלית ופיזית אבל זה גם מראה דברים אחרים כמו רמת הרצון שלי.. שכמובן פחות נמוכה במקרה זה.
סה"כ אפשר להסתכל על זה מכל מיני דרכים וזוויות, בסופו של דבר המטרה היא אותה מטרה.