לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-02-2007, 21:59
  NightMonger NightMonger אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.07.03
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Slavik327 שמתחילה ב "קרא אותי...."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Slavik327
יש מצב שתיתגייס איתי למג"ב

אני הייתי אמור להיתגייס ב 29/11/06 למג"ב
הגיוס שלי נידחה ל13 למרץ....איתמול קיבלתי מיכתב ובו היה רשום שתאריך הגיוס שלי הוא 14 כלומר לנח"ל ....
אני ביכלל לא סימנתי בשאלון העדפות נח"ל.....וגם קצין המיון לא הזכיר לי את החיל הזה כאופצייה בישבילי
המשכתי לחפש אינפורמציה לגביי תאריך גיוס וראיתי ב14 מיתגייס נח"ל יחד עם מג"ב ....
אז אל תיבנה כ"כ על נח"ל ולדעתי זה חרא חיל .....

תשמור על קשר אם תשמע משהו בקשר לגיוס למג"ב כי אני אישית מבולבל ולא רוצה להיתגייס לנח"ל אלא רק למג"ב

חתיכת צעיר **** מה ניראה לך שאתה יודע משהו מהחיים שלך שאתה אומר שנח"ל זה חרא חיל ? במקרה אני לוחם בנח"ל באחת היחטיות ואני קצת יותר משנתיים בצבא ויכול להגיד לך שאני אומר תודה כל יום שאני שם.. ולא במג"ב... מה אתה יודע בכלל על צבא שלדעתך מר.פזמ וידע נחל זה חרא חיל
מה נותר לי לאחל לך ? שהימים בצבא יעברו לך כמו שנים ? באמת שעצבנת אותי פעורי...

אלה היו 5 דק' של התפזמות טהורה על צעיר חסר מנוח שלא יודע כלום על חייו...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-02-2007, 13:39
  Bamalim Bamalim אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.05.06
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי gpc שמתחילה ב "גם אני הולך לחטיבת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי gpc
גם אני הולך לחטיבת הנח"ל...

הגדודים כעיקרון אותו דבר חוץ מגדוד 50 שלפי מה שאני הבנתי זה כבר אנשים ממש ממש צהובים.. ופחות סטלנים מהשאר...

גרניט ושחם הם בעצם אותו דבר ואני אישית הולך לבחור לפי סוג האנשים שאני אראה בטרום טירונות...
לגבי היחטיות זה גיבוש דומה לשאר היחטיות בכל חטיבות החי"ר, תבוא בגישה של ללכת להתאבד למשך יומיים שבהן תתן מעצמך 400 אחוז...ועם קצת מזל מלמעלה אתה תעבור בלי בעיה...

נא לא לזיין את השכל אם אתה לא יודע תודה.

אני ב50 ואני יכול להגיד לך שאנחנו הרבה יותר סטלנים מכולם וצהובים זה סטיגמה מפגרת שהגולנצ'יקים wannabe מ32 ו31 הדביקו לנו כי הם קנאים קצת באווירה אצלנו.

גרניט ושחם זה לא אותו דבר לכל אחד מהם יש את היעוד שלו ועל זה עוד תדע בעתיד אם תיהיה שם, סוגי האנשים שם כן אותו דבר.

היחטיות של הנח"ל זה גיבוש קשה מאוד במיוחד בשנים האחרונות, קצת טיפים - תשפצר את התד"ל שלך טוב טוב טוב , תדאג שהוא ממש נוח לך, לא צריך שום מזל מלמעלה ,צריך פשוט לעזור אחד לשני אבל לא בהגזמה שהמפקדים יראו שאתה מגזים, צריך לתת ראבאק גם אם כואב לך מאוד , תדע שזה נגמר עוד איזה יום יומיים, אל תריב עם אנשים על האוכל, אם יש שאלות תענה אבל לא בפעירות והכי חשוב תגדיל ראש, תבקש הארכות זמן לטובת חברים , תרוץ קח להם את התד"ל אם הם לא מצליחים לרוץ עוד וכו'. בהצלחה

ישן 02-02-2007, 19:25
  LP. LP. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.03.05
שלח הודעה דרך ICQ אל LP. שלח הודעה דרך MSN אל LP.
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי gixxer שמתחילה ב "האמת שגם אני רוצה להגיע לנח"ל..."

הרבה שואלים על הנח"ל אני רואה, וזה טוב, המוטו בחטיבה הוא לא להתרברב ולהישאר צנועים גם במחיר שהחטיבה לא משווקת עצמה כמו צנחנים למשל.
אני אוג 06 931, דווקה ביקשתי 50 או 932, 50 בגלל השם וה"כאילו" צניחות ו932 כי הייתי שם בטרום, בעיקרון אין הבדל בין 31 ל32, אסבל זה תמיד יהיה תלוי במחזור.
במחזור שלי אני יכול להעיד שהיה לנו את מספר ההקפצות הכי גדול, ייצגנו את הבא"ח בביקורת 05 ו07, אנחנו היחידים שעשינו לש"ב מתקדם בלשביה החדשה בצאלים אם אני לא טועה וככל הידוע לי אנחנו הראשונים שמסיימים אימון מתקדם ועולים ל"קו".
כל אחד שמשרת בגדוד כזה או אחר בנח"ל יגיד לך ששלו הכי טוב, האמת היא ש32 ו31 די דומים וזה תלוי במחזור, ב31 אנחנו נדפקנו ועדיין אין לנו ציוד כמו ל50 ו32 אם זה כובעים, פליזים, רצועות לנשק וכו' אבל שוב זה תלוי במחזור.
המג"ד שלנו (אבי דהאן) רואה בגדוד סוג של יחידה מובחרת והדרישות בהתאם, אני אישית מעריך אותו מאוד ואני מניח שרבים מכירים אותו.
לגבי גדוד 50, אחלה גדוד אבל, לאלה שרוצים להצטרף אליו עדיף להיות בני משקים או בני גרעינים, אלו שלא זה ולא זה יחושו כאאוטסיידרים ולא קשורים, אם זה באוכלוסיה המיוחדת של בני המשקים בנוב' או החברה שכבר מגובשים ומלוכדים מלפני הצבא בגיוס הגרעינים ולא תמיד פשוט להצטרף אליהם מבחינה חברתית, תמיד יהיה להם את הקטעים שלהם והצחוקים שלהם שלא תבין על מה מדובר כשתהיה שם, אבל בסך הכל גדוד מצויין ככל הגדודים.
לגבי הגדס"ר, מאוד מאוד איכותי, הגיבוש לא קשה, המסלול כן, בגדול המחזור של אוג' 06 לא יצא משהו מבחינת החברה והיו להם בעיות גיבוש רציניות שהשביזו לא מעט, מצד שני עם הזמן הם יהיו חייבים להתגבר על הבעיה הזאת מתוקף העבודה שלהם בצוותים אורגניים לחלוטין.
אם יש עוד שאלות אני אשמח לענות.
ישן 03-02-2007, 12:49
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
תגובה מקרוב משפחה שאינו חבר פורום..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי nir_dvortch3 שמתחילה ב "נח"ל"

גולשים חביבים. בתור וותיק למדיי בחטיבה (שבוע הבא חפש"ש, שמכיר את החטיבה הזו על בוריה, את המג"דים, את אופי העבודה, את הפעילות של החטיבה במלחמה, אני מתחנן, יורד על ברכיי, תפסיקו להנפיץ!

אני קורא פה ומתפחלץ, לא להגיב לכל אחד ואחד מכם באופן אישי.

מי נתן לכם את הזכות להנפיץ ש50 זה גדוד אחר מ31 ו32?! ייעוד? מה, אנחנו שייטת 13?

כל גדודי חטיבת הנח"ל הינם גדודי חי"ר, ייעוד הוא אופרטיבי וכאן לא נעסוק בזאת.

המחזור היחידי בגדוד 50 ההתנדבותי הוא נובמבר, לכ-ל גדוד אפשר להגיע דרך הטרום טירונות (כן כן, גם ל50). בכל מחזור, כולל נובמבר הטרומצ'יקים נותנים מחלקה אחת ל50, מחלקת בקו"ם. אמנם הם לא "ייעודי לפיקוד" כמו שאר הפלוגה, אבל תאמינו לי, הם לא פחות טובים.

אדון BAMALIM היקר, אני מצטט אותך פה ומתאפק שלא לצעוק. " ממ צהובים יענו קיבוצניקים מושבניקים כאלה, שזה עיקר האוכלוסיה בגדוד 50 , אבל הםהרבה יותר גברים מ32 ו31, לפחות במחזור שלנו וגם חברה משם אומרים"

אתה צוחק נכון? רואים שעדיין לא הגעת לוותיקות. אתה לא יודע כ-ל-ום על אופי הגדודים, או הפלוגות (ולא, פלוגות נוב' 06 עדיין לא נחשבות לגדודים – גם אתה חביבי, יחד עם פלוגת ההכשרה של גרניט, שחם ויחסר נחשב ל933 – אז אל תתימרו להיות בגדוד ולהבין מה הולך שם!)

לבחור מגולני, שמתיימר לפצח את שיטת ההכשרה בבא"ח – אל. אני מכיר אישית (אפילו אישית לוחצת) את פרידמן, מ"פ אוגוסט 04 של 932, שהנהיג את שיטת ההכשרה החדשה בבא"ח, הוא הראשון שבטירונות שלו לא היו קאדרים והנפצות אחרות, והפלא ופלא – הפלוגה שלו הייתה ראשונה בבוחן 05, ובבוחן 07 באותו המחזור. איך אתה מעז לעשות השוואה בין הסמלים, אם הסמל היחידי שקידר אותך, ואוליי קידר אותך יותר מדיי היה בגולני? לא היית בנח"ל, אני לא חושב שיש לך זכות לא להשוות ובטח שלא להעביר ביקורת על הסמלים בכל החטיבות.

אדון droogie הנכבד, אתה עדיין במסלול, האם איני טועה? לא היית בלחימה בגדוד, ואל לך להעביר ביקורת, " במלחמה החלפנו מג"ד שלא התאים לו כנראה להוביל את הלחימה. והיינו בעקב כל הזמן" WTF?! נראה לך שמג"ד יבחר לא להוביל את הלחימה? מה זה השטות הזאת?! להזכירך, המג"ד שלך, כמו אבי מג"ד 31 ושמעון מג"ד 32, כולם, כולל כולם אנשים מעולים, מטובי המפקדים שישנם – ועדיין, טובים כמה שיהיו – לא הם בוחרים את רצף הלחימה. נורא נהנית להפגין כמה 50 מצויינים ו31 תמיד הובילו, לכל גדוד יש את הסיפור היותר טוב שלו והפחות טוב שלו במלחמה, דוגמאות קצרות (יחס"ר, והקרב בפארון, 31 ו32 בהיתקלות בענדוריה, ו50 בקרב החילוץ ביום החטיפה) כו-ל-ם עשו עבודה מדהימה, ומכל הגדודים האלה יצאו סיפורי גבורה אמיתיים. אל לך לקלקל מור"קים נהדרים כדי לפאר את הגדוד שלך.

בברכה, וותיק שמאוכזב מהצעירים שלו.

מרץ 04.

ישן 03-02-2007, 15:16
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 מנהל golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "תגובה מקרוב משפחה שאינו חבר פורום.."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי רועי AZ

לבחור מגולני, שמתיימר לפצח את שיטת ההכשרה בבא"ח – אל. אני מכיר אישית (אפילו אישית לוחצת) את פרידמן, מ"פ אוגוסט 04 של 932, שהנהיג את שיטת ההכשרה החדשה בבא"ח, הוא הראשון שבטירונות שלו לא היו קאדרים והנפצות אחרות, והפלא ופלא – הפלוגה שלו הייתה ראשונה בבוחן 05, ובבוחן 07 באותו המחזור. איך אתה מעז לעשות השוואה בין הסמלים, אם הסמל היחידי שקידר אותך, ואוליי קידר אותך יותר מדיי היה בגולני? לא היית בנח"ל, אני לא חושב שיש לך זכות לא להשוות ובטח שלא להעביר ביקורת על הסמלים בכל החטיבות.

1) בוחן 05, 07, בוחן מסלול, בוחן סמל וכל שאר הבחנים המסמיכים/משווים שכמה אנשים עם כרס מאוד מפותחת ומעט מאוד הבנה (או זיכרון) יצרו ע"מ לקבוע מי יכול להיות לוחם או מפקד ולבצע השוואות תיאורטיות בלבד בין יחידות זה טוב ויפה, אבל בעולם האמיתי זה רלוונטי בערך כמו מטווחים בטירונות 02.
2) לשמחתי יצא לי להכיר הרבה מאוד סמלים. גם בחטיבה וגם במקומות אחרים. תחת חלקם שירתתי, אצל חלק קודרתי יותר, פחות או בכלל לא. אז יש לי בנושא הספציפי הזה מקום להשוואה מניסיוני האישי ולא רק מניסיון חברים.

3) את כל המידע שאני מעלה כאן שאבתי ממקורות די אמינים. אין לי שום רצון להנפיץ ולהמציא. הכל או מניסיון אישי או מניסיון של אנשים מסביבי.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 03-02-2007, 15:48
צלמית המשתמש של Saba_k
  Saba_k Saba_k אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.07.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Saba_k שלח הודעה דרך MSN אל Saba_k
אני אומר את דעתי

אני מחזור מרץ 06 של יחס"ר נח"ל.

אני יכול דבר ראשון להגיד לך שאני מאוד מרוצה מהמקום שהגעתי אליו.
גם מבחינת האנשים וגם מבחינת הסגל.
אין לי רגשות חרטה על זה שאני בנח"ל, אלא להיפך. אני גאה להסתובב עם הסטיקלייט על הכתף.

בקשר לשאר הוויכוחים שנוצרים פה.
אז כן, בנח"ל הראש שונה מגולני. בגולני הראש הרבה יותר קשה ובנח"ל הראש יותר טוב.
זה לא אומר שאיכות האנשים או הלוחמים יורדת, זה רק אומר ששיטת החינוך היא שונה.
להגיד לך מה יותר טוב? וואלה אין לי מושג. כל אחד מוצא לנכון את הדרך שמתאימה לו ועם זה הוא מתמודד, ובעתיד משתמש. גם הנח"ל וגם גולני הן חטיבות מצויינות ודיי להכפיש אחד את השני באימרות וסטיגמות מטומטמות.
אני אישית יכול להגיד לך שאני מאוד מרוצה מאיך שעבדו איתנו בטירונות, ואיך שעובדים איתנו עכשיו.
מבטיח לך שבמידה וצריך יודעים להיכנס בנו טוב מאוד.

בקשר לשאר שאלותייך.
אז כמו שאמרו יש את הגדודים 50,31,32 ואת היחס"ר.
במידה ואתה לא מגיע ליחס"ר, יש באפשרותך לבקש שיבוץ לאחד מהגדודים.
איזה מהגדודים יותר טוב? אי אפשר לקבוע בוודאות.
כל מחזור ומחזור זה משתנה.

בנוגע לגיבוש היח"טיות.
לא יודע מי רשם את זה, אבל הגיבוש הוא לא גיבוש קל בכלל.
כמעט יומיים של אינטנסיביות מוחלטת. אולי בהשוואה לגיבוש מטכ"ל/שייטת זה יותר קל, אבל אני יכול להגיד לך שהגיבוש עצמו לא קל בכלל, ומניסיון אישי זה גיבוש שבאמת הוא נטו בראש.
אם אתה מספיק דפוק בשביל להגיד לעצמך שאני מוכן לסבול בשביל לסיים ובמטרה להתקבל, ותלך חזק עם הראש הזה, אתה תסיים את הגיבוש גם אם לא תרוץ 2000 ב-7 דק'.

בקיצור אני יכול להגיד לך שאתה מגיע לחטיבה באמת טובה.
אני מאוד מרוצה, ואני מאמין שגם אתה תהיה מרוצה.
תעשה את המירב להוציא מעצמך את המיטב ותאמין לי שאתה תוכל להסתדר בכול מקום.
שיהיה לך בהצלחה.
ישן 03-02-2007, 21:57
  NightMonger NightMonger אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.07.03
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי Saba_k שמתחילה ב "אני אומר את דעתי"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Saba_k
אני מחזור מרץ 06 של יחס"ר נח"ל.

אני יכול דבר ראשון להגיד לך שאני מאוד מרוצה מהמקום שהגעתי אליו.
גם מבחינת האנשים וגם מבחינת הסגל.
אין לי רגשות חרטה על זה שאני בנח"ל, אלא להיפך. אני גאה להסתובב עם הסטיקלייט על הכתף.

בקשר לשאר הוויכוחים שנוצרים פה.
אז כן, בנח"ל הראש שונה מגולני. בגולני הראש הרבה יותר קשה ובנח"ל הראש יותר טוב.
זה לא אומר שאיכות האנשים או הלוחמים יורדת, זה רק אומר ששיטת החינוך היא שונה.
להגיד לך מה יותר טוב? וואלה אין לי מושג. כל אחד מוצא לנכון את הדרך שמתאימה לו ועם זה הוא מתמודד, ובעתיד משתמש. גם הנח"ל וגם גולני הן חטיבות מצויינות ודיי להכפיש אחד את השני באימרות וסטיגמות מטומטמות.
אני אישית יכול להגיד לך שאני מאוד מרוצה מאיך שעבדו איתנו בטירונות, ואיך שעובדים איתנו עכשיו.
מבטיח לך שבמידה וצריך יודעים להיכנס בנו טוב מאוד.

בקשר לשאר שאלותייך.
אז כמו שאמרו יש את הגדודים 50,31,32 ואת היחס"ר.
במידה ואתה לא מגיע ליחס"ר, יש באפשרותך לבקש שיבוץ לאחד מהגדודים.
איזה מהגדודים יותר טוב? אי אפשר לקבוע בוודאות.
כל מחזור ומחזור זה משתנה.

בנוגע לגיבוש היח"טיות.
לא יודע מי רשם את זה, אבל הגיבוש הוא לא גיבוש קל בכלל.
כמעט יומיים של אינטנסיביות מוחלטת. אולי בהשוואה לגיבוש מטכ"ל/שייטת זה יותר קל, אבל אני יכול להגיד לך שהגיבוש עצמו לא קל בכלל, ומניסיון אישי זה גיבוש שבאמת הוא נטו בראש.
אם אתה מספיק דפוק בשביל להגיד לעצמך שאני מוכן לסבול בשביל לסיים ובמטרה להתקבל, ותלך חזק עם הראש הזה, אתה תסיים את הגיבוש גם אם לא תרוץ 2000 ב-7 דק'.

בקיצור אני יכול להגיד לך שאתה מגיע לחטיבה באמת טובה.
אני מאוד מרוצה, ואני מאמין שגם אתה תהיה מרוצה.
תעשה את המירב להוציא מעצמך את המיטב ותאמין לי שאתה תוכל להסתדר בכול מקום.
שיהיה לך בהצלחה.

מצטרף למילים חוצמיזה גבר.... אתה לא ביחס"ר אתה בגדס"ר ... עד מתי נחזור להיות יחס"ר ?! ד"א סבאלה... באיזה פלגה אתה כאילו איזה צוות בהכשרות פלסר או עורב ? יש חהן במרץ ?

ישן 03-02-2007, 21:50
  droogie droogie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.10.04

לבחור "הוותיק".... אני לא אתפלא אם אני יותר גדול ממך... מרץ 4 הם הכי קטנים בשנתון שלי... אבל זה לא משנה... אני רק מנסה להגיד שאל תחשוב שזה מקנה לך משהו מיוחד...
איך אתה אומר שלא השתתפתי בלחימה ??? אתה בעצמך הזכרת את החילוץ ביום הראשון... זו הייתה הפלוגה שלי... חבר שלי נהרג.... מפקדים נפצעו....
ואחר כך הייתי נגביסט חוד במחלקת חוד... לא בפלחוד אמנם... אבל הייתי בכל הכניסות ללבנון... והגדוד שלנו עשה את הרוב ברגל...
אני לא יכול להגיד בבטחון את הסיבות להחלפת מגדים באמצע מלחמה.... זה נכון... אבל אתה אולי יכול לספר לי ??? אולי אתה יודע יותר טוב...
מה שגרם ואין מה לעשות... לכך שהגדוד לא יוביל את הלחימה עם מפקד חדש ולא אורגני...
במורקים אני לא טוב... אולי לא צריך מורקים בשביל להגביר מוטיבציה אצלנו..
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:33

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר