לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-05-2007, 13:03
  Mr. Tambourine Mr. Tambourine אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.05.07
הבריחה משזפון

היי, אני מניח שיהיה לנכון להציג את ההיסטוריה הצבאית הקצרצרה שלי לפני השאלות.

אז ככה, התגייסתי באוגוסט 2006 (צ'ונג, כן, אני יודע, אתם לא צריכים להזכיר), עם קב"א 56, דפ"ר 90 ופרופיל 72. מסיבה לא מובנת, לא קיבלתי מיונים לשום דבר, לא למודיעין, אפילו לא לעתודה (נדחפתי לשם בכוחות עצמי, אבל אז ויתרתי) ולא לשום מקום, צה"ל הניח שיצא ממני אחלה חייל קרבי בתותחנים, נ"מ או שריון ושלח לי מנילה קרבית, אני הנחתי אחרת.

צה"ל גייס אותי כמיועד לחיל השריון, אך ביום הגיוס, סירבתי להתפנות מהבקו"ם, ישנתי במעצר יום אחד והוצע לי להיות תומך לחימה בשריון, מהכרותי דאז עם המונח, היה מדובר בחובש או קשר, תפקידים שיכלתי לחיות איתם, אני מניח, אז הסכמתי.

נשלחתי לביסל"ש לעשות טירונות 02, סיימתי אותה כאשר אני יודע שאני אשאר כתומך לחימה, במקצוע כלשהו, בחטיבה 460 (שזפון\סיירים). בסוף הטירונות היינו אמורים לקבל את התפקידים, ביקשתי להיות חובש, לא היו הקצאות, אמרו לי שיש תפקיד מסווג בקשר, אז בחרתי בו, וקיבלתי אותו. התפקיד הוא מת"ן, למי שמכיר.

בכל מקרה, עשיתי קורס, חזרתי לחטיבה, מוניתי לתפקיד האחכ"ס תוך שבועיים (זה בעצם סמל מחלקה, כאשר אני מפקד על חייל שהוא נוב' 05, אוג' 04 ונוב' 06) ומאז אני שם, כבר חצי שנה בערך.
בזמן הזה , המצב הכלכלי של המשפחה שלי הדרדר, לא הצהרתי על שום בעיות ת"ש לפני הגיוס כי משום מה, מינוס 85 אלף שקל בבנק נראה לי כלא בעיה גדולה מדי.
הגענו למצב שאני חייב לעבוד כדי לעזור למשפחה שלי לצאת מהחובות, פניתי למש"קית ת"ש, זו פנתה למ"פ שלי והוא ישב איתי לשיחה, במקום חמשושים נתן לי 8-6 לשלושה חודשים והבטיח מיוחדת, שבעיצומה אני נמצא כרגע.

ה 8-6 הזה, כמה שהוא נשמע מפתה, לא כל כך עוזר לי, פרט לזה שבגלל אילוצים שונים (ריתוקים מונפצים, אבט"שים למינהם וכל מיני דברים אחרים) זה ממש לא אחיד ויציב, מה שמונע ממני למצוא עבודה קבועה שבה יוכלו לסמוך עליי, אני גם יוצא ביום שני ב 8 בבוקר מהבסיס, ובגלל שזה שיזפון, בבית אני רק בסביבות 1 בצהריים, כלומר יוצאים לי בלחץ 5 ימי עבודה בשבועיים כשיום שישי ושבת הם אפילו לא ימים שלמים.

חשבתי והגעתי למסקנה שיומיות בבסיס קרוב לבית יביאו לי הזדמנות טובה בהרבה לעבוד ולהרוויח יותר כסף, העלתי את זה בפני המ"פ שלי, הוא אמר שאנחנו צריכים לשבת ולדבר על זה, אבל זה לא יצא בגלל חגים ודברים אחרים ואתמול הוא התחלף במ"פ חדש.

אז קודם כל, מה אני אמור לעשות עם זה? לפנות למש"קית ת"ש? לדבר עם המ"פ החדש? תהליכי הקלות ת"ש? מה הסיכוי שיעבירו אותי בסופו של דבר?

שנית, אם אני אצליח לעבור למז"י לשיבוץ מחדש, אילו תפקידים עומדים בפני? בהתחשב בנתונים הגבוהים שלי הייתי מניח שהצבא לא יהפוך אותי לאפסנאי, מצד שני, התפקיד שלי הוא תפקיד שלא ממש עושים בו יומיות אלא יציאות מוזרות אחרות (שבוע-שבוע, 8-6, 2-2, 3-3, חמשושים, יש הרבה אפשרויות). האם יפסלו לי מקצוע או שיש אופציות אחרות?

כמו כן, בחטיבה שלי, בגלל המבנה המוזר של הפלחי"ק אצלנו, המת"נים עובדים ביחד עם המתקן מחשב, כלומר, היה לי ניסיון לא קטן עם מחשבים וניהול רשת בחצי השנה הזו, האם הצבא יתחשב בזה ואולי ישבץ אותי בתפקיד שקשור למחשבים למרות שהניסיון הזה לא מתועד בשום מקום?

כמו כן, אני לא חושב שזה רלוונטי, אבל השבוע עברתי בדיקה בביה"ח שכנראה תגרום להורדת פרופיל ל 64 בשל עיוורון לילה(למה?! למה לא עברתי אותה לפני הגיוס?!!), האם זה יכול לעזור במשהו?

תודה מראש לכל העוזרים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:59

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר