לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-01-2007, 01:29
  dudi100 dudi100 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.12.05
דעתי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי lironbekman שמתחילה ב "לוחם איסוף"

כלוחם בגדוד שחף, אני יכול לומר למתגייסים הבאים למוד"ש כמה דברים שכדאי שישמעו עכשיו ולא אחרי הגיוס.
לפני הדברים שלי אני רק רוצה להגיד שלא נראה לי שראיתי חיל שיש עליו כזאת כמות של הנפצות והגזמות, כמו שיש על מוד"ש.

במוד"ש, יש את האנשים הכי אייכותיים שאני, אישית, ראיתי בצה"ל. יצא לראות הרבה לוחמים (בעיקר גולנצ'יקים...) ובאמת שמודשניק"ים הם אנשים יותר סבבה. כמובן ששיש יוצאים מן הכלל, לשני הכיוונים.

לתפקיד עצמו. אני אישית נהנתי בהכשרה מאד. אחלה אימון, עם הרבה קשיים. נוגעים בדברים שגדודי חי"ר רגילים לא נוגעים, ובכלל אימון מושקע וטוב.
התפקיד מסריח. לפחות בגדוד שחף, הלוחמים מגיעים לקו, ובשעת בט"ש, כמו שיש כרגע בצפון, פשוט יושבים בעמדה בתוך מוצב, שם הם נספחים של החי"ר, כרגע גולני. לא עושים מה שהוכשרתם באימון, לא קרוב. תוכלו לומר שגם גולני רק שומרים על המוצב, אבל הם עושים רוטצייה, הם יעברו מתישהו מהצפון. אתם לא. (שוב, אני לא מדבר על מה שהיה במלחמה).

עוד פאק אדיר הוא העובדה שכשאתם מסיימים את האימון, בניגוד לחי"ר, לדוגמא, אתם עולים לקו ולצוות שמוצב, במקרה הטוב עם עוד 4 חברים מהפלוגה! אף אחד לא מבטיח שהם היו החברים הטובים שלכם מהאימון והטירונות, וזה מאד מאד חבל. חבל לי שלא שומרים על אורגניות של הצוותים, מה עוד, שזה גם מוריד המון, לפי דעתי, מהרמה המקצועית.

בקיצור, כי יש לי עוד הרבה לומר על היחמ"מ (שזה, למען חסל הנפצות, כל לוחם בגדוד שחף), מוד"ש הוא חיל עם המון המון פוטינציאל. רק צריך לראות את ההבדל בין חפ"ש במוד"ש לבין חפ"ש גולני. הבדל עצום בהבנה של כל דבר, בשיקול דעת שנותנים המפקדים לחיל הפשוט. אבל עדיין הפוטנציאל לא ממומש. הוא לא יימומש לפי דעתי עד שיעלו את רמת ההכשרה, עד שישמרו את הצוותים אורגניים, ועד יורידו אותם מהמוצבים ויתחילו לאמן אותם יותר.

אם אתם מורעלים באמת, תנסו להתקבל לגדס"ר ומעלה. בין מוד"ש וסתם חי"ר יש לי התלבטות קשה. חי"ר יכול להיות באמת חרא רציני, אבל ההווי בקו (במסגרת הפלוגה בה אתם נמצאים) חזק יותר מבצוותים שלנו. למרות זאת, אני חוזר ואומר, למוד"ש יש פוטנציאל אדיר.
אני אישית בן אדם שבא לצבא לא מורעל, ועכשיו נמצא, למרות כל הקשיים, בשיא הרעל הכל בזכות ההכשרה הטובה שיש לחיל הזה.

יצא קצת מסמך, יכול להיות שהוא קצת מבולבל, אני עייף... לא נורא.
כל הדברים שכתבתי נכונים רק לגדוד שחף. לגבי ניצן ונשר אין לי מושג.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:08

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר