27-01-2007, 19:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.01.07
|
|
|
לא הייתי אבל...
אני יודע.
לפגוע במקום הנכון זה יותר קשה מאשר לדפוק קורנט באיזשהו חלק ולהעיף את הטנק וזה למה זה כבר לא נחשב (שמע אם נגמ"ש פומה עומד מול כוח של לאו אז למה לא מרכבה 2? החלק הפגיע ביותר זה בין התובה לצריח וזה גם החלק שהכי קשה לפגוע בו כי המהירות של הצריח גדולה )
אני קראתי על זה וכמו שאין דיוק של ירי אצלנו אין אצלהם, זו יכולה להיות פגיעה חלקית, חטיבה 401 הפכה לחטיבה הטובה בעולם כי -
א. היא צה"לית.
ב. היא מחזיקה בטנק עם עוצמת הירי והמיגון הטוב בעולם, אני מכיר את הטנק מרחוק - קרוב, הלוואי וחטיבה 7 וחטיבה 188 ישתכללו.
להגיד שטנק מותאם לכל סביבה שלו זה נכון אבל לא לגמרי כי בוני המרכבה תכננו את זה כך שהוא יוכל ללחום בכל מקום בניגוד לטנקי הטיראן שטובים באדמה מדברית, טנקים חזקים במיוחד.
זה יהיה נכון להגיד שלכל טנק יש את צורת השימוש שלו כי השימוש בטנקים נגד החיזבאללה היה מאד לא חכם, הטנק יהיה חשוף לפגיעת טילים כל הזמן לעומת קרובות מול שריון שהוא יהיה פחות פגיע מכיוון שיהיה לו יתרון מאסיבי בהתקפה עליו, השימוש שטנקים בצה"ל אינו נכון.
אולי אתה לא יודע, אולי אתה כן אבל טנקי מרכבה ארבע נשלחו הרבה יותר מטנקי מרכבה 3 ו2 לקרב ונהרגו הרבה יותר מחטיבה 401 אבל מסיבה מסוימת!
מסיבת המיגון התחתי ועוד מסיבת טילי הקורנט כפי שציינתי שפילחו את שריון הטנק אך לא לפני שהם נתקלו במיגון החזק.
יש לי יותר מידע ממה שאתה חושב, האווירה בפורום הזו קרבית מדי, להגיד את הדברים בנועם הליכות מאשר בתקיפה, תרגיעו תאשכול ואת הפורום הזה, שמתי לב לרוחות שמתנהלות פה ויותר מדי תוקפני, אני מניח שתפקידו של פורום זה ואחרים זה לעזור למלש"בים/ לא מלש"בים, לא פורום של ריבים והקנטות, אני מניח שהו פורום ידע ואם לא אז אני לא יודע לאן הגעתי.
|