לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-02-2007, 16:59
  דניאל מ דניאל מ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.02.07
איך לא ליפול בין הכסאות בגיבושים?

שלום לכולם,

אני מתאמן בעמית לכושר כבר שנה וחצי, ועברתי יום סיירות (מטכ"ל) בינואר. בנוסף יש לי גיבוש טייס בפסח.

השאלה שלי היא כזאת: אני דואג שאני 'יפול בין הכסאות' בגיבוש, ושלא יבחינו בי. כולם אומרים שבוחרים את המתאימים ביותר ולא את החזקים ביותר, ככה שלא צריך ש'יבחינו' בך, אבל במיוחד בכל הדיונים ומשימות קבוצתיות אני מפחד שאנשים אחרים ישתלטו ולא יתנו לי לדבר או לעזור. איך המדריכים אמורים לדעת שאני מתאים?

בקבוצה אנחנו עושים כל מיני משימות כאלה, אבל תמיד המדריך הוא זה שבוחר מי מנהיג וכל השאר מקשיבים לו, כי בתכל'ס כולם פה חברים. בגיבוש נראה לי שכל אחד ירצה להתבלט ויהיה אי סדר.

מישהו פה יכול להרגיע אותי? או לתת עצות?

תודה
דניאל
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-02-2007, 17:04
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי דניאל מ שמתחילה ב "איך לא ליפול בין הכסאות בגיבושים?"

לא להתחרפן. אם תהיה תוקפני מדי - זה יזיק לך לא פחות מפסיביות. תהיה שקול, סבלני וסובלני, ותהיה אתה עצמך. אם תתאים - תעבור. אם לא תתאים, לא תעבור (וזה לא משנה מתי זה יהיה: גיבוש, טירונות או כל אחד משלבי ההכשרה)

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 15-02-2007, 20:44
  KingSnoofkin KingSnoofkin אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.04
בולשיט בולשיט בולשיט
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Awaking שמתחילה ב "זה מזכיר את ההוא שצעק כל הזמן ביום סיירות"

מצטער לפסול אותכם חבר'ה
אבל אני הייתי בגיבוש טייס (האחרון-אוגוסט)..וזה ממש לא היה ככה
היו אצלי בצוות 3 אנשים שגם כשלא היה להם מה להגיד הם בילבלו תשכל על סתם
אם מישהו היה זורק איזה הערה..ולהם לא היה מה להגיד..הם פשוט היו סתם מדברים על זה
על כמה שזה לא נכון וכאלה..פשוט העיקר לדבר!! היה בא לי כל שנייה להעיף להם כאפה להשתיק אותם..היו מעלים רעיונות מטופשים..שלא קשורים לפעילות בכלל..וגם כשמישהו היה מציע רעיון ומישהו אחר היה מציע עוד רעיון פתאום הם היו אומרים "אוקיי אז X הציע ככה וY הציע ככה..אממ..בוא נעשה כך וכך"...כאילו פאק..סתם לדבר?! סתם!??? ולמרות שאני ועוד כמה שמנו אותם אחרונים בסוציומטרי (הציון הכי נמוך) שלושתם עברו..למרות שממש ממש שנאנו אותם..כי הם לא נתנו לנו לדבר..אני הגעתי למצב שהיינו על איזה מתקן..ואחד מה3 עושה לי "אעאה תלך עד הקצה של המוט" ואני עושה לו "לא..המפקד אמר שאסור להיות על הקצה"..ההוא בכלל לא הקשיב..אחרי 2 דקות מישהו אחר עושה לי "תלך לקצה של המוט שיהיה לנו מקום"..אני עושה לו "אבל המפקד אמר שאסור!!!!!"..אח"כ עוד פעם הבחור הראשון עושה לי "נו למה אתה לא בקצה??"..פה כבר התעצבנתי מאוד וצעקתי עליו "תגיד לי אתה חירש?!?!?!?!?!?? אמרתי לך שהמפקד אסר עלינו להיות בקצה?!?! אולי תתחיל להקשיב לאנשים אחרים כבר?!?!" ....ההתפרצות הזאת דרך אגב בטח עלתה לי ביוקר (חוסר סבלנות)..כי בסופו של דבר לא עברתי בכלל..והשלושה כן עברו..ואני לא יכול להתאפק ולא להגיד ששלושתם היו בעלי קשרים בחיל האוויר (ממה שהם אמרו..) אחד אבא שלו סגן אלוף בחיל האוויר..השני אבא שלו בקבע הרבה שנים..והשלישי אבא שלו היה טייס בחיל האוויר ועכשיו הוא טייס באל על..
בקיצור מסקנה=>תיזהר לא ליפול בין הכיסאות..כבר ביום יומיים הראשונים תפגין ביטחון עצמי גבוה..אל תיתן לאחרים להשתלט על העניינים..ותשאל אותי? אם אתה מחזיר אותי אחורה לאותו גיבוש..אני לא סותם תפה שלי ומדבר כמה שיותר.
בהצלחה!
ישן 15-02-2007, 21:03
  jonatanst jonatanst אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.05
שמע מהניסיון שלי..בגיבושים ובכלל
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי דניאל מ שמתחילה ב "[font=Verdana]אבל שמעו, נגיד..."

הכי חשוב שתהיה אתה עצמך..מהסיבה הפשוטה שכשאתה לא עצמך אתה מקצין דברים, קח לדוגמה את הבחור שמעליי שדיבר על גיבוש הטיס.

המפקדים מחפשים מנהיגות-אין מה לעשות..גם אם אתה בכושר פיזי מצויין חשוב שתדע להגיד מה שאתה חושב מתי שצריך, לסדר את הדברים שחברי הקבוצה אומרים, לגבש רעיונות לרעיון אחד..

מהבחינה של להיות עצמך-זה אומר גם לעבוד על תכונות שלוקות בחסר אצלך..לעבוד על מנהיגות, על סובלנות ועל עוד תכונות רבות שחשובות ומשפיעות על קבלתך..

אתה יכול להתאמן-בהרצאה להורים שלך..בדיבור עם חברים, וכן..זה מתבטא בשיחות עם החברה, בדומיננטיות שלך בכיתה, בצופים או בכל דבר אחר.

אני באחד מהגיבושים שעברתי למשל..מאד בלטתי, אולי בצורה מוגזמת..משום שידעתי מה לעשות בהרבה דברים, איך לעשות, וטלפעמים הרגשתי שזה בא על חשבון אנשים אחרים, ככה שחשוב לא להשתלט, אבל כן להיות בולט, במובן החיובי ולא בולט שמעיק..אחרת תאכל אותה בפסיכומטרי והמפקדים גם לא יעריכו אותך.

אם יש משימה תמיד תרצה להיות זו שיש לו רעיון..שחושב שיש דרך יותר נכונה לבצע תמשימה..ולא לעמוד בצד ולעשות פרצוף של דג..גם לא להגיד "יא מפגר הרעיון שלך דפוק"..המפקד לא מחפש שתצליחו במשימה..הוא מסתכל על הדרך לביצוע..על המנהיגות של חברי הקבוצה..תרבות דיון מחשבה ועוד..

בהצלחה..
ישן 15-02-2007, 22:03
  לוגיין לוגיין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.09.06
אל תלחץ
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי דניאל מ שמתחילה ב "איך לא ליפול בין הכסאות בגיבושים?"

אם תיהיה "אסרטיבי","בולט","פיקודי"-או בקיצור קשקשן חסר תועלת,זה לא יעזור לך.לא לוקחים את הקולניים ביותר וגם לא את אלה עם המחברת (גם לא בגיבוש שלי,שמטרתו הייתה למיין דאווקה את הפיקודיים).תחשוב בסבלונות,אל תדבר סתם ותגרום לאנשים להבין את היגיון שעומד מאחורי מה שאתה אומר.
הבחור שסיפר על ההתפרצות שלו,היה לנו בחור בצוות שבירבר את השכל בין שצדק או לא צדק.בסירת הקאות הוא התחיל לכפות את הדעה שלו על כל הצוות.התעצבנתי ולא בהכי חביבות אמרתי לו "תשתוק רגע,תקשיב לאחרים ולמה שיש לעוד אנשים להגיד,תחשוב,ואז תדבר".
בכל הדיונים האלה אם אתה מדבר סתם המפקדים רואים את זה,באותה סירת הקאות התרומה שלי לדיון התמצתה במעט יותר ממשפט אחד-אבל כזה שגרם לאנשים לחשוב (ולא,לא כשהשתקתי את הדברן).
אל תשכח שאם אתה פטפטן חסר תקנה יסמנו אותך נמוך בסוציומטרי וזה ידפוק אותך חזק.
שלא כמו הבחור מהגיבוש טיס אני עברתי-הפטפטנים שלנו לא.אז כשמישהו אומר לת להתבלט בדיונים קח את זה מהבחינה של יותר היגיון וחשיבה-פחות סתם דיבורים.
אם תבלוט פיזית ותפגין היגיון בריא תאמין לי שלא תיפול בין הכיסאות.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:18

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר