לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום עיצוב גרפי! וזה וזה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > גרפיקה, ציור ותלת-מימד
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-02-2007, 10:28
  משתמש זכר talvezu talvezu אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.01.07
פירוט על שלבי העבודה ורקע של שמן
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי eliadfer שמתחילה ב "מדהים"

דרך אגב שמתי לב למודעה קודמת שלך שבה אתה שואל על צבעי שמן בפרט אז אני אתן לך יותר רקע:

אני מצייר ש 8 שנים בצבעי שמן כאשר עד ממש לאחרונה ניו בידי צבעי שמן של ואן-גוך סדרת super-fine
שהם הזולים ביותר והנפוצים ביותר.
יתרונותיהם הם שהם זולים כך שאתה יכול לקנות את מירב סקלת הצבעים במחיר נמוך יחסית
מחיר של שפורפרת של 20ml הינו 12 ש"ח פחות או יותר ואין הבדל במחיר בין הצבעים השונים.

צבעי שמן טובים יותר הינם winsor and newton שבאים בסדרות של oil colors ו oil artsits' colors
כאשר הסדרה הפשוטה יותר באה בשפורפרוט גדולות של 200ml ועולה כ 40 ש"ח זוהי סרדה מוגבלת יחסית לצבעי יסוד - ויש בה יחסית הרבה כחולים והרבה חומים.

בסדרת ה oil artist הצבעים מחולקים ל 6 סדרות שמחירם נא בין 32 ש"ח לסדרה הזולה(סדרה 1) ועד ל 220 ש"ח(סדרה 6) ל 37ml
יש סדרות יקרות יותר שאין סיבה להתחיל איתם אלא אם אתה מתפרנס מציורי שמן.
הסדרה הטובה והיקרה ביותר רק לשם ידיעה הינה old holland מחירים מתחילים ב 67 ש"ח ל 37ml

שורה תחתונה ב 150 ש"ח תקנה כ 15 צבעים של ואן-גוך וסגור עניין.

לגבי שלבי העבודה אני אענה לך באופן יותר כללי שכן הציור הזה בשחור לבן מעט שונה בגישה(דרך אגב הציור צויר בואן-גוך פשוטים).

בעקרון לצבעי שמן יש שלוש נתונים בסיסיים והם:
1) רמת האיטום (כלומר כמה הצבע שקוף)
2) כמה שמן יש בצע בד"כ 40-70 אחוזים
3) כמה זמן היצערן מתחייב לשמירת הגוון

1+2 בדרך כלל משתלבים ויוצרים את הכלל הבא" כמה שהצבע אטום יותר ושמן פחות הוא מתאים יותר לצבעית רקע וניתן לצבוע מעליו" מה שנקרא "שמן על רזה"
3 לא כל כך מעניין והוא קשור לסדרות שהזכרתי בהתחלה.

עכשיו לשלבים (צא מנקודת הנחה שצייירתי מעט מאוד באקריליק):

1) כמו באקרליק עיפרון במידה בינונית רק קווי מתאר ובכמות לא קטנה ולא מפורטת מידי כעקרון לא למלא שטחים אלא רק לתחום אותם חשוב במיוחד לשרטט במדויק את העיים האף והפה להמעיט עד כמה שניתן במחיקה.
2) צביעה בצבעים בהירים ואטומים כלומר כגון לבן טיטניום (הלבן הנוח ביותר) צהוב אוקרה וצבעים פשוטים אחרים.
3)יש לתת לציור להתיביש כשבוע
4)אזורים בעלי גוון משתנה כגון פנים יש לצייר כבר בפעם הראשוןנה בגוון הולך ונהיה כהה כך שכבר בשכבה הראשונה יש כבר אור וצל יש לדאוג לצבוע את כל הקטעים הבהירים לפני שמוסיפים גוונים כהים לתערובת.
-- יש לחכות שבוע--
5) יש לסיים את הרקע מסביב מלפנים
6) יש לצייר את הפנים בצבעים שקופים יותר או אטומים שהוסף להם שמן ( לא שמן מדיום אלא שמן פשטן)
7) בשכבות העליונות ניתן להשתמש בשילובים רבים יותר של צבעים 3 או 4 ביחד תוך הוספת שמו לקישור
בהיר או כהה.
8) בהירות גבוהה (כזאת שהשמן נשאר מבריק גם לאחר שהוא מתייבש יש להוסיף עם שמן מדיום.
9)לאחר שלושה חודשים ניתן להוסיף לקה (מתאים לדעתי בעיקר לציורים אבסטרקטים)

מקווה שעזרתי.
אשתדל לשים בקרוב ציור שהוכן בדרך הזאת כולל פרוט השלבים.
לגבי נקיון מכחולים - פעם אחרת בעיקרון המון מים וסבון נוזלי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-02-2007, 00:41
צלמית המשתמש של Au79
  משתמש זכר Au79 Au79 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.05.04
Facebook profile
ממש לא מקצועית :)
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי talvezu שמתחילה ב "תודה על חוות הדעת המקצועית -..."

אצטרך לעבור עוד כברת דרך כדי להעיד על חוות דעתי כמקצועית.
היא אולי עניינית, לא הייתי מתיימר להכתיר אותה כמשהו מעבר
בכל מקרה, לכבוד הוא לנו לאכלס מהנדס חשמל בפורום איור.

אני לא חושב שצריך השכלה בתחום כדי לצייר ריאליסטי, זה עניין של אימון וטכניקה, ואלו דברים שניתן למצוא בנקל ברחבי הרשת.
אני מכיר לא מעט אנשים שלמדו ציור ורישום מטיפים באינטרנט, חלקם ציירים מוכשרים מאין כמותם.
לאמיתו של דבר, זה עניין של ניסוי וטעיה (ויש המקפידים להחליף את הטעיה בתהיה), שכן מנסים, מאמצים את מה שהולך וזונחים את מה שלא.

באשר לגימורים, שבגללם אתה חושב שהציור אינו ריאליסטי, תמיד אפשר לקרוא לזה WIP (Work In Progress), אנחנו לא מקפידים על הצגת מוצרים מוגמרים בלבד, ולעיתים לעבודות שאינן גמורות יש כח משלהן.

קשה לי להמליץ על מקומות ללמוד בהם ציור, כיוון שאני לומד במסגרת הלימודים ולא מכיר מקומות "פרטיים", אם תגיד באיזה איזור בארץ מדובר, אולי מישהו מהפורום יוכל לסייע יותר ממני.

אני סטודנט לעיצוב אופנה, אגב, זה לא הופך אותי לגושפנקא בענייני אמנות בכלל ואפילו לא אופנה

שבוע מצוין.

נערך לאחרונה ע"י Au79 בתאריך 04-02-2007 בשעה 00:48.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:44

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר