לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-01-2007, 14:15
  Fixxxer Fixxxer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.09.02
צריך עזרה בהגדרת רשת אלחוטית..

טוב, אז זאת שאלה דיי דבילית אבל אני פשוט לא מבין בתחום הזה בכלל.
יש לי את המחשב הנייח שלי, שמחובר למודם דרך כרטיס רשת רגיל, ואליו מחובר מתאם רשת אלחוטית דרך חיבור USB. מספר הדגם הוא: 3CRUSB10075, ושם הדגם הוא: 3COM 54Mbp2 11g Compact USB Adapter.
הורדתי דרייברים מהאתר של החברה והתקנתי אותם, ועד פה הכל טוב ויפה, רק שאני לא מצליח ליצור תקשרות בין המחשב הזה למחשב נייד שברשותי, אשר מכיל כרטיס רשת אחלוטי.

האמת היא שאני גם לא בטוח לחלוטין איפה להתחיל. אני ניסיתי את הוויזארד של ווינדוס XP להגדרת רשת אלחוטית, וזה לא פעל לי. מישהו יכול להדריך אותי איך אני יכול להגדיר את הרשת, תוך מחשבה על בעיות עתידיות כמו הפיכת המחשב הראשי (נייח) שלי לנתב כדי שכל מחשב נייד שמחובר אליו יוכל לקבל גישה לאינטרנט מלבד לאפשרויות התקשרות הרגילות בין המחשבים.

תודה מראש לכל העוזרים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-01-2007, 23:41
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fixxxer שמתחילה ב "צריך עזרה בהגדרת רשת אלחוטית.."

הגדרת IP לשני המחשבים באותה תת-רשת?

אם כן, האם יש פינג? אם יש פינג - הרשת תקינה - ואין בעייה. אם אין פינג - יש כנראה בעייה "פיזית" (או אלחוטית במקרה של אלחוט). אם זה בין שני מחשבים ואין access point - המחשבים צריכים להיות מוגדרים לתקשורת אלחוטית מסוג "Ad Hoc". צריך שיהיה אותו ערוץ שידור, ואם יש הצפנה, צריכה להיות בדיוק אותה הצפנה בשני הצדדים, עם אותו המפתח בדיוק (וחשוב שאורכו יהיה נכון - חלונות יכולה לגרום להרבה אשליות בתחום הזה - קרא באינטרנט לגבי אורך המפתח של סוג ההצפנה שבחרת).

ישן 08-01-2007, 00:09
  Fixxxer Fixxxer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.09.02
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "הגדרת IP לשני המחשבים באותה..."

קראתי קצת כתבות בנושא וגיליתי משהו שאני חושש שעלול ליהיות בעיה.
המודם שלי מחובר דרך כרטיס רשת ולפי הוראות הספק שלי (נטויזן) הגדרתי את החייגן אליו כ VPN.
עכשיו קראתי מאמר שמסביר איך להגדיר ICS (Internet Connection Sharing) והם אומרים שם שהשיטה פועלת כל עוד לא נמצאים ברשת הגדרות של VPN, אחרת זה הורס את החיבור.
ציטוט:

WARNING #4: If you establish a Virtual Private Networking (VPN) connection while sharing a different connection, the client computers won't be able to access the Internet until the VPN connection is ended.

אני לא יודע כמה זה קשור, ואם כן אז איך אני עוקף את הבעיה, אני אני אסביר לכם מה עשיתי עד כה ומה היו התוצאות.

אין לי נתב, יש לי מודם של אלקטל שמחובר דרך כרטיס רשת רגיל למחשב. בנוסף יש לי כרטיס רשת אלחוטי במחשב שלי ובמחשב נייד שברשותי. לא משנה מה ניסיתי לעשות ואיך ניסיתי להגדיר, חיבור אינטרנט משותף לא הצלחתי ליצור בהם למעבר לשניה, עד שהוא התנתק משנייהם והשאיר אותי בלי היכולת להתחבר בכלל, ובעניין שיתוף קבצים ברשת, העניין אפשרי כאשר אני ניגש לכתובת IP של המחשב ברשת, אך כאשר אני מנסה להכנס לפי שם המחשב הוא לא מזהה אותו.
הבעיה העיקרית שלי היא שלפי הבנתי אני אמור ליצור בשלב כל שהוא "גשר" בין שני החיבורים, אבל אז אני יכול להגדיר לגשר רק כתובת IP אחת לחיבור, וזאת יכולה ליהיות או הכתובת שהמודם שלי מבקש (10.200.1.1) או הכתובת של הרשת (192.168.0.1) אבל לא שנייהם.

בבקשה בבקשה שמישהו יעזור לי להבין מה הולך פה ואיך אני מגדיר שהמחשב הנייד שלי יוכל להתחבר לאינטרנט דרך המחשב הרגיל.
ישן 08-01-2007, 07:22
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Fixxxer שמתחילה ב "קראתי קצת כתבות בנושא וגיליתי..."

האזהרה שאתה מצטט קשורה לחיבורי VPN על ידי לקוחות VPN של חברות שעושות שטויות כדי לתת רושם מוטעה של אבטחת מידע (המפורסם ביותר הוא כנראה לקוח ה VPN של Nortel - אבל כמדומני שגם לצ'קפויינט יש מצב "אבטחה" שכזה). בכל אופן - זה לא נוגע ל "VPN" שאיתו אתה מתחבר לאינטרנט.

לעניין שיתוף אינטרנט :

אתה צריך לעשות Sharing על החייגן, וזהו בעקרון

במחשב שמקבל את השיתוף אתה צריך שה default gateway יהיה ה IP של המחשב המשתף - וכדאי מאוד להגדיר גם את שרתי ה DNS של ספק האינטרנט ישירות.

תגיע למצב הנ"ל - לאחר מכן תבדוק אם יש לך פינג ל default gateway שלך קודם כל, ל 82.80.248.160 אם יש לך ל DGW, ואם גם זה עובד, נסה פשוט פינג ל www.fresh.co.il ...

לעניין זיהוי שמות מחשב ברשת מיקרוסופט אחרי שרשת כבר עובדת - זאת שאלה על חלונות - אין קשר בין תקינות או אי תקינות רשת למנגנון NetBIOS של מיקרוסופט. (או במילים אחרות - גם אם הרשת עובדת באופן מושלם - NetBIOS יכול, עשוי, ולרוב יעשה בעיות - אבל מקומן של שאלות בתחום הוא בפורום המתאים)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:27

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר