09-02-2007, 19:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.02.05
|
|
|
איזה צוות אתה ?
ואיך קוראים לך, אני איתן מהקריות. בכל מקרה
אני מסכים שלעבוד על הזרועות וזה זה לא יותר מדי יעיל לצבא, מה אני כן חושב שיעיל ויעזור לך ? :
טיפוס חבל, אם תוכל השיג חבל לתלות אותו איפשהו ולתפס רק בעזרת הידיים , תראה כמה זה קשה במיוחד אחרי כמה פעמים זה מאוד יעזור לכוח הידיים שלך, לאחיזה , למתח וכו'...
כמובן ששכיבות שמיכה , אני ממליץ לשלב שכיבות שמיכה עם מחיאת כף (כוח מתפרץ) ושכיבות שמיכה רגילות כאשר אתה יורד לאט ועולה לאט ככה אתה עובד יותר על סיבולת - בשכיבות שמיכה אני אישית עושה קצת יותר רחב מרוחב כתפיים ויורד עד שהחזה נוגע ברצפה (זווית במרפק יורדת מ 90*), אפשר לעשות גם שכיבות שמיכה על יד אחת בשביל כוח, זה תרגיל פצצתי אבל צריך לדעת איך לעשות אותו.
עבודת כוח לרגליים לדעתי זה גם חשוב מאוד שיהיו רגליים חזקות, כל התרגילים שאתה מכיר סקווטים וכו'... עליות על קצות האצבעות בשביל התאומים וכו'.. גם פה כדאי לשלב לצד אימוני סיבולת גם תרגילי כוח מתפרץ כמו קפיצות צפרדע לקפוץ במעלה כמה מדרגות בשביל כוח מתפרץ. כמובן שמקבילים ומתח גם כן, כשגם פה אימוני סיבולת רגילים ואפשר לשלב תרגילים שונים שגם לא ישעמם כמו להוסיף משקל למתח או מקבילים או לשנות רוחב אחיזה וכו'... שוב פעם אני חייב להמליץ על החבל תיפוס זה ממש אחלה דבר ואתה תעריך שעשית אותו לפני הטירונות כי בטירונות תעשה אותו עם ציוד אחרי ריצה ובוחן מסלול ותראה הרבה חבר'ה נופלים או שוחקים את עור הידיים שלהם בחבל ממש לא נעים שמעתי, אז עדיף שתהיה כמה שיותר חזק בזה. בטן מאוד חשוב, אבל לא סתם כפיפות בטן רגילות, רוב האנשים עושים כפיפות בטן עם גב קמור ומקפיצים עצמם למעלה, צריך לעשות תרגילי בטן כאשר הגב תמיד מודבקקקק לריצפה ככה שאי אפשר להכניס יד מתחת לגב שלך כשאתה מבצע תרגיל בטן, כמובן לאט גם בעליה וגם בירידה כאשר הגב מדביק עצמו לרצפה - יש תרגיל מאוד חזק שאני עושה, שוכב עם הגב דבוק לרצפה כנ"ל הראש (אם זה קשה אז אפשר להרים את הראש ) ידיים על הרצפה :
1. מרימים רגליים ב 90* לרצפה, לוקחים נשימה עמוקה
2. מורידים לאט את הרגליים כאשר הם צמודות עד שהם כמעט נוגעות ברצפה - כל הזמן הגב צריך ללחוץ חזק על הקרקע ואסור ליצור קימור, תעשו אפילו 3 חזרות אבל חשוב שהגב יהיה כמה שיותר ישר ודבוק לרצפה כי זה מחזק את הבטן בטירוף.
3. מעלים את הרגליים לאט חזרה ל 90* לרצפה - מוציאים אוויר - שוב לוקחים נשימה עמוקה וחוזרים על התרגיל, תעשו כמה חזרות שמתאים לכם, אין טעם לעשות אותו מלא פעם אם הגב שלכם כבר מתחיל ליצור קימור.
את אותו התרגיל אפשר להתחיל עם רגל אחת כאשר השניה כפופה או ישרה , ככל שהיא ישרה יותר זה יותר קשה, ובהדרגה להגיע לשני רגליים בבת אחת.
גב תחתון גם שריר חשוב מאוד, כל תרגילי הגב תחתון למיניהם. תזהרו לא לעשות משהו שיהרוס לכם את הגב ראיתי אנשים שעושים גם כאלה תרגילים.
אחרון אבל בהחלט אחד הכי חשובים ! מתיחות ! , ולא סתם מתחיות אחרי ולפני אימון, אני עושה אימון מתיחות אקסקלוסיבי כל יומיים, מתחיל בחימום על אופני כושר 15 דק', אפשר גם ריצה וואטאבר, אח"כ ממשיך במתיחות 20 דק' ככה עד שאני מתקרר ואז חוזר ועושה עוד כמה דקות אופניים לחמם את הגוף חזרה, ואז שוב חוזר ועושה עוד מתיחות. חשוב להשקיע במתיחות , לשבת הרבה זמן על כל מתיחה ולעשות אותה לאט ולא מהר וחזק, לפתח גמישות טובה ממש, לא סתם כדי להגיד שעשיתי מתיחות, שרירים וגידים גמישים עם תווך תנועה טוב יותר פועלים טוב יותר וזזים חלק יותר מה שישפיע על הביצועים שלכם, איזה בחור שהשתחרר מהשייטת אמר לי את זה, שבמסלול היו עושים אימונים שלמים רק של מתיחות, היו יושבים 5 דקות במתיחה מסויימת, ככה שעה שלמה של מתיחות, הוא אמר שזה הכי חשוב אם אתה רוצה למנוע פציעות. בהצלחה מקווה שעזרתי במשהו
|