לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-03-2007, 09:35
  משתמש זכר חטאב מת חטאב מת אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.11.06
חגים בצה''ל- באיזו מתכונת?

שלום!
כמו רב וטובים גם אני מבין מחזור יולי 07, וברצוני לברר דבר מה.
מאחר וכבר כאשר יתחילו החגים (ראש השנה,יום כיפור וכו') כבר אהיה בצבא ברצוני לברר כיצד הם נחגגים במסגרת צה''ל. אני לא אדם חרדי , אבל אני בא ממשפחה מסורתית והדבר די חשוב לי, אז רק רציתי לשאול למשל אם אני נמצא בבסיס בראש השנה או ביום כיפור, האם יש ארוחת חג מיוחדת, האם ישנן תפילות שאפשר להשתתף בהן? , האם מותר לי לצום?, ובאופן כללי איך עובר החג כאשר אתה בבסיס .

תודה רבה מראש.

וחג פסח שמח לכל בית ישראל.
נורא אשירה, לך אכבירה, שיר מהללי
לך אתנה מנת חבלי
בכלל זמן עזור אל נורא, גזע אברהם, נצר תפארה,
אתה אל חי נותן תורה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-03-2007, 09:59
  GilBates GilBates אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי חטאב מת שמתחילה ב "חגים בצה''ל- באיזו מתכונת?"

אם אתה נמצא בבסיס בעת החגים, יש ארוחת חג מיוחדת (למעט כשאי אפשר לקיים אותה מסיבות מבצעיות). לגבי תפילות מיוחדות - אני לא בטוח שמטעם הבסיס יהיו, תלוי אם יש בית כנסת בבסיס שלך או בסמיכות אליו, ובכל מקרה אפשר לארגן את זה. יכול להיות אפילו שהמפקד שלך מחוייב לתת לך זמן ארוך יותר לתפילה בעת החגים (למרות שאל תתפוס אותי במילה מחד, ואם המפקדים מלכתחילה מסכימים לכך, אז עוד יותר טוב). לגבי צום - מותר בהחלט. מותר למפקד שלך לאסור עליך לצום מסיבות מבצעיות באישור של הרבנות הראשית.
הרבה פעמים החג עובר לו בעצלתיים, יושבים ונחים...
(Military Incompetence, הוצאת מערכות)

ישן 29-03-2007, 10:26
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
הצבא מחוייב לשמור על הדת, הן מבחינת צום והן מבחינת תפילות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי חטאב מת שמתחילה ב "חגים בצה''ל- באיזו מתכונת?"

בכל מקום שתהיה אמורה להיות לך אפשרות להתפלל, ואם אין- אז יארגנו לך אפשרות כזאת.
הרבנות הצבאית הציבה ארונות קודש כמעט בכל בסיס ומוצב, נידח ככל שיהיה. כמובן שבבסיסים גדולים יש גם בתי כנסת- בשבטה למשל יש אפילו שניים: אחד קטן לענף הטירונים, ואחד גדול (מאוד, וגם מפואר) שנמצא במרכז הבסיס, ושם גם הטירונים מתפללים בשבתות וחגים.

צום- הצבא מחוייב לאפשר לך לצום. כמובן שלפני זה תהיה ארוחה מפסקת מיוחדת. כנ"ל לגבי חגים וערבי חג- ארוחות חגיגיות וכו'.

תפילות- המפקדים מכירים את הנושא ואמורים להיות בקיאים בו. שחרית, מנחה, ערבית, תוספת זמן לראש חודש וכו'- מכירים את הכול וחייבים לאפשר זאת.

ישן 29-03-2007, 20:59
  eran447 eran447 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.09.06
שלח הודעה דרך ICQ אל eran447
אם אפשרקצת להתחבר לשורשים
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "המממ, בוא נראה:"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו403
3 סילבסטרים- בצבא
סילבסטר?!?!
ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו403
2 מתוך 3 לילות סדר- בצבא, כשבליל הסדר של 2002 האזנתי במפי"ק בזעורה. באותו ליל סדר היה הפיגוע במלון פארק בנתניה, למחרת התחיל מבצע "חומת מגן"..
כל הכבוד על הפטריוטיות מנהל אבל להגיד 'ליל הסדר' ו- 2002 באותו משפט זה קצת מצחיק אבל הרבה מוגזם, כי הפסח הראשון שהיה אי פעם היה ב 2448 ואני לא חושב שהיית קיים אז (אפילו שאתה כ"כ זקן)
סליחה על הפעירות פשוט מאוד עלית לי על העצבים...
תודה על כל העזרה פה בפורומים והכל!!

חטאב מת- נפגש ביולי בבה"ד 10...?
חג שמח!!

ישן 29-03-2007, 23:32
  משתמש זכר חטאב מת חטאב מת אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.11.06
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי Cfox שמתחילה ב "אגב"

אכן את תקופת החגים כגון הראש השנה ויום כיפור אני אעבור בקורס (מאחר ואני אסיים טירונות בסביבות ספטמבר והקורס הוא 3 חודשים) כלומר בבה''ד 10.

לגבי הטירונות אני לא ממש יודע,אני לא זוכר ביום מיונים אם דיברו לגבי זה כל כך,ובמכתב שקיבלתי שהיה כתוב בו שהתקבלתי לא אמרו על זה מילה וחצי, סה''כ ביום מיונים אמרו בקצרה שטירונות 02 ולאחריו הקורס הבסיסי בבה''ד 10, האם הטירונות היא שם אני לא בטוח.

Cfox אתה שירתת בחיל הרפואה? אתה יכול אולי לספר קצת איך טיב השירות ? תודה מראש.
נורא אשירה, לך אכבירה, שיר מהללי
לך אתנה מנת חבלי
בכלל זמן עזור אל נורא, גזע אברהם, נצר תפארה,
אתה אל חי נותן תורה

ישן 30-03-2007, 13:58
  Cfox Cfox אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.06
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי חטאב מת שמתחילה ב "פחות או יותר איך השירות בחיל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי חטאב מת
פחות או יותר איך השירות בחיל רפואה,
אתה מעדיף פחות, או יותר? קשה לסכם בכמה מילים. תלוי מן הסתם מי אתה ומה מתאים לך, איך המרפאה שתיפול בה, איך הבסיס בו נמצאת המרפאה שתיפול בה, או שבכלל תישאר בבה"ד לתפקיד זה או אחר. האפשרויות רבות. בהרבה מקומות המרפאה יכולה להוות "אי של שפיות" בבסיס לא קל בכלל. הכרתי חובשים שנהנו מהשירות שלהם בבסיס שהוא באמת נוראי (לא אנקוב בשם כדי לא לפגוע באף-אחד), פשוט כי הם הצליחו "להתנתק". זה מן הסתם פשוט יותר כשאתה בבסיס פתוח...
חובשים בכל הבסיסים (אולי פרט לבודדים, לי לא עולה רעיון), צריכים לתפוס תורנות- משמע גם אם אתה בבסיס פתוח תצטרך לסגור, בסביבות הלילה בשבוע.
האפשרויות לקידום אם משקיעים מספיק
בתוך המרפאה ישנם תפקידים שונים, אני בכוונה לא אפרט כי זה ישמע לך נורא משעמם ומוריד מוטיבציה, וגם תפקידים שדורשים הכשרה נוספת- אחראי מרפאה (בקצרה, אחראי על הפן הניהולי ועל חניכת החובשים והתורנויות שלהם, פעמים רבות זה איש קבע או שידרש לחתום קבע), חובש רמו"ן (רפואה מונעת)- אחראי על תחום בריאות הצבא. אם אתה חובש בבט"ר אתה יכול להיות חופ"ל (חלק מהפעמים זה דווקא יהיה מ"כ שיצא לחובשים, אם הנוהג הזה לא הופסק).
ואיך עבר ועובר השירות בכללי...
עבר וכבר לא לא עובר. היו עליות ומורדות, היו דברים יפים, היו דברים מרגיזים, היו הנאות, היו דברים מגעילים, היו חברים טובים, היו אנשים בלתי-נסבלים...
ואם אתה יכול אז גם באיזה תפקיד שירתת.
הייתי מדריך בבה"ד 10, זה לא סוד כאן בפורום.

תודה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:04

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר