לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-05-2007, 18:05
  winter_forever winter_forever אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.06.06
מידע הקצין שהודח פותח את הפה

סרן יאיר עמיחי, קצין המילואים שנעץ את קנה הרובה שהיה ברשותו בחזהו של פעיל שמאל אנרכיסט ליד הכפר סמוע, מגיב לראשונה על ההאשמות נגדו, שהביאו להדחתו. במכתב אותו הפיץ, ביקש לפרט בקווים כלליים את השתלשלות הארועים מנקודת מבטו. מפקד החטיבה המרכזית חברון, אל"מ יהודה פוקס, הדיח את הקצין.

סרן עמיחי הפנה אצבע מאשימה כלפי המח"ט לכך שלא נתן מענה לדרישות, והעמיד שבעה חיילים מול המון פלשתיני מוסת באופן שהיווה סכנה.

להלן מכתבו:

ב-3 למאי 2007 הייתה הפגנה בצומת דהאריה של 100 פלשתינים מונהגים על-ידי פלשתיני בוגר ומתון, שדאג לא להפוך את האירוע לאלים וכ-15 אנרכיסטים ופעילי שמאל רדיקאלי, שהביאו צלמים ויצרו פרובוקציות מתוך כוונה להניע את ההמון הפלשתיני. פועָלִי באירוע זה היה לזַמן את היחידה החטיבתית לפיזור הפגנות ואת המשטרה. מנעתי חיכוך וחילצתי את הכוח לאחור ואיפשרתי להמון לפתוח את חסימת הציר. מיד אח"כ ההמון התפזר ללא אירוע אלים. אולם היחידה החטיבתית משום מה לא הגיעה מעולם, והגיע שוטר יחיד ללא כל אמצעים.

בתחקיר שלאחר האירוע העליתי את המסקנה, כי היה והאירוע היה מתלקח לידֵי אירוע אלים, לא היה בידי את ההכשרה והיכולת להשתלט עליו, ללא פגיעות רבות בנפש.

בישיבת סיכום התעסוקה המבצעית שנערכה ב-8 במאי, יום לפני סיום התעסוקה, בראשותו של המח"ט, העליתי את פרטי האירוע ואת חוסר האונים בו אהיה נתון באם הסיטואציה תישנה, ונעניתי על-ידי המח"ט כי פעלתי כראוי כיוון שמנעתי חיכוך, ואיפשרתי להמון לפתוח את החסימה. שאלתי לסיבת אי הגעת היחידה למקום ונעניתי בביטול: "אל תתעסק עם זה..."

למחרת, בתאריך ה-9 במאי, היום האחרון לקו השני באותה שנה, התלקח האירוע מחדש, ופעלתי באותו האופן, וחילצתי את הכוחות לאחור, ובשנית ביקשתי את היחידה החטיבתית. אולם המח"ט ראה לנכון לא להסב אותה לסיוע לי. האירוע נמשך בפיקוח רחוק שלי, ללא מגע, כשעתיים, עד שההמון מובל על-ידי האנרכיסטים, שכנראה תחקרו את הסיבה לכך שהארוע לא הגיע לידי חיכוך בשבוע הקודם, החל נע לכיוון כביש ירושלים באר שבע.

יש לציין שהגנה על כביש זה ומניעת הפרת סדר על עורק תנועה זה הינם משימתי העיקרית. הפעם עליתי מול הגדוד ודרשתי את היחידה באופן מיידי אולם נעניתי בשלילה. המנהיג המקומי ניסה להרגיע ולהסיג לאחור את ההמון, אולם האנרכיסטים משכו והסיטו אותם אל הציר ואל בין כוחותי, שחצצו בגופם על-מנת לקיים את הסדר והתנועה הסדירה על הציר. תחת האיום של הימצאות 7 חיילים בין המון פלשתיני מוסט נאלצתי להדוף את הפרובוקטורים לאחור. נחיתותו של צה"ל אל מול הפרת סדר שכזו נחשפה ברבים.

אני נאלץ לסכם את האירוע, ולומר כי הוא היה מיותר לחלוטין ויכול היה להימנע בשלבים רבים לאורך הדרך - אילו היו מספקים לי ולכוחותי את ההכשרה לפיזור הפגנות דו-לאומיות שכאלה, אילו היה המח"ט מתייחס לדברי בישיבת סיכום התעסוקה בכובד-ראש ומספק תשובה קבילה או אם היה מנייד את הכוחות המוכשרים לביצוע המשימה ובכך מונע את התצלומים המביכים. או לסרוגין, אם הייתי נע בשנית אחור ומאפשר חסימה וזריקות אבנים על הציר המרכזי בו נעים רכבים ישראלים רבים. ללא כל ספק, אני והכוח שלי הועמדנו במצב בלתי אפשרי בו נדרשנו להגן על הציר ועל עצמנו, ובו-בזמן לא ניתנו לנו האמצעים לכך.

