לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-05-2007, 21:21
  R13 R13 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.01.07
תשובה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי morz שמתחילה ב "שאלה בקשר לריטלין"

נעים מאוד,
בתור אחד שמבין בנושא-

קב"א- אני נוטל ריטאלין מכיתה ד' לאחר איבחון של קשיי קשב וריכוז. על קב"א זה לא יכול להשפיע, וזה בדוק. לי יש קב"א גבוהה יחסית (אני במיונים לצוות אויר, אחרי ירפ"א א'- משמע קב"א 54+). הקב"א שלך נקבעת רק על סמך תוצאות מבחנים פסיכוטכניים (דפ"ר) ראיון אישי (צד"כ) וציון השכלה ראשוני (צה"ר). יותר מזה- הורים גרושים, אבא שמת חלילא ושאר השמועות חסרות הבסיס לא יפגעו לך בקב"א.

פרופיל- ידוע לי בפירוש כי עד לא מזמן (מקרה אחרון שידוע לי באופן אישי- שנת 2005) פרופיל היה יורד אוטומטית ל-64 בשל נטילת ריטאלין. הבנתי שהיום המצב שונה ובועדות הרפואיות בלשכה בודקים יותר לעומק את סיבת הנטילה של הכדור. על כן אם המצב שלך חמור יחסית, סביר להניח שהפרופיל שלך ירד, אבל אם זה לא רציני כל-כך, הוא לא ירד. בכל מקרה בהקשר אליי- אני בצו הראשון לא לקחתי סיכון, אמרתי שאני לוקח ריטאלין רק למבחנים (למרות שזה גם כדי להיות מרוכז ורגוע יותר- אני מאוד היפר) וקיבלתי לשמחתי פרופיל 97. אתה לא אמור לדאוג מזה יותר מדי. אתה אפילו לא חייב לציין שאתה נוטל את התרופה. זה לא רציני...
בהצלחה!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-05-2007, 22:34
  R13 R13 אינו מחובר  

אני יכול להעיד על עצמי
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Hydra שמתחילה ב "במידה ובמהלך השירות אתה עדין תקח את התרופות אני מאמין שלא תגיע למובחרות"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Hydra
מה יקרה אם תצא למשימה ולא יהיו לך התרופות. תאבד אותן, יעלו באש, יגמרו? אתה תשתגע עם הנשק? לא תשלוט בעצמך, לא תמלא הוראות.

במידה והצורך בריטלין רציני וללא הריטלנין אין לך יכולת שליטה עצמית מלאה או יכולת לעקוב אחרי הוראות אני מאמין ומקווה (למען עתיד המדינה) שלא תגיע ליחידות מובחרות גם הקרביות וגם בתחום המודיעין כיוון שאסור שמידע יועבר לא כראוי או לא בזמן כי שכחת ליטול תרופה.
במידה וזה רק למען "נוחות" והבעיה לא רצינית אני מניח שירד לך קצת פרופיל על זה, אבל לא רציני.

אויי אחי זה נשמע ממש מוגזם. אז לוקחים ריטאלין בסך הכל... מה עשו מאיתנו? הרוב המוחלט של לוקחי התרופה אינם כמו אלו שתוארו בדוגמא שלך.
שוב לגבי הפרופיל. הוא לא ירד סתם בגלל שדיווחת על נטילת התרופה, ואני אומר את זה על סמך ידע ברור. אל תגידו דברים שאתם לא בטוחים בהם.
ישן 17-05-2007, 23:49
  R13 R13 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Hydra שמתחילה ב "[QUOTE=horani]ענית לעצמך..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Hydra
ציינתי שבמידה וזה רק למטרת "נוחות" ואם זה לא קריטי אז כנראה שיורידו רק קצת פרופיל מ97 ל82 כדי שלא יהיה טייס (מצטער, אבל לפי דעתי לא משנה מה החומרה, טיס על תרופות זה לא טוב. טיס עם בעית קשב זה מסוכן. לא כי הוא יהרוג מישהו חס וחלילה, אלא כי הוא לא יבצע את המשימה שלו או לא יוכל לקבל שינוי במשימה).

א. אתה יכול להיות טייס עם פרופיל 82.
ב. בתכלס כשאתה לא יודע מה זה להיות עם בעיות קשב וריכוז אז באמת מה שאתה אומר נשמע נכון, ובצדק. אבל אני, בתור אחד שיודע המון על הבעיה (ואני מתעניין עליה מעבר לנטילת הכדורים שלי מדי בוקר) יודע שזה לא נכון במאת האחוזים לומר דבר כזה. דווקא אצל אנשים כמוני למשל, יש המון ריכוז שהם יושבים על משימה כלשהי, הם ישבו עליה חזק, אפילו יותר מאדם רגיל. הנושא מאוד מורכב ואני לא ירחיב אותו פה, כי זו לא מטרת האשכול.
ישן 18-05-2007, 13:41
  morz morz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.03.07
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Hydra שמתחילה ב "במידה ובמהלך השירות אתה עדין תקח את התרופות אני מאמין שלא תגיע למובחרות"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Hydra
מה יקרה אם תצא למשימה ולא יהיו לך התרופות. תאבד אותן, יעלו באש, יגמרו? אתה תשתגע עם הנשק? לא תשלוט בעצמך, לא תמלא הוראות.

במידה והצורך בריטלין רציני וללא הריטלנין אין לך יכולת שליטה עצמית מלאה או יכולת לעקוב אחרי הוראות אני מאמין ומקווה (למען עתיד המדינה) שלא תגיע ליחידות מובחרות גם הקרביות וגם בתחום המודיעין כיוון שאסור שמידע יועבר לא כראוי או לא בזמן כי שכחת ליטול תרופה.
במידה וזה רק למען "נוחות" והבעיה לא רצינית אני מניח שירד לך קצת פרופיל על זה, אבל לא רציני.

ווא וווא אחי אל תגזים,אני בן אדם הכי רגוע שיש לא תמצא בן אדם יותר שלו מימני ביום יום,אני לוקח את זה מ8 בבוקר וזה ניגמר ב 14:30 בצהריים,זהוא אני צריך את זה רק ללימודים זהוא משאר הבחינות אני רגוע כמו כולם.

אני לא היפראקטיבי בצורה של רקיעות בריצפה אוו כול מיני דברים כאלו,רק יש לי הפרעות קשב וריכוז..
אני מניח שביחידות מובחרות,שייטת 13 לדוגמא,לא צריכים יכולות לימדה גבוהות מאווד כמו בטייס.
גם ככה אחרי הלימודים אני מתכוון להפסיק עם זה,כי אני לא משתמש בזה הרבה זמן רק ממש ממש לאחרונה,(בשנה האחרונה.)

מישהוא יכול לתת לי תשובות יותר מדיוקות לגבי המקרה שלי(מה שתיארתי למעלה)

תודה,
יום טוב.

נערך לאחרונה ע"י morz בתאריך 18-05-2007 בשעה 13:45.
ישן 18-05-2007, 14:21
  R13 R13 אינו מחובר  

לא נראה לי שכוונתו הייתה לזלזל
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי Hydra שמתחילה ב "במידה ואתה צריך לקחת את זה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Hydra
במידה ואתה צריך לקחת את זה כדי ללמוד, אז גם בשייטת 13 אתה צריך לקחת את זה כדי ללמוד את פרטי המשימה ולבצע אותה בהתאם.
אל תזלזל בשכל של האנשים מהיחידות המיוחדות, הם צריכים ללמוד הרבה מאוד.

בסך הכל כוונתו הייתה לומר כי לטייסים נדרשת יכולת למידה גבוהה יותר בדרך-כלל. הוא לא התכוון לומר שהחיילים ביחידות המובחרות מפגרים, אבל תסכים איתי שבטייס נדרשת רמה גבוהה מאוד. אין בזה שום דבר רע. ככה זה. ללמוד להפעיל כלי שעולה (בהערכה גסה) כמה מיליוני (אולי עשרות) דולרים זה לא צחוק. בנוסף לכך, כל בן אדם עם שכל בראש יודע טוב מאוד שגם ביחידות המיוחדות לומדים המון, ואני חושב שלי באופן אישי זה לא יפריע למלא משימות וללמוד גם בלי הכדורים. יש לי בן דוד קצין שלחם בלבנון והוא גם נוטל ריטאלין והוא נלחם שם והיה חייל מצטיין. אפשר להסיק מכך שכל מקרה צריך להיבדק לגופו.
ולגבי morz: תסתכל עם ההודעה הראשונה שרשמתי באשכול. זו התשובה לשאלה שלך והיא נכונה במאת האחוזים. אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן בשמחה לשאול אותי בפרטי.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:42

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר