03-01-2007, 19:38
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 17.11.06
|
|
|
אהלן
בנוגע לפיסיקה בעתודה. אני אספר לך את הסיפור שלי, גם אני רציתי פסגות , אבל הפסיכו' היה נמוך מדי , לכן התקבלתי בסופו של דבר להנדסת חשמל באב"ג , אך אני פרשתי למרות שקיבלו אותי . כי שמעתי מהמון אנשים שמשרתים כמהנדסי חשמל אפילו אנשים שקיבלו ממוצע של התואר 95 , והתפקידים שלהם לא מזהירים בכלל , אם אתה חושב על מחקר ופיתוח אז יש רק אופציה אחת-פסגות אולי גם ברקים אני לא יודע.
המצב אצל פיסיקאים הוא לא שונה בהרבה כמו מהנדסי חשמל, הם לא עוסקים בפיתוח עצמו אלא עושים יותר תפקידי מנהלה , מה ז"א? , עובדים בעיקר עם power point , ורק אולי אחראים על צוות הנדסאים, ממלאים דוחות כל הזמן וזהו..
הצבא מציג את זה כפיתוח , אבל זה בד"כ לא כך.
אז אם אתה רוצה להמר אם תקבל שיבוץ טוב או לא, שיהיה לך בהצלחה, או שתנסה להגיע כמה שיותר לפסגות.
פשוט , כ 90% מהעתודאים במקצועות הריאלים לא משתבצים במחקר ופיתוח --וזה בדוק!!
נ.ב אל תשכח שעליך גם לעבור מבחני אישיות בקינן שפי--לא כל אחד עובר אותם אז אם הציונים שלך מספיקים לפסגות זה לא אומר שבהכרח תקבל פסגות אלא אם כן תעבור את קינן שפי ותהיה מבין המצטיינים בציונך אז כן.
לחבר שלי יש ממוצע בגרות 116 ופסיכומטרי 760 והוא לא התקבל לעתודה , יודע למה , נחש?....קינן שפי..פשוט הפסיכולוגים לא מצאו אותו כמתאים למסלול העתודה--ולא זה לא בגלל שיש לו בעיה שכלית או משהו..אלא צריך להיות חברתי, שנון כי העיניים שלהם נעוצות בך כל הזמן.. אם יש לך עוד שאלות בנושא העתודה תשלח לפרטי.. בהצלחה!
|