לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-03-2005, 01:06
  משתמש זכר juda juda אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.01
דן חלוץ דרש את עזיבת הדוברת בגלל דברי ביקורת

דוברת צה"ל, תא"ל רות ירון, נאלצת לעזוב את תפקידה ב-1 ביוני 2005 בעקבות דרישה חד-משמעית של הרמטכ"ל המיועד, האלוף דן חלוץ. כך נודע ל-Nfc. נודע, כי תא"ל ירון תעזוב את תפקידה בעקבות דברי ביקורת שאמרה בכנס מרכז הבינתחומי בהרצליה ביום א' האחרון (6.3.05).

במהלך דיון בפורום הדיפלומטי בבית הספר לאודר לממשל אמרה ירון, כי חיל האויר מסר לה דיווח שיקרי לגבי האירועים לפני שנה וחצי במחנה הפליטים נוסייראת. "היו 2-3 מצבים שהייתי קרובה לקום וללכת בתפקידי הנוכחי. אדבר על אחד מהם", אמרה ירון: "האירוע של נוסייראת".

היא המשיכה וסיפרה: "מדובר בפעולה צבאית מבצעית. נשאלתי כיצד התבצעה הפעילות. קיבלתי פרטים מחיל האויר. הסתבר לי שאני משתמשת בפרטים לא נכונים ובעצם מספרת סיפור לא מדויק, שבעולם שלנו הוא שקר. הערכים שלי והתפיסה המקצועית שלי התנגשו עם אלה של הארגון. בסופו של דבר הן הרמטכ"ל והן מפקד חיל האוויר התנצלו פומבית. גם אני התנצלתי לציבור".

"במקומות כאלה שנפרצו הגבולות זה המקום לקום וללכת. אם הייתי מרגישה שהמערכת מזלזלת בשיקולי מוסר, הייתי קמה והולכת."

דברים אלה גרמו למפקד חיל האויר בעבר והרטכ"ל המיועד, חלוץ, לדרוש מהרמטכ"ל יעלון, כי הדוברת תסיים את תפקידה בהקדם האפשרי, והודיע כי אינו מוכן כי תמשיך לכהן במשרתה תחת פיקודו.

כאמור, אמש הודיע צה"ל כי ירון תסיים את תפקידה ב-1 ביוני במקביל לסיום כהונתו של הרמטכ"ל יעלון ותחזור לשורות משרד החוץ.

עוד נודע ל-Nfc, כי בעקבות דרישת האלוף חלוץ כי הדוברת תסיים את תפקידה הונחו קציני הצבא לדווח כי היחסים בין הדוברת לחלוץ טובים ותקינים.

מגורמים צבאיים נמסר, כי הדוברת הושאלה לצה"ל ממשרד החוץ כמשרת אמון לבקשתו של הרמטכ"ל יעלון, ועתה כשהוא מסיים את תפקידו היא חוזרת למשרד החוץ.

אירוע מביך נוסף שהתרחש תחת כוהנתה של הדוברת היה הדיווח על רקטת הקסאם שהועברה באמבולנס של ארגון אונר"א, אך יותר מאוחר הודה צה"ל כי מדובר באלונקה. אירוע זה פגע באמינות צה"ל ומוסד הדוברות. ביחס לכך אמרה ירון בכנס במרכז הבינתחומי: "נעשות טעויות. מי שלא עושה לא טועה, השאלה מה עושים כשטועים. מהותו של איש מקצוע גם להכיר בטעויות. כתוצאה מהטעות שלח מזכ"ל האו"ם ועדת בדיקה. באירוע הזה טעינו, אבל היו אירועים אחרים. התוצאה היא שמזכ"ל אונר"א כבר לא כאן, ושהאו"ם ומועצת הביטחון התנצלו בפני מדינת ישראל. זה היה הפסד טקטי, אבל ניצחון אסטרטגי".

http://www.nfc.co.il/archive/001-D-65988-00.html?tag=1-05-53
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:17

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר