לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-01-2007, 08:46
  shauloff shauloff אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.06.06
שאלה כמה שאלות (מודיעין, גל"צ, מנילה, תאריך גיוס וחיסונים)

שלום לכולם.
שמי דור ואני שמיניסט בן 17 וחצי. לא מזמן קיבלתי טלפון מלשכת הגיוס שאומר שנקבע לי פרופיל ותאריך גיוס. את הפרופיל ראיתי באתר של צה"ל - 97. תאריך הגיוס התקבל אתמול עם הצו - 18.11.07.
וכעת לשאלות:
1) אני מועמד לשירות בחיל המודיעין. האם העובדה שהפרופיל שלי גבוה תפגום בסיכויי להגיע לשם? ועוד שאלה בנושא - האם חיל המודיעין חוסם לי זימונים למקומות אחרים (ואם כן - האם יש זימונים שלא נחסמים?)??
2) מאז ומתמיד ראיתי את עצמי משרת בגלי צה"ל. אני אפילו לא אתחיל לפרוש בפניכם את הקלישאה הנדושה "חלום חיי".. פשוט מאוד - שם אני רואה את עצמי בשירות צה"ל. הבנתי שבנים עם פרופיל גבוה לא יכולים לקבל זימון לשם (שרק בנים עם פרופיל 64 ומטה, ועם נתונים אישיים טובים - מקבלים זימון לאשכול דוברות ומידע). השאלה שלי היא איך אני יכול בכל זאת לקבל זימון (והאם בכלל אפשר?)? שלחתי מייל לגלי צה"ל, והם מסרו לי שעליי לפנות ללשכת הגיוס בכדי לקבל זימון. האם בכלל שווה לי לנסות??
3) מתי לעזאזל אני אקבל את המנילה? האם העובדה שאני מתמיין לחיל המודיעין חוסמת לי אותה? ונניח שאני אקבל - האם יש מצב לראות בה גם תפקידים לא קרביים??
4) למישהו יש מושג מה אומר התאריך גיוס שלי (בהנחה שהוא לא יישתנה)??
5) אני בנאדם פחדן. אני מתעלף אוטומטית ברגע שעיניי רואות מחט/אפי מריח את ריח האלכוהול (שמורחים על היד לפני הזריקה). אני בנאדם שנלחץ מכל ביקור אצל הרופא. יש לי פחד מטורף מזה. אמרתי את זה גם בצו הראשון. השאלה היא כזו - יש איזשהו סיכוי לערוך את החיסונים הנדרשים בקופת חולים (רק כדי לחסוך התעלפויות לא רצויות בבקו"ם)?? והאם יש מצב לערוך את דגימת הדם עוד קודם??

זהו זה.
אין יותר שאלות..
תודה מראש לכל המגיבים....
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-01-2007, 10:55
צלמית המשתמש של אפרתי
  משתמש זכר אפרתי אפרתי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.11.04
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shauloff שמתחילה ב "כמה שאלות (מודיעין, גל"צ, מנילה, תאריך גיוס וחיסונים)"

אהלן דור!

1. עד כמה שידוע לי, זימונים לא חוסמים זימונים אחרים (חבר שלי קיבל זימון לסטי"לים ולחיל האוויר לאותו היום בדיוק). לגבי הפרופיל, אם קיבלת זימון, איחולי, ולך על זה אם אתה לא רוצה להיות קרבי. אם לא תלך על הזימון, כמעט 100% שיגייסו אותך לקרבי.
2. החלום שלך באמת נחמד, אבל אם אתה לא גר בכפר שמריהו והסביבה ולא היית הכוכב הראשי בפסטיגל כשהיית קטן וההורים שלך לא מכירים את ראש הממשלה ונגיד בנק ישראל אישית... (ועוד אלף ואחת סיבות), אין מצב שתגיע לגל"צ. הרבה אנשים מאז ומעולם חלמו על עצמם במקומות כאלה ואחרים בצבא ומחוצה לה (וביניהם אני) והגיעו למקומות שונים בהרבה מחלומותיהם... (לדוגמא- חלום קרבי =>במציאות מכונאי וחמש F-16 בחיל האוויר- במקרה שלי בשנתיים האחרונות).
3 א. לא יודע מתי תקבל אותה (אני לא משרת בלשכת הגיוס).
ב. לא. שתבין- אני עם פרופיל 72 לא קיבלתי תפקידים של ג'ובניקים...
4. מניסיון, אם התאריך שלך הוא רחוק (ושיגיע כבר! אני אהיה בחפש"ש...), זהו תאריך שסתם זורקים באוויר, (תאריך בהמלצה), הם מתכוונים שהם רוצים שתתגייס בסביבות נובמבר 07, לא בתאריך המדוייק שהם שלחו. לקראת הגיוס הם ישלחו לך תאריך מדויק. עד אז הוא ישתנה מאה פעמים (שוב פעם, מניסיון...)