כולי תקווה, שהארוע לא ייצור את האפקט אותו אני חש ויפגע במוטיבציית השירות האמיצה של אנשי המילואים, וגם אני אמשיך להגיע לשרות המילואים למרות שבתחקיר לילה הדיח אותי המח"ט מתפקידי.

http://www.fresh.co.il/vBulletin/newthread.php
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-05-2007, 18:36
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
ושוב הפער העצום בין הקצונה הזוטרה האיכותית, לבין הפיקוד הבכיר, עמוס הפוליטיקאים...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי winter_forever שמתחילה ב "הקצין שהודח פותח את הפה"

האירוע הזה הבהיר לכולם שוב, את דרכי הפעולה של האולטרה-שמאח, הובלה לחיכוך אלים,
כשהמטרה היא לגרום נזק למערכת, פיזי או תדמיתי.
להושיב שם חיילים ולא לתת להם סמכויות טיפול במתפרעים שמובילים מאחוריהם המון מוסת, זו
רשלנות פושעת. המ"פ הזה מנע הסלמה דווקא בזכות תגובתו הנחרצת. לו פעל ב"איפוק", יש סיכוי
טוב שהיה צריך לבקר חיילים בבית החולים, אחרי שהפלסטינים היו מקבלים בטחון מ"גבורתם" של
הפולקים המאוסים.
ההתפרעות ההיא פוזרה בגלל שהפולקים נדהמו לראות קצין שמגיב בנחישות ובעוצמה, ולא משחק
איתם את "משחק הויכוח", שבמסגרתו הם נעמדים לו מול העיניים כמו ילד בן 6 שמחזיק יד מול הפנים
שלך ואומר "אני לא נוגע בך ואתה אל תיגע בי". המחסום הוא שטח צבאי על ציר תנועה חשוב, שאין
לו תחליף מבחינת המתיישבים באזור (נסיעה בציר אחר, היא סיכון חיים - למי שמתכנן להשוות זאת
לחוסימת כבישים בת"א, בידי סטודנטים, מתיישבים, נגרים או שענים...), והחשיבות של פינויים
המהיר, היא קריטית.

המ"פ הזה צריך לקבל תעודת הוקרה מהצבא, אבל המערכת העדיפה לשחק לידי פעילי
האולטרה-שמאל ונציגיו בתקשורת, ולשלוח לחיילים מסר, שאם יבצעו תפקידם - ייענשו. זה
בהחלט מסר חכם לשלוח מבחינה בטחונית...
ישן 11-05-2007, 18:54
  משתמש זכר juda juda אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.01
מח"ט הגיזרה הוא קצין פופוליסט, ואם יורשה לי- עלוב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי winter_forever שמתחילה ב "הקצין שהודח פותח את הפה"

הפזילה של קצינים בכירים כלפי התקשורת, בכדי לצאת מולה "בסדר", היא סימפטום ידוע ומוכר, לצערי.
הדוגמא הטובה ביותר של אי תגובה מול פרובוקציות, במטרה "לא להבעיר את השטח" היתה בצפון מול החיזבללה, והתוצאות?- ידועות.

אני לא יודע אם המח"ט עומד לפני פרישה לאזרחות, או קידום-
הפעולה שלו נועדה בראש ובראשונה בכדי להכנס לארכיון העיתונות כ"קצין שפעל בסדר",
בכדי שאותה תקשורת לא תשלוף את שמו בזמן הכי לא רצוי לקצין העלוב הזה.

וביינתיים?
ביינתיים הקצין העלוב הזה העביר מסר מאוד פשוט ופשטני לגדודים הבאים שיבואו לגיזרה-
"תפעילו ראש קטן חבר'ה".

אני רק מקווה שהמח"ט הישיר של סרן יאיר עמיחי יבטל את ההשעיה המוזרה הזו
(ממתי מח"ט גיזרה ממנה או מבטל מינויים בגדודים שמגיעים אליו לתעסוקה?)-
ויעביר מסר חד משמעי של גיבוי כלפי גדוד המילואים.
אחרת, שלא יופתע אם בתעסוקה הבאה הוא יעמוד מול ים של ולת"מים...

ישן 12-05-2007, 04:55
  רמבו 6 רמבו 6 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.07
מתנחלים מפרים צווים כל יום?! אותה מנטרה מטופשת של שמאלני מצוי
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי דותן1 שמתחילה ב "בסדר"

בוא תן לי רשימה עכשיו של כל הימים האחרונים במהלך השנה האחרונה ונבחן ביחד עם זה "כל יום" כמו שאתה אומר... דבר שני, יש הבדל גדול בין המתיישבים לבין אותם אנרכיסטים או איך שתקרא להם, המתיישבים פועלים למען בנייה, התיישבות, מתוך אהבה למדינה, ואף פעם, אף פעם, אבל אף פעם, לא פועלים מתוך כוונת תחילה לפגוע בחיילים כי הם משרתים כמו כולם בצבא והם בעצמם חיילים, זאת בניגוד לשמאלנים הנל וההמון המוסת שבאים בכוונת תחילה כדי לפגוע ולחבל בשגרת החיילים ובשגרת האזרחים שנעים על גבי כבישים במקרה הזה. אז תבדיל בין טוב ורע קצת כיבינימט פעם אחת תלמדו להבדיל מה ההבדל בין המתיישבים לבין חברים שלך ותגלה שזה בכלל לא אותו דבר.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:21

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר