18-03-2007, 23:21
|
|
|
חבר מתאריך: 08.04.06
|
|
בשמחה
לגבי סדנה למודעות הגוף - זה משהו שראיתי לפני שנים בטלוויזיה, וגם זה היה במקרה. המקום שבו התרחשה הסדנא בזמנו זה אנגליה, אבל אני בטוחה שהסדנאות התפשטו גם לארץ שלנו.
מה שריאתי אז בטלוויזיה זו סדנה שמיועדת לנשים בלבד. רוב הנשים, אם לא כולן, לא חיות בשלום עם גופן ולא אוהבות אותו. לא באמת. בואי נגיד את זה בצורה הרבה יותר קיצונית, אבל שמביעה הכי נכון את רגשותיהן של נשים כלפי גופן: הן לא מעריצות את גופן. תעזבי לאהוב. להעריץ. בדיוק כמו אליל. אז יש סדנה של בערך שבוע (אולי יותר, לא יודעת) שאמורה ללמד אותך לאהוב את גופך מחדש ולקבל אותו כמו שהוא באהבה, עם כל הפגמים, עם כל הקמטים וממש לאהוב כל קמט וקמט, כל שערה לבנה, להביט ביופי של כל שערה של בית השחי (שאנחנו חייבות להסיר כי זה לא נחשב יפה ), שאת תתייחסי לגופך בדיוק כמו מאהב שמעריץ את גופך ויודע לנגוע בך במקומות הנכונים. אם אני ארחיק קצת, אבל רק קצת, אומרים שרק אישה אחרת באמת יודעת לנגוע בך במקומות הנכונים, מה שמחזיר אותי אלינו, הנשים. אני לא יודעת בדיוק איך מלמדים, אבל אני יודעת שבסדנה הזו חייבים להתהלך המון זמן עירומות. למרות שזה ניראה מגניב, לי אישית זה לא ניראה כל כך מגניב, במיוחד אם האישה שעוברת זאת לא מקבלת את הגוף שלה, רואה איך כולן רואות את הפגמים שהיא עצמה לא רוצה לראות ומנסה להסתיר, היא רואה את הפגמים של כולן, וזה לא כזה כיף לראות גוף לא כל כך יפה של אישה אחרת. באמת שלא. ועוד 24 שעות ביממה. אבל איכשהו עוברים את התהליך וזה מדהים.
מאז שראיתי את הסרט התיעודי הזה רציתי גם אני ללכת לסדנה כזו, אבל מעולם לא היה לי אומץ אפילו לחפש אם בכלל יש דבר כזה בארץ ואיך קוראים לזה. בינתיים מה שיש לי זה לואיז היי עם האימרות החיוביות ("אני אוהבת את הגוף שלי וכו') והמראה. אני לא מסוגלת להסתכל בגוף שלי במראה בלי בגדים. למרות שיש לי גוף יפה, למרבה הפליאה כשאני רואה את גופי במראה מתעוררים בי פחדים מזעזעים מפני מחלות, ולכן אני לא יכולה להמשיך להתסכל במראה.
קבלי אומץ וחפשי באינטרנט ולו רק מתוך סקרנות מה זה, איך קוראים לזה בעברית, איפה יש. ככה, סתם, שתדעי. את בכלל לא צרכה ללכת. רק להשתעשע עם הרעיון זה ממש מספיק ומעניק המון ביטחון. את באמת לא תאמיני עד כמה. כשלי יהיה אומץ להשתעשע עם הרעיון - גם אני אחפש.
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...
|