לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-03-2005, 00:02
צלמית המשתמש של חתול-רחוב
  חתול-רחוב חתול-רחוב אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.06.02
השופט אדלר נתפס בביצוע עבירה של שיבוש מהלכי משפט

השופט אדלר נתפס בביצוע עבירה של שיבוש מהלכי משפט
NFC 11.03.2005 11:51

נשיא בית הדין הארצי לעבודה, סטיב אדלר, נתפס כשהוא מנהל שיחה עם שר המשפטים לשעבר מאיר שטרית, ומייעץ לו כיצד להעלות בפניו דיון מחודש על פסק דין שנתן אדלר ואשר שיטרית התלונן נגד התוצאה שלו.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.global-report.co.il/il/p/21714m.jpg]

השופט המתחזה סטיב אדלר

העיתונאי יואב יצחק חושף באתרו NFC כי השיחה התקיימה אחרי שהנשיא אדלר נתן פסק דין שהורה לשר שטרית להימנע ממתן היתרים להפעלת קווי תחבורה בבאר שבע שיישברו את שביתת נהגו מטרודן.

עוד מדווח יצחק כי נודע, כי במהלך השיחה שהתקיימה ביום חמישי שחלף בין השניים, קבל שטרית, כי תוצאת פסק הדין היא: קיפוח תושבי באר שבע ושלילת זכותם המעשית לקבל תחבורה ציבורית סדירה. שטרית טען, כי הוא, כשר התחבורה, כלל אינו צד לעניין והוא ומשרדו לא זומנו להביע את עמדתם כדבעי.

שטרית יצא נגד פסק הדין, שהורה לו, כשר התחבורה, להימנע ממתן היתרים להפעלת הקווים החדשים (הזמניים) בבאר שבע - היתרים אותם הוציא כדי לספק לתושבי באר שבע תחבורה ציבורית, במקום האוטובוסים של חברת מטרודן, המושבתים כבר כמה חודשים על-ידי העובדים וההסתדרות. בפסק הדין קבע אדלר, כי שבירת השביתה מצד השר שטרית פוגעת בחופש ההתארגנות של נהגי מטרודן. שטרית אמר כי הוא אינו מעסיקם, ותפקידו כשר הוא לדאוג לתחבורה ציבורית לתושבי באר שבע.

ההצעות של אדלר

במהלך השיחה העלה הנשיא אדלר כמה הצעות. העיקרית שבהן: להזמין את שני הצדדים ולברר פעם נוספת את העובדות. אדלר אמר לשטרית, כי הוא אינו יכול לדון בזאת כערעור, ולכן הציע לשטרית לבקש מבית הדין הארצי לעבודה לזמן "ישיבת דיווח", וזו תתקיים בפניו, וכך ניתן יהיה לברר את העניינים. שטרית ציין בפני מעריב, כי הוא לא נזף באדלר וכי אדלר אכן העלה הצעה זו.

מה אפשר לקנות בזוז

בעקבות כמה פרסומים בנושא זה השבוע - כאילו שטרית נזף בשופט אדלר, ולאחר שנושא זה נבדק -כביכול- הודיע היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, כי לא יורה על חקירה נגד שטרית, כיוון שלטענתו השיחה עם אדלר היתה אחרי פסק הדין ואין בה משום חשש לשיבוש מהלכי משפט.

יצויין כי מדובר בהחלטה פיקטיבית וחסרת יסוד של מני מזוז.

שכן המדובר הוא בסיטואציה שבה השופט הזמין את השר לחדש בפניו את הדיון במסווה של "בקשה מיוחדת". כלומר, על אף שפורמאלית הדיון הסתיים, השופט מייעץ לשר בשיחה-לילית איך לעקוף את העובדה המשפטית הזו ואיך לגרום בצורה מלאכותית לדיון המשפטי להתחדש למרות שהסתיים.

יוצא איפה שהמדובר הוא בביצוע עבירת שיבוש מהלכי משפט מובהק על כל מרכיביה, כי משפט שאמור לפי דעתו של השופט להתחדש, מן הסתם לא הסתיים כטענתו של מזוז.

ולאמיתו של דבר יש כאן עבירה חמורה הרבה יותר, של הפרת אמונים וטובת הנאה (ממתי בעל דין שהפסיד יכול להתקשר ולתכסס עם השופט תכסיס, איך לקיים דיון נוסף לבטל את פסק הדין הזה בלי ערעור?) שמוביל מן הסתם לעבירה של שוחד (הילכו שניים יחדיו בלתי אם נועדו? ממתי שופט מייעץ לבעל עניין בדין איך לגרום לו לשופט לשנות את פסק הדין?)

כדי לצאת לכאורה מידי חובה היועמ"ש מזוז הפטיר, כי פניית השר לאדלר לא היתה ראויה אך הוסיף באותה נשימה את ההערה הכוזבת, לפיה אין בפניה אפילו משום חשד לעבירה. עתה, כאמור, חושף יואב יצחק מ NFC, כי מדובר בשיתוף פעולה מצידו של השופט ובהצעה שלו לקיים "ישיבת דיווח".

מהי "ישיבת דיווח"

בית הדין הארצי נוהג מזמן לזמן, בסכסוכים קיבוציים, להפעיל נוהל של "ישיבת דיווח". במסגרת זו, ולאחר שהתקבלו החלטות ביניים, מזמן בית הדין את הצדדים לישיבה שבה הם מדווחים על התקדמות המו"מ ביניהם ועל צעדים שונים בהם נקטו. כך נהג בית הדין בסכסוך הנמלים; וכך גם באיומי השביתה מצד ההסתדרות.

בית הדין אינו נוהג לקיים "ישיבת דיווח" לאחר שניתן פסק דין סופי, בשבתו כערכאת ערעור, שכן בית הדין סיים את תפקידו משעה שניתן פסק הדין - והדבר מהווה למעשה הפרה חמורה של החוק והפרוצדורה.

בענייננו, הציע אדלר לשר שטרית לפעול ולבקש לזמן את הצדדים פעם נוספת, כדי שהוא – אדלר (!), יאשר קיום "ישיבת דיווח", כאמור לאחר שניתן פסק דין סופי, שבה הוא יפתח את הנושא לדיון משפטי מחודש בפני ערכאה זו. הליך "יצירתי" זה אינו מעוגן בחוק.

העבר הבעייתי של אדלר והייחוס שלו

יצויין, כי השופט סטיב אדלר כבר נתפס בעבר בעבירות מרמה, לאחר שהתחזה במשך שנים בתואר פיקטיבי "דוקטור", הפרשה המביכה הושתקה, ונזכיר כי מאוחר יותר נתפסה גם המועמדת לתפקיד שופטת בית המשפט העליון עדנה ארבל בעבירת התחזות דומה כאשר התחזתה לבעלת תואר שני שלא היה לא.

אולם הסיכויים שהשופט אדלר יועמד לדין בגין העבירות שביצע הם אפסיים, שכן הוא הבוס הישיר של רעייתו של נשיא בית המשפט העליון ועל כן היועץ המשפטי לממשלה לא יעז לפגוע בו ויש לשער שהעניין יעבר לסדר היום.

הנוהג של שיחות מאחורי הקלעים עם שופטים כדי לתאם פסקי דין

יצויין כי עד עתה התקשורת לא נהגה לתת פומבי לחשיפות של מקרים שבהם בכירים ובעלי קשרים התקשרו לשופטים במהלך המשפט כדי להורות להם כיצד לנתב את הדיון ואת פסקי הדין שיתנו, וחשיפתו זו של יואב יצחק מהווה תקדים יוצא דופן בעיתונות החוקרת בישראל.

http://www.global-report.co.il/a.php?c=il&a=21714

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-03-2005, 13:20
  NOTA NOTA אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.11.01
אני מכיר את שני הצדדים
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי eGod שמתחילה ב "אני מבין שאדוני בעסקי תעודות היושר.........."

את ההיסטוריה התעסוקתית שלהם, את פרסומיהם ופסיקותיהם, ובעיקר את האחד כשופט חרוץ ואנושי, הנאמן על שני הצדדים לסיכסוכים התעסוקתיים המציפים את מדינת ישראל השכם והערב, ואת השני כעיתונאי זבל, שהתפרנס תחת מעסיקים מפוקפקים והוכיח כי האינטרסים האישיים שלו עומדים לפני דחף החשיפה המקנן בעצמותיו, אדם שכבר הביא במרדפיו העקרים למעצר אנשים על מה בכך - רק לצורכי ביזוי מבוקריו, השפלת מבקריו וכמובן - פרסומו האישי.

אז אני סוג של "עד אופי" במשפט התקשורתי הזה.

לא קראתי בכתבה שהופלה עלי (אני נמנע עקרונית מכניסה לאתרו של האדון הנאלח) את תגובתו של השופט, רק את ניסוחיו המשפטיים המתלהמים (הרגילים) של העו"ד המתוסכל.
כאמור, יש את מי לרדוף, אפילו במערכת המשפטית, אבל הפעם מטיל ה"עיתונאי" את מימיו על העץ הסימפטי ביותר שיש ביער המפחיד הזה.
ישן 12-03-2005, 13:55
  NOTA NOTA אינו מחובר  

עדיף שתניח ולא שתניח.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי eGod שמתחילה ב "באיזו היכרות מדובר?"

את אדלר ומשפחתו אני מכיר אישית, ומדובר באנשים נפלאים ממש; שום טובת הנאה אישית לא יצאה ולא אמורה לצאת לי מהיכרותי העקיפה איתם, רק התרשמות פשוטה מאדם, מאמין (דרך אגב), צנוע ולחלוטין לא "מורם מעם" בגישתו לזולת.
לגבי התנהלותו ה"מקצועית" - עושה רושם שאף אחד מהצדדים להתדיינות אצלו בשנים האחרונות לא ידע עם איזו החלטה יצא, ואף אחד לא יצא בטענות כי נעשה לו עוול.

לגבי י"י ניתנה לי הזדמנות ארוכת טווח לראות אילו נושאים עומדים בראש מעייניו ובאילו אמצעים הוא נוקט על מנת לקדם את האג'נדה הפרטית שלו, וקיבלתי את הרושם הבלתי אמצעי כי מדובר באדם קטנוני, נקמני ולא ישר במיוחד (ע"ע התקשרויותיו העסקיות עם נמרודי - אל מול פרשת הלמו).
הסיכוי כי הוא מגיע לקרסוליו המוסריים/אתיים/אנושיים של אדלר קלוש עד בלתי קיים.
ישן 13-03-2005, 00:13
  NOTA NOTA אינו מחובר  

אוקי, לא "הנאלח באדם", אבל מתמודד ראוי לתואר
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "טוב שאתה לא נסחף ושומר על פרופורציות"

ובהחלט גדול המתחזים לעיתונאים חוקרים נטולי פניות במדינת ישראל.

ולעניין השיחה (אם תרשה לי להביע דיעה למרות שיש לי רושם חיובי מאדלר עצמו):
בית הדין לענייני עבודה אינו דומה לבתי משפט אחרים. תפקידו במקרה כזה של סיכסוך עבודה המוני הוא לדאוג לאינטרסים של כלל הציבור - נהגים כנוסעים, ואני אישית לא חושב כי שיחת טלפון, לאחר מעשה, בין העומד בראש המערכת לבין נציג המדינה, בה מציע כבוד השופט דרכים לפתרון בעייתם הקשה של תושבי ב"ש ללא פגיעה בזכויותיהם על פי חוק של העובדים, מהווה עבירה על חוקי המדינה, ובוודאי שאינה מדגימה איזו שחיתות בקרב המערכת המשפטית.
לא רק אני, האינטרסנט הידוע נטול ההשכלה הרלוונטית, גם עובד המדינה המוסמך להכריע במקרים כאלו = היועץ המשפטי לממשלה - פסק כי לא מדובר בעבירה משום שיבוש הליכי חקירה.

כל שאר הפנינים הלשוניות הרגילות מלקסיקון ההטרדות המשפטיות הפרטי של י"י (שלפי הנוסח השתתף אישית בכתיבת הידיעה), "החלטה פיקטיבית וחסרת יסוד", "שיחה-לילית", "העבר הבעייתי של אדלר" וכיוב', הן חלק מהקמפיין של י"י - אולי במסגרת עבודתו אצל משפחת נמרודי - לניגוח מערכת המשפט.
חבל שכל מבקרי ביה"מ העליון בטענות פוליטיות וממורמרי ממשלת שרון קופצים על העגלה הזאת בדיצה. האמן לי שהיא לא נוסעת בכיוון שלכם אלא באחד ממסלולי הקידום של עתונאי ירוד.

דרך אגב, אני אישית - לעיתים קרובות מידי - חש מורת רוח לנוכח פסיקותיו של אדלר, שלדעתי מאפשרות השבתה אלימה של שירותי יסוד ע"י עובדים עתירי פריבילגיות, אבל סומך על האיש הזה שפסיקותיו הגונות.
ישן 12-03-2005, 12:46
  עמיחי עמיחי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.02
עוד כותרת שיקרית ומגמתית הלקוחה מאתר אשפה ראשונה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי חתול-רחוב שמתחילה ב "השופט אדלר נתפס בביצוע עבירה של שיבוש מהלכי משפט"

אתה תמשיך להביא חומר מאתר הזבל ואני אמשיך לציין זאת.
הכותב לא היה בשיחה הזאת וגם אם היתה נכונה אני מדגיש אם,אין שום עבירה בכך ההליך נגמר ולא יכול להיות לגביו שום שיבוש.
מאחר וההליך מוצה עד תום בבית הדין לעבודה,קיימת אפשרות לעתור לבג"ץ על החלטת בית הדין לעבודה
עד כמה שראיתי בתקשורת הוגשה עתירה על ידי עירית באר שבע והיא תידון בודאי בתחילת השבוע.
אם מישהו ידבר עם אחד השופטים שעתידים לדון בעתירה יהיה זה שיבוש הליכים ,לא ידוע על דבר שכזה.
נכון שפרט ליואב יצחק הוא הרי חוזה תכנון למתקפה על החלטת מזוז בחסות שר המשפטים עוד בטרם
פורסמה ההחלטה,ואתה יודע למי ניתנה הנבואה.
מסקנה ידיעת החומר באתר הזבל זקוקה למיחזור החומר מוצה ופג ואם לא יחדשו אותו ישאר זבל פשוט .
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:30

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר