לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-01-2007, 20:56
  yamitk08 yamitk08 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.08.05
המנילה שלי- עצות והמלצות מכם

שלום לכולם

לאחרונה קיבלתי מנילה אחרי עיכוב לא קטן בגלל כל מיני סיבות ואני צריכה לעדכן אותה באתר עד תחילת חודש פברואר.
אני צריכה עצות והמלצות מכם על המקצועות שנכללות במנילה שלי, אם זה מתוך ניסיון אישי או מתוך ידע.

ככה נראית המנילה, הדגשתי באדום את האשכולות והמקצועות שניראים לי מתאימים.
אני יותר ריאלית ומעדיפה עבודה טכנית, אלקטרוניקה מחשבים.
למי שלא יודע צריך לבחור מכל תחום אשכול אחד בלבד, בסך הכל 6 אשכולות לפי סדר עדיפות

עוד שאלה, אתם יכולים לשער מה הקב"א שלי דרך המנילה?

מנילה – דירוג אשכולות הדורשים מיונים

תחום הקצונה (התנדבותי- אין חובת דירוג)

מסלול יעודי לקצונה-קצינת מנהלה בחיל האוויר והחלל, קצינת ארגון רפואה, קצינתלוגיסטיקה, קצינת תקשוב מערכתי, קצינת שלישיות, קצינת חימוש, קצינת תקשוב קרבי (קשר"גית)

תחום תפקידי פיקוד, הדרכה והוראה
הדרכה ביחידות שדה ובסיסי הטירונות-משקית חילוץ והצלה, מפקדת כיתתטירונים/טירוניות, מדריכת נ"מ (נגד מטוסים), מדריכת מודיעין שדה, מדריכת חיל רגלים, מדריכת חילשריון, מדריכת חיל הנדסה, מדריכת אב"כ בפיקוד העורף, מדריכת אב"כ בזרוע היבשה,מדריכת תותחנים ומורן.

תפקידי הוראה והדרכה במשרד החינוך- מדריכת מסלוליטבע, מדריכת קליטת עלייה, מדריכה במרכזי הדרכה ושל"ח, מדריכה במסגרת החינוך הבלתיפורמלי, מדריכת חינוך פנימייתי, מדריכה בפנימיות יום/מועדוניות, מדריכתשמע-סייעת לתלמידים בעלי לקויות שמיעה.

הדרכת ספורט-מדריכת כושר קרבי.

הוראה במסגרת החינוך הממלכתי דתי-מורהחיילת בקהילה ובקליטת עלייה, מדריכת חינוך פנימייתי, מדריכה בידיעת הארץ, מדריכהבלימודי א"י ומורשתה בקהילה.

תחום תפקידי הדרכה וחינוך
תפקידים בחיל החינוך והנוער- מדריכת רכזת חינוך וידיעת הארץ – רכזת חוי"ה, מדריכת נוער מרחב, מש"קית הוראה, מש"קית עלייה, מדריכת נוער בסיס.

הדרכה מקצועית-מדריכת ERP, מדריכת חיל חימוש, מדריכת חיל קשר ותקשוב, מדריכת חיל לוגיסטיקה, מדריכת התגוננות בחיל האויור והחלל.

הדרכת אוכלוסייה אזרחית-מדריכתאוכלוסייה לשעת חירום.

תחום תפקידי טיפול באנשים
ניהול ואבחון כוח אדם- מאבחנת מדעי התנהגות, מאבחנת פסיכוטכנית

רפואה-אות מוסמכת, פאראמדיקית, סייעת רופא שיניים, חובשת.

טיפול באדם- משקית נפגעים, רכזת תנאי שירות.

תחום תפקידי התראה ובקרה
הפעלת מערכות התראה-אלחוטנית חוף, בקריתשליטה ימית.

תחום תפקידי מבצעים, מודיעין ומחשבים
תפקידי מבצעים ופיקוח-עובדת מבצעים ואוויר, מפעילת קשב טקטי, פקחית טיסה.

מקצועות המחשב- מנהלת תשתיות מערכות המחשב, תכניתנית, כותבת לומדה.

תפקידי מודיעין- חוקרת מודיעין ימי, מש"קית בטחון מידע, חוקרתמודיעין אויר, מפענחת תצלומי אוויר, רכזת התרעה, מפעילת מערכות מודיעין אלקטרונימוטס, משקית ניווט ותחקור.

תחום תפקידי תאום וסיוע
תיאום וסיוע בצה"ל ומשה"בט- חיילת שב"כ.

תודה
ימית

נערך לאחרונה ע"י yamitk08 בתאריך 22-01-2007 בשעה 20:59.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-01-2007, 22:39
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
אני אתמקד במה שלא כתבת.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yamitk08 שמתחילה ב "המנילה שלי- עצות והמלצות מכם"

1. קצינת תקשוב קרבי - שילוב של עבודה טכנית, אבל בהקשר של שטח. תפקיד לא רע בכלל, לדעתי.
2. קצינת חימוש - זה עולם ומלואו, אבל יש לא מעט תפקידים מעניינים.
3. הדרכת יח"ש - זה הרבה פחות טכני, אבל עדיין, דורש יכולת לא רעה ובמיוחד הדרכת מורן שנחשבת יותר "איכותית".
4. מודיעין - שוב, זה עולם ומלואו, אבל יש לא מעט תפקידים מעניינים שדורשים "ראש" חזק.
5. מערכות התראה - די מסוייג האמת. תפקיד מאוד שוחק. לשבת מול מערכות במשך שעות...

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 22-01-2007, 23:16
צלמית המשתמש של mermaid
  mermaid mermaid אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.10.02
יש לך מעל 52 בוודאות לפי מה שאני יודעת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yamitk08 שמתחילה ב "המנילה שלי- עצות והמלצות מכם"

אם חתולים אמרה 54 ומעלה בוודאות אז כנראה שהיא יודעת...
לפני שאני אגיד איזה תפקידים אני הייתי בוחרת אני אגיד לך דבר אחד: מדריכה זה דבר מצויין ותקחי את זה לאורך כל הצבא,אם תלכי לתפקיד מסויים ויתנו לך אופציה לצאת לקורס מפקדים ולהדריך אחר כך את הקורס שאת עברת לכי על זה כי זה הכי טוב,בעיני לפחות.
דרך אגב,לא קיבלת בשאלות מאחורי המנילה עוד תפקידים.?(בשאלות הפתוחות)התנדבותיים?

בקיצור אני הייתי הולכת על התפקידים האלו:
מתחום ההדרכה: אם את אוהבת ספורט לכי על מדריכת כושר קרבי זה תפקיד שהוא תכלס כיף
בתחום ההדרכה והחינוך אני הייתי הולכת על התפקידים בחיל חינוך, כי אני רואה את המדריכי נוער בבסיס שלי והם עושים ועשו חיים עד עכשיו והם אומרים שזה תפקיד ממש מעניין כי כיף לעבוד עם אנשים כיף להדריך,להעביר גדנעו"ת, אבל שוב זה רק מי שאוהב את זה.
בתחום תפקידי טיפול באנשים אני גם הייתי הולכת על רפואה כי למרות שזה שוחק וקשה זה מספק וזה מלמד הרבה לחיים ונותן לך הסמכה וניסיון במקצוע חשוב אז זה ממש טוב
בתחום תפקידי מודיעין ומחשבים אין לי מושג הכל נשמע מעניין, תפקידים שאני אישית מכירה שמעניינים זה:פקחית טיסה שזה איכותי, ותוכניתנית...אבל גם המודיעין למיניהם הכל מעניין.
לגבי האשכול של מערכות התראה ובקרה אני אגיד לך את האמת, אני בקרית שליטה ימית בצבא וזה תפקיד שוחק,כי זה לשבת מול מכמים/מצלמות כמה שעות טובות ביום ולסרוק את הים, נכון זה גם סיפוק אדיר לשמור על החופים שלנו מפני חדירות מחבלים ויש כיף במשמרות וצחוקים במוצב אני אישית הייתי בראש הנקרה...) ואפשר להתקדם בתפקיד כמוני וכבר לא לשבת מול המכמים אלא לנהל משמרת,אבל אין ספק שזה שוחק...וזה קשה, לגבי אלחוטנית זה רק אם מתאים לך לשבת בבסיס בקריה(רק שם הם נמצאים) יומיים שלוש בשבוע ולשמוע כל מיני שפות קוד שאת צריכה לפענח כדי להבין למשל צוללת שמדברת איתנו בשפות קוד...זה דיי מגניב אבל אין לי יותר מדי ידע לפרט לך על זה...

תחשבי למה את הכי מתחברת ותדרגי,ומה שלא יהיה תלכי לכל המיונים שישלחו לך!!!כי בסופו של דבר אם תתקבלי ל-2 מקצועות הבחירה בסוף לאן ללכת תהיה שלך.
בהצלחה

ישן 22-01-2007, 23:44
  yamitk08 yamitk08 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.08.05

קודם כל, תודה על התגובות

כמו שאמרתי אני יותר ריאלית וחושבת יותר על עבודה עם מערכות ממוחשבות.
הייתי הולכת על הדרכה גם לי זה נשמע טוב אבל אני קצת חוששת מזה כי יש לי גמגום קל ואני לא יודעת איך זה יהיה לעמוד מול קבוצה או כיתה ולהדריך.
מה אתם אומרים לגבי זה?
הדרכה קרבית והדרכת ספורט בעיקר לא כל כך בשבילי, אולי יותר הדרכה מקצועית.
שמעתי שעדיף שלא ללכת את תחומי התראה ובקרה אז אני מוותרת.
לגבי קצינות, אני מחפשת יותר מידע על העניין כי אני חושבת לדרג את האשכול בעדיפות שניה אבל אני לא בטוחה לגבי זה.
מה אתם אומרים על קצינת תקשוב מערכתי? ואם אפשר המלצות על עוד מקצועות קצונה חוץ מאלו שכבר הוזכרו כאן.
אני חושבת לדרג בעדיפות ראשונה את אשכול מקצועות המחשב, מה הסיכוי שיתנו לי זימון למקצוע תוכניתנית?

לגבי השאלה של ניצן, אני לא בטוחה לגמרי לגבי מספר הדירוגים אבל אני מאמינה שצריך לדרג 6 כי כתוב שהם ישתדלו לתת זימונים ללפחות אחד משלושת הראשונים, ואם לא אז הם כנראה יתנו לאחרונים. עדיף שתדרגי את המקסימום בכל מקרה.

והשאלות הפתוחות שניתנו לי הן:
1. האם ברשותך רשיון רכב?

2. האם את רוצה לשרת קרוב או רחוק ממקום מגורייך?

3. האם תהי מעוניינת להשתלב באחד מהמסלולים בתחום הטכנולוגי?
א. תוכנית רקיע ב.מקצועות האלקטרוניקה ג. לא מעוניינת

4. במידה ותמצאי מתאימה למיוני אשכול הפעלה והדרכה ימית, האם תהיי מעוניינת להשתלב במיונים אלו
ובאיזה מקצוע?
א. לוחמת סנפיר ב. מדריכת לחימה ימית 3. ימאית גוררת ד. לא מעוניינת

5. האם תהי מעוניינת להגיע למבחני המיון לאשכול דוברת ומידע?

6. האם את מעוניינת להגיע למבחני המיון לתזמורת צה"ל?

7. לו ניתנה לך האפשרות לבחור מקצוע אחד מכל המקצועות המופיעים בחוברת מידעון, מהו המקצוע הו היית בוחרת?

נערך לאחרונה ע"י yamitk08 בתאריך 22-01-2007 בשעה 23:46.
ישן 22-01-2007, 23:59
צלמית המשתמש של mermaid

טוב עכשיו באמת בטוח
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי yamitk08 שמתחילה ב "קודם כל, תודה על התגובות ..."

שיש לך קבא 54 ומעלה...לפי האופציה של הלוחמת סנפיר,מדריכת לחימה ימית וימאית...

אמממ לגבי ההדרכה,גמגום ולא לדעת לעמוד מול קבוצה-בשביל זה עוברים קורס שתאמיני לי יתן לך הרבה גם לחיים וגם לתפקיד עצמו, אז אין לך מה לפחד מזה....זה איכותי להיות מדריכה
על הקצונה אני לא אדבר כי אני אישית לא רציתי להיות קצינה מסיבות שהן שלי אולי טיפשיות אולי לא אבל קצונה זה קבע ואני לא רציתי קבע..אני לא ממש מכירה מה הולך שם בתפקידי קצונה אבל מה שבטוח אל תדרגי קצינת לוגיסטיקה!!חחח

לגבי הדירוגים,אתן חייבות לדרג 6 מקצועות,אל לא חייבים לדרג את הקצונה/לחימה כי הם התנדבותיים.

וניצן,לא לכולם יש את אותן שאלות פתוחות מאחורי המנילה,גם הם תלויות בקב"א...

ישן 23-01-2007, 18:55
צלמית המשתמש של mermaid

מדריכת לחימה ימית
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי yamitk08 שמתחילה ב "תודה, גרמת לי לחשוב שוב על..."

הן נחשבות לוחמות לכל דבר פשוט הן עושות שנתיים...וזה הולך ככה:
עושים טירונות וקורס יחד עם בנים(בבסיס הדרכה חיל הים בחיפה) בקורס מלמדים על ספינות הטילים ומתמקצעים על נושא מסויים בספינה למשל, מכונה,נשק,השטה וכו'... לאחר הקורס הבנות האלו הולכות לשהיות של 3 חודשים לספינה כדי לדעת מה זה שגרת יום בספינה ולקבל מושג טוב יותר על השרות בספינות הטילים... אחרי 3 חודשים שם חוזרים לבסיס ההדרכה, עוברים קורס מפקדים ונהיים המפקדים של הקורסים הבאים של הבנים שהולכים להיות לוחמים בספינות הטילים, מכשירים אותם מטירונים ללוחמים. אחלה תפקיד בעיני אבל קשה מאוד להגיע אליו...מתקבלות בערך 8 בנות כאלו בשנה....

ישן 23-01-2007, 19:32
צלמית המשתמש של mermaid

אממ...
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי yamitk08 שמתחילה ב "תודה רבה לך :) עוד שאלה..."

זה מה שאתר חיל הים מסביר על התפקיד:

קורס ERP

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/NAVY/Site/Shared/Images/pixel.gif]
קורס מפעיל מערכות ERP נועד להכשיר את החייל/ת לאחר סיום הטירונות כמפעיל/ת מערכות ERP שלב 06 בחיל הים.
בתום הכשרתם יהיו בוגרי הקורס מוסמכים למלא תפקידים שונים בתחום הלוגיסטיקה היעודית (אפסניה ספציפית/ייחודית לחיל הים).
הקורס מקנה לחייל/ת כלים רבים ללמידה תיאורטית ומעשית לתפקידו, מפעיל מערכות ERP, שבו יעסוק במהלך שירותו. לחייל/ת תוקנה ראייה כוללת של המערך הלוגיסטי בחה"י, כדרג תומך בדרג הטכני והדרג המבצעי ושותף למשימות החיליות-מבצעיות, בט"ש וקליטת מערכות חדשות. לאחר הקורס ישובץ החייל/ת באחד מבסיסי חיל הים.

אם זה מה שאני חושבת שזה אז זה איזה תוכנה שעליה פועלת כל המערכת הלוגיסטית בחיל הים (לוגיסטיקה=להתעסק בציוד ואפסנאות) בקיצור זו מערכת שעובדים איתה גם בחברות גדולות באזרחות ועם התוכנה "מארגנים" את כל המערך הלוגיסטי, תוכנה שבאזרחות עולה הרבה כסף ללמוד אותה...אני כמעט בטוחה שתוכנה הזו מתכוונים....
ומן הסתם מדריכה של זה תצטרך ללמד את החיילים להשתמש בתוכנה...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:15

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר