
28-02-2007, 20:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.01.07
הודעות: 1,409
|
|
כדאיות היא עניין שמאוד תלוי במשתמש עצמו ובצרכיו. אתה משתמש במחשב לעיבוד תמלילים? למשחקים? לעבודות מדעיות? תפרט קצת יותר על השימוש ונוכל להרחיב לגבי נקודות חוזק/חולשה.
נוחות? כמובן שהנושא סובייקטיבי. אבל, בהתחשב בזה שאת חלונות אתה כבר מכיר ואת לינוקס עדיין לא, סביר מאוד שתדרש לזמן מה ללמוד את המערכת - לא נוח. האם ההשקעה משתלמת? שאלה טובה, נחזור לנושא הכדאיות.
יתרונות/חסרונות? מכיוון שלמערכות הפעלה יש כל כך הרבה אספקטים, הדרך הנכונה למדוד זאת היא למול הצרכים שלך והמשאבים שלך...
מהירות? למה לך? מהירות מחשוב איננה מטרה לכשעצמה. מחשב הוא כלי ולא מטרה. האם זה משנה לך אם רכיב מסויים עובד יותר מהר? האם אתה מרגיש יותר מהר? האם אתה מסיים משימות יותר יעיל?
לא הייתי ממליץ לאף אחד להחליף מערכת הפעלה בשל מהירות לשמה.
ובנוגע לשאלה האחרונה: UNIX איננו linux, אבל linux הוא unix באופן לא רשמי. אני חושב שפעם אחת גירסה מסויימת של לינוקס נשלחה לסרטיפיקציה וקיבלה באופן רשמי את התואר "unix", אבל זאת גירסה ש "נתפרה" לנושא. ובכל אופן זה סתם דיון אקדמי - למטרות פרקטיות, linux הוא מימוש של unix (ולא ההיפך).
_____________________________________
"אם זה נע - הצדע לו
אם זה לא נע - זרוק אותו לפח
אם אינך יכול לזרוק - סייד אותו!"
(Military Incompetence, הוצאת מערכות)
|