5. לא יודע אחי, לדעתי לא.

מקווה שעזרתי... עד מתי נוב' 04?!
ישן 15-01-2007, 13:41
צלמית המשתמש של Tyr
  Tyr Tyr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.12.06
שלח הודעה דרך ICQ אל Tyr
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shauloff שמתחילה ב "כמה שאלות (מודיעין, גל"צ, מנילה, תאריך גיוס וחיסונים)"

תשובות

1. ראשית כל, הפרופיל הקרבי שלך לא יפגע בסיכוייך להתקבל. אני אישית מכיר משהו כמו 4-5 חבר'ה בעלי פרופיל 97 שמשרתים בחיל ועוד אחד שהתקבל וחתם ויתור. כאמור, אין לך מה לדאוג.

בקשר לחסימת זימונים ומיונים אחרים.
קודם כל זה נכון. כמו שכבר כתבתי באשכול אחד פה, לחמ"ן העדיפות השנייה לבחירת מועמדיה (אחרי טייס). מה זה אומר? זה אומר שהם השניים בתור ששולחים זימונים למלשב"ים והם גם חוסמים מסלולים רבים מאוד כדי לשמור את מועמדיהם לעצמם. אתה תקבל מנילה כמו כולם אבל לא תתמיין לפיה עד השלב שבו תיפול מחמ"ן. אולם, אתה תוכל להתמיין במקביל למודיעין לכל המסלולים ההתנדבותיים, קרי עתודה, יחידות עילית, שנת שירות וכדומה...

באשר לתפקידים המוצעים במנילה אתה לא תוכל להתמיין, כאמור, עד אשר תוסר מועמדותך מחיל המודיעין ואז תתחיל להתמיין באיחור (בד"כ) לתפקידים שסימנת ושנותרו עדיין פנוים.

2. אני לא יודע כלום על זה אבל אני מתאר לעצמי שאפילו אם הדבר נכון (שרק פרופיל 64 נכנסים לשם) כל חוק נועד שישברו אותו...תשלח בקשות, ערעורים, ערעורים על דחיית ערעורים, ערעורים על דחיית ערעורים של דחיית ערעורים ובסופו של דבר אתה תקבל את מה שאתה רוצה...

3. כאמור, אתה תקבל מנילה כמו כולם אבל תתמיין לפיה רק אחרי הסרת המועמדות מחמ"ן. עד אז היא תהיי "מוקפאת".

4. לא יודע.

5. חח אתה לא פחדן. אתה פשוט פוחד ממחטים (קצת קיצוני...אבל עדיין).
אני לא חושב שמישהו פה יודע לענות לך בביטחה (חוץ מאולי המנהלים ועוד איזה 1-2). הכי טוב להתקשר ללשכת גיוס ולשאול אותם.

בהצלחה.

נערך לאחרונה ע"י Tyr בתאריך 15-01-2007 בשעה 13:45.
ישן 15-01-2007, 16:01
צלמית המשתמש של Tyr
  Tyr Tyr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.12.06
שלח הודעה דרך ICQ אל Tyr
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Tyr שמתחילה ב "תשובות 1. ראשית כל, הפרופיל..."

רציתי גם להוסיף משהו...

בעניין בדיקת הדם, כמו שחתולים אמרה, אני לא חושב שניתן לעשות בדיקה חיצונית מפני שיש באמת חשש לזיופים וכאלה...

בעניין החיסונים אני דווקא לא בטוח שזה חדש משמעי.
אני למשל עשיתי חיסון נגד צהבת באופן עצמאי כי הרופא המליץ שכדאי לעשות אותו בלי קשר לצבא.
אני לא חושב שיעשו לי שוב בבקו"ם כי לא בריא לעשות את אותו חיסון פעמיים...
אז אני מתאר לעצמי שניתן לעשות חיסונים באופן עצמאי אם כי כדאי להיוועץ קודם ברופא ואפילו להרים שיחה ללשכת גיוס.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:58

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר