לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-02-2007, 20:29
  winter_forever winter_forever אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.06.06
בושה: הצעת החוק שנועדה למנוע שחרור של מחבלים "עם דם על הידיים" הוסרה

לבנת הקפיאה את "חוק ברגותי"

ח"כ לבנת עוד התעקשה בצהריים לפעול לקידום הצעת החוק שלה שנועד למנוע שחרור של מחבלים "עם דם על הידיים". אך לאחר שיחה עם מיקי גולדווסר, אמו של החייל החטוף, התקפלה

אריק בנדר

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]
המגע הישיר עם משפחות החטופים עשה את שלו: לאחר שהובילה הצעת חוק הקוראת להקשות על שחרור אסירים עם "דם על הידיים", נפגשה היום ח"כ לבנת עם קרובי משפחתם של החיילים החטופים, וחזרה בה מהצעתה. מוקדם יותר הסירו גם שורת חברי כנסת את תמיכתם, ונתניהו אמר למשפחות כי הוא "לא זוכר" כי חתם על ההצעה. בנאום בנושא, שצוין בכנסת לרגל חצי שנה להחלטת האו"ם, הדגישה שרת החוץ לבני את "המחויבות לעשות כל פעולה נדרשת כדי להחזיר את החטופים".

קרובי החטופים ניסו לשכנעה לסגת מההצעה, ובמהלכה כינה נועם שליט את ההצעה כ"גזר-דין מוות לחטופים".

אולם ח"כ לבנת הבהירה כי היא דבקה בתוכניתה. "ברור לי שמשפחות החיילים החטופים באות מתוך כאב גדול, אולם איני מתכוונת להסיר את הצעת החוק", טענה. "היא לא באה לפגוע באיש ובוודאי לא במאמצים להחזיר את הבנים הביתה". את המפגש הזה תיארה מיקי גולדווסר, אמו של החייל החטוף אהוד גולדווסר, כ"נרגש". "אמרתי לה דברים שיצאו מן הלב והיא הייתה מאד קשובה, דיברתי כמו אימא", אמרה. "אני חושבת שהיא מספיק נבונה להבין את רגשותינו, מאחר והיא גם אימא לחייל".

ואכן, מאוחר יותר הגיעה שיחת הטלפון המרגיעה, בה הבהירה לבנת כי הצעתה, בה 20 חברי כנסת גילו תמיכה, תוקפא. "היא אמרה שהחליטה להקפיא את ההצעה, והסבירה שהעיתוי לא מתאים", סיפרה גולדווסר ל-nrg מעריב על השיחה המשמחת. "אני מברכת על החלטתה, שמחנו לגלות שבסופו של דבר העם כולו, הכנסת והממשלה עומדים מאחורינו מאוחדים". גולדווסר אף ביקשה לציין את מעורבותם של חלק מהמשפחות פגועות הטרור, אשר לדבריה "מוכנות לעשות הכל למען החזרת הבנים הביתה".

בעקבות החשיפה על כוונתה של לבנת להקפיא את הצעת החוק, פרסמה לשכתה של חברת הכנסת לבנת הודעה, לפיה "בעקבות פגישה שנערכה בין לימור לבנת לבין משפחות החטופים ועל פי בקשתם, החליטה ח"כ לבנת להקפיא את הצעת החוק כדי למצות את המו"מ לשחרור שליט, וכדי לא לפגוע בתקוותיהן של המשפחות, למרות חשיבותו הגדולה".

שרת החוץ, ציפי לבני, נשאה דברים בדיון במליאה לציון שישה חודשים להחלטת האו"ם, וסיפרה על העשייה בזירה המדינית. "אימצנו את ההחלטה שאין דרך אחרת להחזירם הביתה", אמרה. "אני יודעת את זה גם היום, למרות שההחלטה לא מבוצעת כפי שהיא הייתה צריכה להתבצע, שכן כל עוד הבנים לא חוזרים הביתה ההחלטה מופרת".

שורת מתנגדים לחוק ברגותי

בהמשך סקרה לבני את דרכי הפעולה המדיניות כיום. "מה אנחנו עוד יכולים לעשות? אנחנו מחויבים לנושא, להעלות את הילדים על סדר היום המדיני, אנחנו עושים את זה דרך כל נציגות. אין פעם שהדרישה הזו לא חוזרת ועולה", הדגישה לבני בפני המשפחות.

שרת החוץ התייחסה לפגישות שמקיימים בני משפחות החטופים בעולם. "רק אחרי שפגשתי חלק מהאנשים שפגשו אתכם אני יודעת, אני רואה את מי שאתם פוגשים ואין לי ספק שברמה ההומאנית הם הולכים עם הכאב שלכם, אבל לא מספיק כדי לשנות את המצב", אמרה.

נראה שח"כים רבים הושפעו מנוכחותם של המשפחות המשכן, ובמהלך היום שורה של חברי כנסת, שתמכו בהצעת החוק של לבנת, הודיעו כי הם מסירים את תמיכתם. בין המתחרטים ח"כ אברהם (קדימה), זבולון אור-לב (האיחוד הלאומי-מפד"ל) ונציגי מפלגת הגמלאים.
משפחות החטופים אף סיפרו כי במהלך פגישה עם בנימין נתניהו, החתום על ההצעה, הוא התקשה לזכור תחילה את תמיכתו, אולם לאחר מכן אמר כי יבקש מעוזריו לבדוק האם יש בעיה חוקתית עם עצם הצעתה, ויבדוק את עמדתו מחדש.

גם יו"ר הקואליציה, ח"כ אביגדור יצחקי (קדימה), הביע את התנגדותו ל"חוק ברגותי". "יש לכם מספיק דאגות על לבכם, אני מבקש מכם שלא להוסיף דאגה בכל הקשור לכנסת להתנהלותה בעניין החטופים", אמר. "הכנסת לא תהווה מכשול לשחרורם, ונעשה כל שיידרש בכדי להקדים את שחרור הבנים".

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/546/595.html

פשוט אין מילים
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:30

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר