11-05-2007, 18:09
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 25.04.02
|
|
|
לא היתי מדיח איש.
החיילים לעיתים "מאולצים" לשאת את חוסר הפירגון של המערכת השולחת אותם למשימות כמעט בלתי אפשריות...
לא היתי מדיח במקרה הזה איש ובטח לא היתי מצהיר לפני תחקיר מה בדעתי לעשות.
הרבה פעמים בכל מיני ארועים, אני שם עצמי ווירטואלית במקומם של החיילים ומוצא עצמי עושה בדיוק את אותם הדברים.
פלסטינאים ובינהם מחבלים, אנרכיסטים, מצפניסטים ואנשי בצלם, נשות ווטש' וסווטש', כתבים וצלמי עיתונות ישראליים וזרים, שמש ואבק, רוחות וגשמים, חוקים ופקודות, סיכון חיים ממשי ועכשיו לך וטפל במאה וחמישים איש המפרקים מחסומים, מתקדמים ומאיימים.
היה קשה לראות את הארוע בטלוויזיה, זה לא היה צריך לקרות אבל זה קרה ובעצם זה קורה הרבה, כל יום במשך תקופה ארוכה.
המערכת הצבאית אינה נותנת מענה ומחסה לחייל שהיא עצמה מציבה אותו מול משימה כמעט בלתי אפשרית.
אני משער, שאם היס"מ היה בארוע, היינו מתבשרים על פינוי המוני לבתי חולים ומאסרים של כמעט של כל "המשתתפים בחגיגה", אבל היס"מ לא היה, עזרה מהכוחות בשטח לא הגיעה וכך נותרו החיילים לבד מול מציאות עויינת בפעם המי יודע כמה.
יש משהו כושל במערכת שאינה מצליחה שנים לתת ביטחון מהקסאמים, בדיוק באותה מידה שאותה מערכת, אינה נותנת מענה וביטחון לחיילים בארועים שכאלה.
למה צה"ל לא מחליט סוף סוף פעם אחת שאין יותר פרובוקציות מטעם השד יודע מי?
פשוט , יש צורך מידי לשנות כבר את החוקים באחת ולסיים את מצוקתם של החיילים החווים יום יום שעה שעה התנכלויות מגופים שונים ומשונים.
אי אפשר לשלוח חיילים מהסדיר או מילואימניקים באשר הם, להתמודד עם מצבים בלתי אפשריים ולבסוף עוד להענישם.
אני יודע שיגידו בצה"ל שהחוקים ידועים וברורים, אבל אני לא ממש הבחנתי ב"חוקים הברורים" האלה במרוצת השנים האחרונות.
ממש לא.

looopy
|