לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-07-2007, 01:50
  רמבו 6 רמבו 6 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי t0m17 שמתחילה ב "קורס טיס מסוקי קרב שאלה??"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי t0m17
אני מעוניין ללכת למסוקי קרב בצבא
אין אני רואה לפעמים מסוקי קרב עוברים ליד הבית שלי ואני חייב להיות טייס זה מה שאני רוצה לעשות\
זה החלום שלי להטיס אפאצ'י לונגבאו??
אני בן 17 מתגייס עוד שנה בנובמבר

איזה נתונים צריכים להיות לי כדי שהיה לי אפשרות להתקבל??
ומה השלבים שאני עובר שאני מתקבל לשם??
ואם אפשר קצת מידע על המגמה הזאת ועצות של טייסים אם אפשר?

צריך קבא 54, אם לא שלחו לך זימונים עד כה אני מאוד מציע וכמה שיותר מהר שתתקשר ללשכת הגיוס האזורית שלך ותגיד להם שאתה רוצה זימונים, לא משנה מה הקבא שלך שאתה ממילא לא יודע מה הוא, אני חושב שבמקרה כזה אם אין לך קבא מתאים הם יגידו לך (בהנחה גם שאתה עולה ליב' ולא סיימת יב') שתביא להם מכתב המלצה מהמורה ואולי עוד משהו, תברר את הפרופיל שלך הוא כמובן צריך להיות 82 ומעלה ללא סעיפים פוסלים, אם אתה לא יודע מה הסעיפים האלה תעשה חיפוש באתר או כנס לאתר חיל האוויר וחפש שם את הסעיפים, בעקרון יש מלא מידע על הזימונים לטייס חרשו אותם במאונך ובמאוזן בפורום הזה מאה אלף פעם אז עדיף שהיית עושה חיפוש, בעקרון אם אתה מקבל זימונים למבחנים אתה מגיע לאן שאומרים לך ועושה מבחנים שאתה חייב לעבור, אם עברת אותם אתה מוזמן לגיבוש בו אתה יכול לקרוא באלף ואחת מקומות כמו בפורום הזה גם, אותו אתה צריך לעבור גם כדי להתקבל לקורס.
בעקרון אני לא חושב שאתה יכול לבוא ולומר (בהנחה שהתקבלת) "אני רוצה להיות טייס מסקר ולא טייס קרב".. כי זה לא הולך לפי הרצונות שלך, בעקרון הטובים ביותר בטיסות במהלך הקורס ממיונים למגמת טייסי קרב והפחות טובים למסוקים או אלה שיש להם משקפיים במידה מסוימת, אז בזה אני לא בטוח אם אתה יכול לבחור באיזו מגמה להיות, אבל אולי אם במידה שתשובץ במגמת קרב ותגיד שאתה רוצה מסוקים ולא קרב אז אולי יעבירו אותך, שמעתי פעם שעשו ככה למישהו והוא היום טייס מסוק, לא יודע איזה..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-07-2007, 08:29
צלמית המשתמש של Dean
  Dean Dean אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.03
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי t0m17 שמתחילה ב "קורס טיס מסוקי קרב שאלה??"

קצת תיקונים וחידודים.
דבר ראשון מבחינת נתונים צריך קב"א +54, דפ"ר 60+, ופרופיל חי"ר(82\97) בלי סעיפים פוסלי טיס.

על המיונים יש פה הרבה מאוד פירוט בפורום, מישהו נתן פה קודם ראשי-פרקים שלהם עם טעות קטנה. המיונים הולכים בסדר הזה:

1.מבדקי צוות אוויר.
2. ירפ"א א'.
3. ירפ"א ב'\בדיקות רפואיות. (השלב של הפסיכולוג הוא לפני הבדיקות הרפואיות, ולא אחרי הגיבוש כמו שגלעד כתב).
4.גיבוש טיס.

אחר כך יש ירפ"א ג' וד' שאי אפשר ליפול בהם, ובדיקת אקו לב שאפשר ליפול בה (לחלק עושים אקו לב לפני הגיבוש).

בנוגע לאפאצ'י לונגבואו:
בהנחה שהתקבלת לקורס, אתה צריך לשרוד את השנה הראשונה עד לצ'קים על הצוקית (צ'קים - טיסות מבחן. צוקית - מטוס סילון ממש ישן P: ), חלק עוברים את הצ'קים על הצוקית ועוברים למגמת קרב, השאר ממשיכים עם המיונים ועושים צ'קים מסוקים, מי שעובר צ'ק מסוקים עובר למגמת מסוקים, השאר ממשיכים לצ'ק נווטים וצ'ק מכוננים.

אחרי שהגעת למסוקים ושרדת חצי שנה ב"ראשוני מסוקים" (בחצי שנה הזאת אתה מטיס מסוק "סייפן") מחליטים ע"פ את אחד מן הבאים:
1. אתה עף מהקורס.
2. אתה עובר למגמת תובלה (הכוונה למטוסי תובלה).
3. אתה נשאר במסוקים.
(נראה לי שמציעים לפעמים גם לעבור לניווט\מכוננים, אבל אנלא סגור על זה וזה גם לא רלוונטי כרגע לשאלה).

אם נשארת במסוקים, מחליטים אם תלך למגמת מסק"ר (מסוק קרב) או מסע"ר (מסוק סער). ההחלטה הזאת לא מתבצעית ע"פ ביצועים כי צריך רמה גבוהה מאוד בשתי המגמות, לכן לא ישלחו אותך דווקא למסק"ר כי אתה תהיה הכי תותח. אני לא יודע עד כמה רצון אישי נלקח בחשבון בשלב הזה של החלוקה, כנראה שהוא לא.

בהנחה שהגעת למסק"ר, את החצי שנה האחרונה בקורס שלך אתה תבלה בלטוס על מסוק קוברה ואחרי שתסיים את הקורס ותקבל כנפיים יהיו לך עוד כמה הכשרות לעבור (קא"מ\קא"ממ\קאמ"ממממממייאמי וכל מני). את הקא"מ והקא"ממ (אם בכלל יש קא"ממ במסוקים, לא שזה כ"כ עקרוני כרגע) עושים גם כן על קוברה. בכל מקרה על האפאצ'י אתה תטוס רק כשתגיע כבר לטייסת וגם זה בהנחה שיחליטו שאתה הולך להטיס אפאצ'י, יכולים להחליט שתמשיך להטיס קוברה גם בשירות המבצעי.

רק נשאר לאחל לך בהצלחה .

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
______________כל אישה אוהבת את אנשי הרמפה היורדת. ______________

נערך לאחרונה ע"י Dean בתאריך 07-07-2007 בשעה 08:34.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:36

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר