לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-12-2006, 23:52
  לוגיין לוגיין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.09.06
מור"ק וכושר קרבי

כמו כל עניין שאני מעלה פה גם את זה אתחיל במקרה אישי .
אני מתאמן כבר כמה זמן עם חבר'ה מכושר קרבי שהחליטו ללמוד לשחות מאוחר יחסית.במהלך אחת הריצות דיברתי עם בחור על ספרים שהמלצתי לו והוא התלהב מהם (אתם דרך אגב מוזמנים לקרוא-"שערי האש" ו"מעשה הקשת").התחיל דיון של איזה ספר כדאי לו לקרוא ואני עניתי שאין הרבה טובים אבל שמעתי ש"שייטת 3" הוא גם ספר טוב ואני מקווה להשיג אותו.והרי השיחה שהתפתחה:
הוא:אתה מתכוון לשייטת 13
אני:לא,שייטת 3
הוא:מה זה שייטת 3
אני:שייטת הסטי"ילים
הוא:מה זה בכלל סטי"ל,ומה הם בכלל עושים?

אתם יכולים לדמיין את המשך השיחה,התובנות שהוא העלה-חוץ ממטכ"ל,שייטת ושאר היחידות המיוחדות (שאת מטרותיה,הווי,מבצעים אחרונים וכו' של כל יחידת עילית הוא ידע לפרט בצורה מדהימה) צה"ל מורכב משומרי מחסומים מסכנים וג'ובניקים עלובים,מי שמנהל את המלחמה זה היחידות המיוחדות.הוא מעולם לא שמע על לטקיה ומארסה-תלאמת',לא שמע על החווה הסינית,לא על קרבות הש"ש ביום הכיפורים ולא על מבצע מוקד,חוץ מסיפורים על מעצרי חשודים אפילו את המור"ק של אותם יחידות שהוא מעריץ הוא לא מכיר (כשהזכרתי את תקיפת האי גרין הוא לא ידע על מה אני מדבר) ופה מדבר בחור שכבר שנתיים בקבוצה של כושר קרבי "מורעל רצח" כהגדרתו שכבר מחכה ליום הגיוס שלו.זה לא רק הוא,חבר'ה אחרים צעירים ממני שמתאמנים עכשיו ליום סיירות מעקמים לעברי את העף כשאני אומר שאני מיועד לשירות בחיל הים,או כשמשיבים להם על השאלה של "איפה אתה משרת? בתגובה כמו "שיריון"/"כפיר"/"תותחנים" נדים במין בוז מסווה.

עכשיו לעניין,רבות התלונות על זה שבשנים האחרונות יש נטיה לתופעת "סיירת או ניירת".דאווקה מקבוצות הכושר הקרבי שמקבלות לידהם חומר גלם מושלם,נערים צעירים ו"מורעלים בדם" שאם יספרו להם ש"יחידת מחסלי הטרמיטים בבסיסים" היא היחידה הכי קטלנית בצה"ל הם יאכלו בלי מלח.אז במקום לתאר מור"ק של צה"ל,על השיריון וחיטבות החי"ר,על התותחנים וחיל הים.כל מה שעושים זה להרעיל את החבר'ה על יחידות מיוחדות בלבד.נער כזה מגיע למיונים וחוץ ממטרת מעבר היחידה הוא לא מוכן ללכת על כלום,רובם לא יעברו וזו עובדה.חלקם ילכו ליחידות מובחרות אחרות,אבל הרוב ימצא את עצמו בדרך לגדודים.ופתאום הם ישמעו על שמירות,ושביזות ושבצבא זה לא הכל אימון רצח ומבצע.פשוט חבל.
האם לדעתכם בקבוצות הכושר הקרבי זה המקום לעודד אנשים לשירות משמעותי ככל יכולתו בכל יחידה שירצה ולהעביר מור"ק של יחידות השדה השונות? או שזה ישאר כמו עכשיו? חממה לגידול "מורעלי שייטת".

לצורך העניין-אני מייחס לקבוצת הכושר הקרבי בעיר שלי ולקבוצת בני הנוער החברים בה.אין במה שאמרתי להוות הכללה לגבי כל משתתפי הכושר הקרבי וה"מורעלים".הודעה זו משקפת את ההתרשמות שלי מקבוצה די גדולה,אבל חס וחלילה לא לכל הבחורים שמתאמנים בקבוצות הכושר.אם נפגע מישהו מדברי אימו הסליחה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-12-2006, 03:01
  gpc gpc אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.08.04
מאמר יפה ולעניין
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי לוגיין שמתחילה ב "מור"ק וכושר קרבי"

מאמר יפה וקולע בדיוק!
כמו שנאמר כל מילה בסלע!, אנשים רבים חושבים שאת העבודה האמיתית עושות יחידות העילית, נוצרת אירארכיה מסויימת שהגדודים הם בעלי צווין פחות חשוב מהסיירות, שלא תבינו אותי לא נכון, כבודן של הסיירות במקומן מונח אך זה לא אמור לבוא על חשבונם של הגדודים!, מיותר לציין שבעקבות השאיפה של מלש"בים כה רבים לסיירות נוצרת שביזות עצומה כאשר כל אלה מוצאים את עצמם בגדודים!
אני ממש לא חושב שאלו חוגי ההכנה לכושר קרבי אזר אחראים לדבר, הרי מטבעו של האדם הוא שכל מה שמתחת לטוב ביותר הוא נחשב כלא טוב כלל, אך יחד עם זאת אני חושב שלחוגים שכאלה יכולה להיות השפעה אדירה על המלש"בים שבסופו של דבר עדיין לא יודעים דבר וחצי דבר על המערכת הצבאית, במידה וחוגים שכאלה יתחילו לתת לצעירים לשאוף לגדודים כולם יצאו מורווחים גם המערכת הצבאית וגם המלש"בים שהסיכוי שהם יוכלו לענות על שאיפותיהם יהיה גדול יותר.!

נערך לאחרונה ע"י gpc בתאריך 31-12-2006 בשעה 03:08.
ישן 31-12-2006, 07:59
  yonatan_sh yonatan_sh אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.01.06
מסכים איתך ב-100%

לפי דעתי, זו חובה שכל נער ונערה בישראל שעומדים לפני גיוס, ידעו כל מה שניתן על צה"ל והמורשת שלו, ובטח שלוחמים ידעו הכל על כלל הכוחות הלוחמים. בגלל שמערכת החינוך שלנו לא מצליחה לענות על הצורך הזה, אני חושב שעד שהיא כן תצליח אפשר בהחלט להשתמש בקבוצות הכושר הקרבי כדי להעביר לחבר'ה קצת פחות משייטת ומטכ"ל, ויותר על צה"ל כולו. הכלי האפקטיבי ביותר לדעתי הוא קריאת ספרים. וזה, ברוך השם, לא חסר.
אם אני הייתי מאמן בקבוצה כזו הייתי לוקח את הנושא מעבר לכושר בלבד, ויותר להכנה פיסית ונפשית לשירות קרבי. לדעת לאן אתה הולך, מי היה שם לפניך, את מי אתה מעריץ (מורעל שייטת שלא יודע מה זה האי גרין?? עצוב ביותר), להבין את המבנה של זה, את ההיסטוריה, ואת מה שאתה מייצג ברגע שאתה לובש את המדים הללו, בין אם הם חאקי, ירוקים, לבנים או וואטאבר.
ישן 31-12-2006, 09:38
  Akula Akula אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.05.06

מבין על מה אתה מדבר, ותאמין לי שהקבוצה אצלך היא ממש אבל ממש לא היחידה. אני בעצמי מתאמן באופן אינדיבידואלי בשביל איזשהו כושר טוב לצבא(לא בשביל סיירות), אבל כמובן שיש אצלנו לא קצת אנשים שמתאמנים בקבוצות אלה. חלק קטן מהאנשים די מבין, והשאר, חלקם פשוט מתנפחים, למה הכוונה? הם מדברים על עד כמה הם רוצים להגיע לסיירות או ליחידות מובחרות, עכשיו אני מורעל צה''ל כללי(לשרת בכללי בתפקיד מעניין ובעזרת ה' קרבי וגם אולי לחתום קבע אם יהיה אפשרי) אז אני קראתי די הרבה ספרים בנושא צה''ל(על סיירת מטכ''ל השייטת מבצעים למיניהם שלא כללו יחידות מובחרות, מלחמת יום הכיפורים,מלחמת לבנון וכו'), ניסיתי לא פעם לנסות ולפתח דיון כלשהו עם כל אותם חבר'ה מורעלים על מבצעים מיוחדים ויחידות מיוחדות, ופשוט התייבשתי, לרובם לא היה בכלל מושג על מה אני מדבר, ולרוב זכיתי לתשובה של "אחי אנחנו לא מלומדים, אני עושים ", מה אני אמור להבין מזה? שהוא רץ אלפיים ב6 דקות וצועק סיסמאות של יחידות מובחרות מבלי להכיר אפילו קצת את ההיסטוריה של אותן יחידות?. עכשיו זה רק קצה הקרחון, ובידיוק כמו אמרת, ברגע שמצויינת יחידה "רגילה" כמו תותחנים, שיריון, אפילו הגדודים של גולני(נגיד "בנדוד שלי סיים את השירות שלו כבר בגולני") הם ישר קמים שגדודים זה סתם מסריח וכו'. זה לדעתי בושה, עכשיו באחד הפעמים תפסתי לי איזה מדריך שבא לגייס אנשים בבצפר במיוחדת בשכבות יא' ככה, החלטתי לתשאל אותו קצת, אומנם התרשמתי שהוא יודע יותר בכל הנוגע למור''ק שלל יחידות מובחרות, כשהתחלתי לרדת להיסטוריה של החטיבות והגדודים ניתן היה לראות שהבנאדם לא כזה בקיא וגם התחיל להתעצבן קצת, לבסוף שאלתי איפה הוא שירת, הוא התחמק מהשאלה בטוענה שזה "לא משהו שמותר לו להגיד", והלך במהירות. אני מכיר כמה יוצאי יחידות מובחרות שמדריכים בדברים האלה , אבל בין המדריכים אני רואה שגם יש ויש.
גם אני רציתי לציין שזה רק מאזור מגורי , ואני לא יודע לגבי אזורים אחרים בארץ.

ישן 31-12-2006, 10:31
  שולה מוקשים שולה מוקשים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.12.03
בוא אני אגיד לך סוד...גם בסיירות יש שביזות...

ככה זה בן אדם איפה שלא תשים אותו הדשא של השכן תמיד ירוק יותר
וזה שלא יודעים מורקי"ם של גדודים...בימינו עצם זה שיש לו מודעות בכלל לצבא זה כבר טוב ולא מובן מאליו....

את המורקי"ם על הגדוד שלו כבר ידאגו להעביר לו וכשהוא יתגייס ידאגו לשפר לו את ההרגשה כי מה שעושה את השרות שלך זה לא הכנפצ"ים הנוצצים או הפלאטופים המגניבים או המורקי"ם מסמרי השיער... אלה אולי יעשו לך את זה למשך חודש...
ז
זה שמחזיק אותך זה האנשים החברים והביחד הזה וזה לא משנה אם אתה בגדוד או בסיירת אם האנשים שאתך לא מאוחדים ואתה לא מרגיש פתוח איתם יהיה לך חרא ואתה תרצה לעזוב וימאס לך
ישן 31-12-2006, 11:34
  ג' שם בדוי ג' שם בדוי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.02.05

אני חושב שהבעיה לא נעוצה בחברות הכושר הקרבי או במתגייסים. טבעי שבנאדם ישאף להגיע למקומות אשר דורשים מיון, גם אם זה בא על חשבון זלזול במקומות שאינם דורשים.
אני חושב שהבעיה היא בשיווק של שאר המערך הקרבי. כמו כל דבר בחיים, אם אתה רוצה למשוך אנשים אליך, אתה צריך שיווק טוב.
לא סתם אין ביקוש למערך הנ"מ, למשל. אני, אישית, לא ראיתי מהלך שיווקי אחד של המערך הזה, ורואים את התוצאות - אין ביקוש. לעומת זאת, אני אקח לדוגמה את חטיבת כפיר החדשה: עד לפני לא המון זמן היתה ידועה בתור החירמ"כ - גדודים לא ביקוש מיוחד בקרב המתגייסים. אבל מה הם עשו? נהפכו לחטיבה, הוציאו כומתה חדשה, שינו את צבע הנעליים לאדום, הכניסו את הלוט"ר לגיבוש אחרי הגיוס אליהם, צילמו סרטים מפעולות ביהודה ושומרון שפורסמו בחדשות - והופ, כבר במחזור נובמבר האחרון היה ביקוש של 1.3 (1.3 אנשים מתחרים על כל 1 מקום) לחטיבה הזאת.
ועוד דבר - למה חטיבת הצנחנים נחשבת החטיבה הכי מבוקשת כיום? למה הזלזול בגדודים שלה פחות משמעותי? כי יש להם גיבוש. גיבוש הוא עוד השיווק הכי טוב, מכיוון שזה מבדיל את הצנחנים משאר חטיבות החי"ר, שלא עורכות מיון, וכל מי שרוצה להגיע לשם, פשוט צריך לסמן את זה במנילה. הצנחנים צריכים להוכיח את עצמם, ולכן יש להם את הביקוש הכי גבוה.
ההצעה שאני נותן עכשיו היא לא ריאלית, אבל אם היה "גיבוש" או מיון (כמו שיש בצנחנים) לכל מערך היום, הביקוש לכל חיל או חטיבה היה קופץ בכמה רמות, והזלזול היה צונח.

ישן 31-12-2006, 17:49
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
לכמה זמן אתה חושב אפשר להחזיק יחצ"נות?
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ג' שם בדוי שמתחילה ב "אני חושב שהבעיה לא נעוצה..."

יחצ"נות זה דבר טוב בדרך כלל (לפעמים כשמגזימים זה כבר נהיה מגעיל) - אבל היא גם עיניין יקר וזמני - להוציא כומתה חדשה או סיכה חדשה עולה כסף, להביא הורים למסע כומתה עולה כסף, ערבי הוקרה - כל הדברים האלו מאוד יקרים. והטווח השפעה שלהם הוא נמוך: "כפיר" עשו עכשיו מבצע יחצ"נות שהצליח בצורה מעולה - אבל לכמה זמן אתה חושב שזה יחזיק? 2 מחזורים? שלושה? זה מה שהם צריכים כדי לתת את הדחיפה הראשונית לחטיבה, אחרי זה הם יצטרכו להוכיח את עצמם בצד המבצעי.

לפי דעתי לוגיין העלה נקודה מאוד מעניינת ונכונה, דווקא הקבוצות כושר קרבי הן המקור הכי טוב להראות למלש"בים מה זה הצבא לכל רבדיו, ולא רק לסיירות.

ופה אני יכול להגיד ש"אחריי" כן עושים פעולות כאלו - אני יודע שלפחות בפורים הם עוברים ביחידות קרביות ומחלקים להם משלוח מנות, ו"בתמורה" הם מקבלים הרצאה על היחידה. אני לא יודע עם זה מספיק ואם יש להם עוד פעילויות, אבל זה בהחלט פעילות מבורכת שחושפת אותם ליחידות הרגילות.

בהחלט יהיה מעניין אם מישהו יעשה מחקר על אחוז החיילים מההכנות האלו שלא מגיעים לסיירת ולכן בוחרים ניירת ומה ייחסם ליתר המלש"בים.

ישן 31-12-2006, 18:01

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "לכמה זמן אתה חושב אפשר להחזיק יחצ"נות?"

לפי דעתי, בנאדם שלפניו שתי אופציות: אחת יוקרתית, קשה להשגה ודורשת עבודה קשה, והשניה אף לא אחת מאלה - הוא יבחר בשתי אופציות. כי טבע האדם לשאוף להכי טוב שהוא יכול להגיע, ליוקרה, לכבוד, לגאווה וסיפוק עצמי. לא טבעי שבנאדם יבחר באופציה השניה. לכן אי-אפשר להגיד לחברות הכושר הקרבי, שהדבר היחיד שהן מנסות להבטיח זה "100 אחוזה הצלחה בימי סיירות, כך וכך אחוזי הצלחה בגיבושים" - אי אפשר לבוא ולהגיד להם "תרעילו אנשים על הגדודים".
מצד שני, שיווק של מקומות פחות מבוקשים בצה"ל לא חייב להיות על-ידי כומתה וכדומה. כמו שאמרתי, "גיבוש" לכל מערך לוחם אמנם יעלה כסף, אבל ישתלם בטווח הבינוני, כי קבלה-מותנית-גיבוש תעלה את המוטיבציה לגדודים ולחילות הפחות מוערכים.

ישן 31-12-2006, 18:30
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי ג' שם בדוי שמתחילה ב "לפי דעתי, בנאדם שלפניו שתי..."

האם זה הוגן/חכם שחייל לא יוכל לשרת בגולני בגלל שכושר לא עיניין אותו לפני הצבא? הרי בין השאר בשביל זה יש טירונות, כדי שגם החייל הכי פדלאה בעולם יגיע לרמת כושר מספקת כדי להיות לוחם. ואם תעשה את הגיבוש קל מידיי אז הוא ייחשב לבדיחה וזה רק יפגע במוראל במקום להעלות אותו.

ציטוט:
לפי דעתי, בנאדם שלפניו שתי אופציות: אחת יוקרתית, קשה להשגה ודורשת עבודה קשה, והשניה אף לא אחת מאלה

אני חושב שמה שכתבת זה בידיוק הבעיה - יוקרתי, קשה להשגה ודורש עבודה קשה - כל אלו הם דברים שאתה מציג, ואיך שאתה מציג אותם ככה המלש"בים יקבלו אותם - כי אתה (אני מתכוון לקבוצות הכנה לצבא) מקור סמכותי שמספר להם שרק סיירות זה טוב.
במקום לספר להם שבכל מקום שהם יגיעו אליו חשוב להיות הטובים ביותר. אחד הדברים היותר מעצבנים הוא ה"נופלי גיבושים" שמגיעים ליחידה לוחמת רגילה ובמקום להוכיח שהם טובים רק מורידים את רמת המוטיבציה של כל הפלוגה. אם היו מלמדים אותם בקבוצות האלו שהחוכמה היא לא להיות במקום הכי טוב, אלא הכי טוב במקום בו אתה נמצא התרומה שלהם הייתה הרבה יותר גדולה (וואו, איזה משפט פלצני יצא לי , אבל נכון)

ישן 02-01-2007, 01:16

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "האם זה הוגן/חכם שחייל לא יוכל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי High_Hopes
האם זה הוגן/חכם שחייל לא יוכל לשרת בגולני בגלל שכושר לא עיניין אותו לפני הצבא? הרי בין השאר בשביל זה יש טירונות, כדי שגם החייל הכי פדלאה בעולם יגיע לרמת כושר מספקת כדי להיות לוחם.

אני לוקח את הדברים שלך ואומר שאותו דבר אני יכול להגיד: "האם זה הוגן שחייל לא יוכל לשרת במטכ"ל בגלל שכושר לא עניין אותו לפני הצבא? הרי בין השאר בשביל זה יש טירונות, כדי שגם החייל הכי פדלאה בעולם יגיע לרמת כושר מספקת כדי להיות לוחם".
איך שאני רואה את זה, כבר מהצו הראשון צריך להגיד למלש"ב, אם אתה רוצה להיות בקרבי, אתה צריך להיכנס לכושר, שתוכל לגשת למיונים הקרביים. כמו שאמרתי, אני חושב שהמיונים יעלו את המעמד של הגדודים והמוטיבציה של המתגייסים אליהם, בדיוק כמו הצנחנים כיום. מי שעבר גיבוש צנחנים, בד"כ הוא כבר מרוצה. ברור שבד"כ הוא גם ירצה לגשת לגיבוש יח"טיות אחרי הגיוס - אבל עצם זה שהוא התכונן, נבחן, נבחר והתקבל - הוא הוכיח שהוא ראוי להיות בחטיבה עם אנשים שעברו אותו תהליך כמוהו, ולא "סתם בחרו כי אבא שלהם היה בגולני".
ואם זה עובד בצנחנים - למה שזה לא יעבוד בכל מקום אחר?
"הזורעים בדמעה - ברינה יקצרו" - תמצית ההודעה שלי במשפט אחד.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:11

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר