02-07-2007, 14:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.10.06
|
|
|
מאמר : יום סיירות קיץ
אז ככה...היום סיירות התקיים בתאריכים 1-2/7 בוינגייט..
אני רוצה להדגיש כי אני רושם מה שעבר עלי ביומיים אלו , כל מדריך בוחר לעצמו את אורך/סוג התרגילים שהוא מבצע , לכן אל תבנו כל כך הרבה על מה שאני עומד לרשום
אבל בכללי זה הלך לי ככה:
הגעתי לוינגייט בסביבות השעה 4 , עוברים תהליך רישום , בדיקות רפואיות , וסינג'ורים שכללו : בניית אוהלים , הכנת פרוסות ושאר מיני ירקות..
מתחילים את בוחן הבר אור בערך בשעה 5 וחצי -6
תחילה עשינו מבדקי שכיבות סמיכה , לאחר מכן כפיפות בטן , ואז הריצה
הריצה היא לא 2000 מטר היא 2500 מטר מינימום.
יוצאים במקצה של 60 איש לריצה.
לאחר מכן עוברים עוד קצת סינגו'רים ,אוכלים ארוחת ערב ולמיטות.
השכמה בשעה 4 לפנות בוקר , אוכלים איזה פרוסת שוקולד/ריבה , ומתחלקים לקבוצות.
בסביבות השעה 5 מתחילים את ה"יום סיירות"
הקבוצה שלי התחילה בתרגיל של ספרינטים. היינו על ראש דיונה , היינו צריכים לרוץ במדרון הדיונה לעקוף את חפירה ולהסתדר לפי סדרי הגעה.
ב2-3 ספרינטים ראשונים המפקד לא רשם סדרי הגעה , ולאחר מכן הוא התחיל לרשום רביעייה ראשונה מידי פעם ושישייה ראשונה מדי פעם.
לאחר מכן יש את תרגיל האלונקה הסוציומטרית , עושים שוב ספרינט מקיפים את חפירה , ה 4 הראשונים שמגיעים לוקחים את האלונקה , ה 5 לקח אצלנו ג'ריקן , ועושים עוד הקפה.
את התרגיל הזה ביצענו בסביבות ה 15 פעמים.
אחרי זה היה לנו 10 דקות לחפור בור , הוא לא נתן לנו קני מידה , פשוט אמר תחפרו בור יש מלחמה בלה בלה בלה..
אחרי זה היינו צריכים למלא שקי חולה , ולהתחיל לעשות עקפות...את התרגיל הזה ביצענו למשך 20-30 דקות...(זה כבר היה איזה 8 בבוקר והיה ממש חם ).
היו קבוצות שאחרי השקים עשו זחילות , אבל אנחנו לא עשינו זחילות כי עשינו יותר שקים ויותר אלונקה סוציומטרית...
אוספים את כל הציוד , יורדים למטה ועושים שיחה קבוצתית.
כל אחד מציג את עצמו , לאן הוא רצה להגיע וכו'...
עוברים עוד כל מיני שרשורי סינג'ורים..ובערך בשעה 10 וחצי קוריאם לכולם החוצה ומפקד יום הסיירות מתחיל לקרוא מספרים אישיים של כאלה שהתקבלו ליחידות השונות.
למטכל/שלדג התקבלו בסביבות ה 35-45(לא ספרתי ...)
לשייטת 13 התקבלו בדיוק(יצא יפה הא? לשייטת 13 , התקבלו 13..)
ולחובלים בסביבות ה 50 התקבלו
נכנסים מקבלים זימון להמשך המשך המיונים בביתן חיל הים...ונפרדים לשלום
שיהיה לכולם בהצלחה.
|