לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-01-2007, 19:12
  5דרקון5 5דרקון5 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.09.06
המקביל של קורס טייס.. בחיל הים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי zivshabat שמתחילה ב "שאלה-קורס חובלים...."

קורס חובלים הוא בעצם המסלול של קציני חיל הים בכלי המלחמה של חיל הים.. סטילים, דבורים, צוללות וגם חלק מקציני שייטת 13. יש לקורס כמה מגמות: שייט, אלקטרוני, מכונה. המסלולים אלקטרוניקה ומכונה מכשירים מפקדי מחלקה בסטיל/צוללת. מסלול השייט מכשיר מפקד כלי שייט(בסופו של דבר). אני לא יודע מה בדיוק עושים קציני ש13 בקורס. בכל המסלול יש לימודים אינטנסיביים, ובמהלכו עושים תואר כללי(לא זוכר בדיוק במה). המסלולים לא קלים פיזית וגם לא רואים כמעט בית ולכן גם דרושה מוטיבציה גבוה כדי להצליח בקורס. הקורס הוא מאד מעניין, קשה, ארוך. וטוב גם לאזרחות. אם אני לא טועה דרוש לחתום 4 שנים קבע אז אם אתה לא אוהב ים תשכח את זה.

חיל הים בכלל מאד שונה מחיילות אחרים, כמעט כל החיילים הקרביים בחיל הים הם התנדבותיים ועברו מיונים מסויימים. גם רמת המוטיבציה בדרך כלל גבוהה יותר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-01-2007, 02:09
  gpc gpc אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.08.04
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי itsik86 שמתחילה ב "קורס חובלים זה אחד הקורסים..."

התואר שעושים הוא במדעי הדשא...
דעתי האישית היא, וזו רק דעה אישית..., היא שאם אתה לא חלמת על זה ולא הורעלת על זה מגיל צעיר, אין לך מה ללכת לגיבוש...
תראה אני מאמין שיהיו הרבה שיחלקו עלי אבל בסופו של דבר להיות חובל זה להתחתן עם הצבא..., לא משנה כמה חארתות' יאכילו אותך... מהתואר של קורס חובלים אי אפשר למצוא אף לא עבודה ראויה אחת שמכבדת את עצמה... ולכן נוצר מצב שאנשים ששואפים גבוה (ולא למשכורות ממוצעות.. )ממשיכים את הקבע בחובלים למשך שנים רבות בעקבות השכר והתנאים הטובים, אפילו אם הם לא ממש מחוברים לעניין... אני אישית, קרוב משפחה שלי הוא חובל, כיום הוא בן 29 , לא מזמן התחתן (עם אישה כאילו...)... הוא חתום בקבע עד פבואר 08 והוא ממש מבואס.. הוא ממש לא אוהב את התפקיד שלו אבל השכר שלו הוא בסביבות ה-15 נטו, המון כסף לבנאדם לפני שנות ה30... שאלתי אותו למה הוא המשיך לחתום קבע לפני שנתיים אז הוא אמר לי שלולא חתימת הקבע הוא לא היה מצליח למצוא עבודה ראויה והוא היה צריך להסתפק בשליש מהשכר שהוא מקבל כחובל, אני מוכרח לציין שהוא אדם מאוד אינטיליגנט ועד היום הוא מקלל את הרגע שהלך לגיבוש חובלים... הוא אמר לי שאם הוא היה יכול לחזור אחרוה הוא היה עושה צבא רגיל והולך ללמוד רפואה או משו שהוא באמת מתעניין בו... הוא אמר לי שמיותר לציין שאחרי 4 שנות קבע אתה כבר לא יכול ללכת ללמוד דבר באוניברסיטה כי בגיל 25-26 אתה כבר צריך להתחיל לעשות כסף...

בקיצור אחי אני גם הייתי בגיבוש חובלים... הורעלתי כביכול על ידי כל האנשים פה...
חשבתי איזה יופי ואיך זה יסדר לי את החיים... בלילה השני דיברתי עם חבר שעשה את הגיבוש רק בשביל הגיבושי המשך והוא העיר את פניי בכל הנוגע לחובלים... "לא כל הנוצץ זהב"...
הופתעתי מאוד לגלות שיש הרבה אנשים שחולמים להיות חובלים.. בגיבוש אתה גם תיווכח לתופעה.. הכרתי אישית כמה אנשים שויתרו על גיבוש טייס בשביל גיבוש חובלים.. אלה האנשים שבאמת מתאימים לקורס חובלים.. אם אתה בדיוק כמוני אדם ששאף למטכ"ל ובסוף מצא את עצמו בחובלים אז תאמין לי שוותר על זה...
ישן 07-01-2007, 17:53
  gpc gpc אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.08.04
נכון, אין לו תואר...
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי shaharnis שמתחילה ב "אז לבן דוד שלו אין שום תואר, ..."

שכחתי לציין אולם חשבתי שאפשר להסיק זאת מדבריי...
לבן דוד שלי אין תואר... כמובן שזו אחת הסיבות העיקריות שהוא מצטער שהוא הלך לקורס מלכתחילה...
בן דודי הוא הסיבה המובהקת מדוע הוסיפו לחובלים ולטייס את התואר... אני לא יודע מה היו המחשבות אז, אבל כיום אם תשאלו אותי זה אפילו לא עומד על הפרק להשתחרר מהצבא בגיל 26+ בלי תואר ראשון לפחות... אך למעשה פיפסנו את הנקודה פה, התואר של חובלים לא מוסיף הרבה, התואר הוא B.A כללי
כך שלמעשה אתה לא בעל מקצוע מסויים אתה פשוט בעל תואר ראשון... למצוא עבודה בזכות התואר יהיה כמעט ובלתי אפשרי, מה שכן, אם תעבוד בעבודה ממשלתית למשל אתה תקבל תוספת שכר בטענה לאקדמאי... זו בעצם הפריבילגיה היחידה שניתנת לך בזכות התואר...

לגבי תואר שני, את התואר השני אכן אפשר ללמוד, אך רק לאחר שהוצאת את התואר הראשון כמובן...
מה שאומר שתוכל להתחיל ללמוד אותו רק לאחר 3 השנים הראשונות של הקורס...
כיום קיימת תופעה נרחבת של טייסים רבים שהוציאו תואר שני בתקופת הקבע, ישנם היום הרבה טייסים שהם גם עורכי דין מנהלי חשבונות, וכדומה.. לגבי חובלים, לי אישית לא יצא להכיר חובלים בעלי תואר שני כך שאני לא יודע עד כמה שתופעה נפוצה.. אך בכל מקרה בהצלחה לכולם בהמשך!
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:48

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר