
21-02-2005, 13:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.02
הודעות: 11,286
|
|
|
וייסגלס: המתנחלים יתפנו מרצון ; איתמר בן-שמיר ניסה לתקוף גם אותו
בהרצאה במכון ון-ליר בירושלים ביקש יועץ ראש הממשלה להבהיר: "בשלב זה לא יהיו התנתקויות נוספות חשאיות". עוד הוסיף: "אני מניח שבפרק זמן סביר נגיע לשיחות על הסדר הקבע עם הפלסטינים ואז כל השאלות הטריטוריאליות יתעוררו". מספר פעילי ימין קיצוני, בראשות בן גביר, ניסו להתעמת עם וייסגלס אחרי ההרצאה, אולם נהדפו על ידי כוח משטרה עו"ד וייסגלס אמר עוד בהרצאתו כי לא יהיו עוד התנתקויות מכיוון שהמשך התהליך צפוי להיות דו-צדדי. "אני רוצה להבהיר: אין לנו בשלב זה התנתקויות נוספות חשאיות. אנחנו רואים בתוכנית הזאת דבר כל כך גדול וכל כך דרמטי, שאין צורך אפילו להרהר מה יהיה לאחר מכן. אין צורך כרגע לעסוק במה שיהיה. הנושא הזה של מה יהיה אחרי ההתנתקות - היה עניין לענות בו כל עוד לא היה משא ומתן עם הצד הפלסטיני".
יועץ ראש הממשלה הדגיש כי "היום המצב שונה. אנחנו עדיין לא במצב שהתחלנו לשאת ולתת על פי 'מפת הדרכים'. אנחנו מאמינים שהפלסטינים, בתוך זמן לא רב, ייצרו את התנאים לחידוש המגעים על 'מפת הדרכים'. כשזה יקרה - ישראל תחדש את המשא ומתן המדיני על המפה".
מספר פעילי ימין קיצוני, בראשותו של איתמר בן גביר, המתינו לוייסגלס בשעה שזה נשא את הרצאתו בעניין תוכנית ההתנתקות. הפעילים המתינו לצאתו של וייסגלס מהאולם כדי למחות בפניו על תוכנית הפינוי אולם בשעה שזה נשא דברים כבר הוזעק למקום כוח משטרה שגונן על עו"ד וייסגלס.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3048868,00.html
_____________________________________

|