לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-04-2007, 15:26
  משתמש זכר juda juda אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.01
אתה יודע מה ההבדל המהותי בינך לביני?
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי רמי המקורי שמתחילה ב "מחבל - כן. טרוריסט - לא!"

אתה תמיד תתעטף באיצטלה המתחסדת של ה"אובייקטיבי", שכביכול מביט על הכל מהצד,
מפחד לתפוס עמדה, מנסה להיות נחמד אל כל העולם.

ואני לעומתך סובייקטיבי במודע. אני ישראלי, יהודי, ציוני- גאה בכך ואני לא מרגיש צורך
להתחנחן ולהצטדק כל הזמן בעובדות הללו.

כאשר משהו פוגע בחייל צה"ל, בשר מבשרי (ולא משנה אם הוא יהודי או דרוזי-לשאלתך שודאי תישאל)
אני רואה בו מחבל, טרוריסט, רוצח בן בליעל שארדוף אותו ואת שולחיו עד קץ הדורות.

אין בעיני "פגיעה לגיטימית".
עכשיו לך לחבריך באיחוד הארופאי ותתנצל כמה שרק תרצה שבני עמך הם "פרימיטיבים".
אין לי שום בעיה עם זה. אני רוצה לנצח במאבק.
לא להיות "נחמד" ומת.

הבנת את זה מר ברוך?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-04-2007, 18:38
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
מה ההבדל בין "מחבל" ו"טרוריסט"?
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי רמי המקורי שמתחילה ב "מחבל - כן. טרוריסט - לא!"

לדעתי יש זהות בין המושגים בעגה הישראלית. ויש גם מקום לדון בהגדרה מהו "טרור". למיטב הבנתי (ועל סמך השכלה מסוימת בנושא) הדרך היחידה להגיע להגדרה מוסכמת של טרור היא להניח בצד את סוגית היעד הפוליטי שהיא גם, במידה רבה, הסוגיה המוסרית. על מנת לא להכנס ללופ של "הטרוריסט של האחד הוא לוחם חירות עבור האחר", ראוי לקבוע שהטרור הוא אסטרטגית פעולה שיכולה להתקיים בין אם היעד הפוליטי הוא מוצדק (לדוגמא, המחתרות העבריות בזמן המנדט) או מרושע (אל קעידה, הגיהאד האיסלמי, חמאס וכו'). כלומר, ייתכן קמפיין טרור עם מטרה קדושה ומלחמה קונבנציונאלית (או גרילה) שמטרתה בזויה (למשל, כיבוש כווית בידי סאדם חוסיין). אם כן, מה מאפיין את הטרור כאסטרטגיית פעולה? ובכן בניגוד ללחימה קונבנציונאלית המטרה איננה השתלטות על שטח או השמדת צבא האויב כי אם התשה, הטלת אימה על אובלוסית הצד השני על מנת לשבש את שיגרת חייו, ליצור לחץ פוליטי על השלטון לקידום ויתורים ואף לבריחה מהארץ. לבסוף, הטרור מנסה למשוך תשומת לב בנילאומית תקשורתית למטרותיו על די פיגועים ראוותניים. התגובה האינסטקטיבית היא גינוי המפגעים אך מייד אחר כך יש ניסיון להבין את מניעיהם ומכאן קצרה הדרך להזדהות ולחץ בינלאומי. מתוך המטרות האלה נגזרות גם שיטות הפעולה הקונקרטיות: נעשה שימוש בכוחות קטנים (עד לרמת האדם הבודד) ובכלי נשק בלתי קונבנציונאלים (פצצות אדם, אקדחים, סכינים וכו') במטרה לפגוע באזרחים. עם זאת, היעד יכול להיות גם חיילים כאשר מאמינים שפגיעה בחיילים מהווה מכה מורלית קשה יותר לעם מאשר פגיעה באזרחים (כך בולט בישראל). אם כן, הטרור הפלסטיני אכן מכוון לפגוע בחיילים (למשל בפיגועי חטיפה ורצח) דווקא משום שזה משרת מצוין את אסטרגית הטרור שלו. יש גם מקום להבחין בין פעילות טרור וגרילה. כאן ההבדל עדין למדי. הגרילה מכוונת בעיקר לפגוע בכוחות צבא (דוגמא קלאסית היא הפרטיזנים באירופה והוייטקונג) והיא עושה שימוש בטיקיקות צבאיות קונבנציונאליות של מלחמת קומנדו-קרי שימוש בנשק ושיטות אופייניות ללחימה עד רמת הפלוגה להטרדת צבא האויב, ריתוק כוחות, ניתוק אספקה וכו' על מנת להקשות עליו להחזיק בשטח האויב. גם כאן מטרה נלווית היא יצירת לחץ על ממשלת האויב דרך מחאת האזרחים על התמשכות הקשיים והאבידות, בייחוד כשמדובר בצבא מגויסי חובה. הפלסטינים עשו שימוש רב בלוחמת גרילה לצד לוחמת טרור באינתיפאדה האחרונה והחיזבאללה הגביל עצמו בעיקר ללוחמת גרילה אם כי לא בחל גם בפיגועי טרור קשים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:32

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר