לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-01-2007, 12:33
צלמית המשתמש של shahaf_z
  shahaf_z shahaf_z אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.05
דילמה- צריך את העזרה שלכם (לקראת גיוס).

שלום לכולם,
אני יודע שלשאלה שאני ישאל יש רק תשובה אחת ואותה רק אני יודע..
התאריך גיוס שלי הוא בסוף יולי..
העבר שלי הוא שעברתי גדנע של חובלים קיבלתי זימון לגיבוש ולא הלכתי.. (אני טמבל)
קיבלתי זימון ליום סיירות הלכתי וחתמתי ויתור..פרשתי..
עכשיו קיבלתי את השאלון יח"ש ואני כבר לא יודע מה לעשות...
מצד אחד סטילים מעניין אותי מאוד...וכל מה שקשור לחיל הים בגלל זה גם היה לי את העניין עם החובלים..אבל בסוף חובלים לא הסתדר לי בגלל הדבר הפיקודי שם..בסופו של דבר החלטתי שאני לא רוצה בגלל ששם אתה יוצא בסוף מפקד ואני חשבתי (עדין חושב קצת..) שאין לי את הנתונים האלה..
טוב אז בקשר לסטילים שזה דווקא מתאים לי כי שם זה לא תפקיד פיקודי שבסופו של דבר אני צריך להיות מפקד..אבל אני קצת מפחד מזה כי כולם יודעים שהיציאות שם לא משהו וסוגרים הרבה..אני מגיע ממקום בלי ים (ב"ש) ואולי הרצון שלי לחיל הים הוא שאני כימעט ולא מכיר את הים :-)..
מצד שני אני יודע שיש את האפשרויות של החי"ר (גולני גבעתי מגב) שגם לשם אני די רוצה ללכת וזה מאתגר אותי שם יש את הטירונות הארוכה מה שאין בסטילים שעושים טירונות נמוכה ואת הרעל של הג'יבלאות הדיונות וההסתערות עם הנשק.. את כל זה אין בסטילים.
יש פה דילמה בין לשרת (לנסות בכל מקרה כי יש לי עוד את הגיבוש ומיונים) בסטילים,בחיל הים שאני לא יודע איך אני יסתדר שם עם היציאות הקורס וההתחלה עם הים.. לבין היחידות חי"ר שניראים לי הדבר הכי נורמלי בשבילי..
אני יודע שקצת חפרתי לכם אבל אני מאוד מבולבל וזה זמן קריטי בשבילי עם השאלון העדפות שיקבע בסופו של דבר מה אני יעשה במשך 3 שנים מהחיים שלי..
אני יודע שלא תוכלו להגיד לי שמע לך לסטילים שמע עזוב אותך סטילים לא בשבילך לך לחי"ר..
מה שאני מבקש הוא שאולי תוכלו לכוון אותי איך להגיע להחלטה שלי שתיהיה הכי טובה מבחינתי ועל מה אני צריך לחשוב בהחלטה..

תודה רבה לכם..מקווה שתעזרו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-01-2007, 12:41
  Yotamz Yotamz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.04.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shahaf_z שמתחילה ב "דילמה- צריך את העזרה שלכם (לקראת גיוס)."

טוב קודם כל, כמו שאמרת בהתחלה - זאת החלטה שרק אתה יכול לעשות, אבל אני יכול להגיד לך כמה דברים.

בסט"ילים יש אולי יציאות גרועות אבל אתה חושב שבחי"ר בזמן פעילות מבצעית או בזמן תפיסת קו יש יציאות טובות?
רעל אולי יש קצת יותר בגלל ההכשרה הארוכה, אבל רעל כמו שאתה מכיר אותו לפני גיוס - עובר די מהר ומה שנשאר זה הסיפוק שלך מהתפקיד, מהתרומה שלך, ויותר מזה (ואולי הכי חשוב) - הכיף שיש לך עם אנשים שהכרת שם.
..ומאחר ואנשים טובים יש בכל מקום, הייתי אומר שגם כאן אין קריטריון להשוואה בין חיל הים וחילות ירוקים.

אם חשוב לך באמת כל הקטע של הים (ואין לך בעיה עם מחלת ים..חחח) - סטי"לים יכולים להיות המקום בשבילך.

דבר אחרון - תמצא אנשים מכאן ומכאן, זאת לא כזאת בעיה למצוא, ותשאל אותם.
ישן 28-01-2007, 03:08
צלמית המשתמש של Saeglopur
  Saeglopur Saeglopur אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.01.07
שלח הודעה דרך ICQ אל Saeglopur
שלום
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shahaf_z שמתחילה ב "דילמה- צריך את העזרה שלכם (לקראת גיוס)."

אולי אני יכול קצת לעזור לך, כי הייתה לי התלבטות ממש דומה לשלך בערך מאותן סיבות, עד שבסוף הייתי בגיבוש סטילים ובדיוק לפני כמה ימים קיבלתי תשובה שלילית (חח).
דבר ראשון בקשר ליציאות, תדע שדווקא בסטילים יש יציאות לא רעות בחצי השני של השירות, אחרי שאתה מקבל את הדרגת סמל. זה משהו שאפשר לצפות לו בקטע הזה.
דבר שני אני רוצה להגיד לך שבהתחלה באמת היתה לי את ההתלבטות הזאת אבל הייתי די בטוח שאני מעדיף סטילים. ואז היה לי את הגיבוש סטילים וכשסיימתי אותו משום מה לא כל כך התלהבתי מזה (ואפילו קצת קיוויתי לא להתקבל בשלב מסויים). אחד הפחדים שלי מהסטילים היה שבתכל'ס השגרה שם נראית לי די משעממת בשבילי... בין ההפלגות אתה עושה הרבה עבודה שחורה, ובכלל זה לא קרבי קלאסי מה שנקרא, אתה מתפעל ספינה אז יש לך את התפקיד שלך. אני מנסה לנסח את זה בלי לפגוע בכבודם של הסטילניקים (ויש כבוד כי אח שלי היה שם ), אבל בוא נגיד שאם הם היו עושים את מה שהם עושים באיזשהו מתקן קרקעי הם לא היו נחשבים קרביים (ואני לא אומר שזה לא בסדר).
עכשיו בדיוק יום אחרי שקיבלתי את התשובה מהסטילים השתנו התאריכי שיבוץ וגיליתי שאני משובץ להנדסה קרבית, ולמרות שברגע הראשון לא הייתי בטוח, עכשיו אני מאוד מרוצה עם זה ומחכה כבר לאיגרת שתאשר לי שאני אכן שם , כי יש בי את החלק הזה שרוצה לעבור את האתגר הפיזי והמנטלי של קרבי (קלאסי). וכשאני אומר את זה אני מודע גם לשביזות שהיא סביר להניח החלק היותר מרכזי בשירות...
אני חושב שאתה צריך לחשוב איזו שגרה יותר מתאימה לך - שמירות ארוכות ומעייפות, מעצרים נידחים, וכל הדברים הפחות זוהרים שבשירות חי"ר (בהנחה שמדברים על הגדודים) ; או יותר שגרה של עבודה, קצת לנקות, לשמן, לדאוג לתחזוקה של הסטיל וכל זה.
אה, וד"א בחיל הים יש גם את הדבורים (הסירות הקטנות יותר שעושות אבטחה שוטפת). מגיעים לשם מאותו גיבוש של סטילים. בעקרון יש להם יותר אקשן ופעילות שוטפת, אבל הם באמת לא רואים בית...
דבר אחרון, בקשר לכמה שהכשרת חי"ר עוזרת לך באזרחות, אני לא חושב שזה עוזר בהרבה. כמו שאמרו זה יכול לעזור לך להיות מאבטח, לא הרבה מעבר לזה, אז אני לא חושב שזה צריך להיות שיקול.

וזהו, מקווה שעזרתי.

נערך לאחרונה ע"י Saeglopur בתאריך 28-01-2007 בשעה 03:11.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:38

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר