לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-07-2007, 15:07
  mr_bahoor mr_bahoor אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.12.06
שריון למתגייס החדש
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי idk2005 שמתחילה ב "וואלה אחי נכנסתי לפורום בדיוק בשביל זה..אני רוצה תשובות כנות אם אפשר אחי.."

לא יודע מי אומר שחי"ר זה עדיף
זה דבר ראשון
188 עושים את רב ההכשרה בשיזפון, אז אני לא ממש יכול לספר לך הרבה על סיירים (ביסל"ש)
יש מקלחות עם מים חמים, האוכל נסבל ברב ימות השנה ( טיב האוכל הוא ביחס הפוך לכמות האנשים שבבסיס באותו זמן )
וגם עוד מעט כל סיירים יעבור לשיזפון
היציאות לא כזה קשות , אם אתה לא חוטף שבת, או מתנדב להשאר, סביר להניח שלא יצא לך לסגור יותר משבועיים, אבל זה תלוי בלו"ז של הפלוגה
ההכשרה מאוד מעניינת, הטירונות היא טירונות 03 אבל עושים בדיוק מה שעושים בחי"ר, פשוט אתה מגיע לשלב של פעולה בחוליה, והם ממשיכים הלאה למחלקה ופלוגה וכ'ו
יש שבוע שדאות וכאלה, ואם יצא לעשות אותם ברמת הגולן אז זה עוד יותר מאתגר

אחרי הטירונות שזה חדשיים בערך, יש שלב של מקצועות , אתה לומד להיות טען תותחן או נהג, את זה כולם עושים בסיירים, ומדריכות מעבירות את השיעורים שזה תורם לערנות בשיעורים.
זה שלב ממש מעניין למרות שהוא יותר תאורטי, אבל לנהגים יוצא לנהוג לתותחנים לירות והטענים יורים במאג טען ו 0.5 ( אלא אם כן הם ב 401 ואז הם מגרבצים כל היום או משהו כזה)

בקיצור
לא יודע בדיוק מה עושים בחי"ר אבל אני די בטוח שאין שם את הגיוון שיש בהכשרה שעושים בשריון, אתה מרוויח מכל העולמות.
אני אישית גם מת על המכונה הזאת שאנחנו עובדים איתה, ובאימון המתקדם יצא לנו באמת להכיר אותה מקרוב.
הכל בסופו של דבר תלוי באנשים שאתה נופל עליהם, ולי יצא ליפול על אחלה אנשים, גם רב הסגל הם בסדר גמור.
זה חיל לא מוערך מספיק, וחבל , אבל כשאתה רואה תרגילים רב חיילים של צהל, אתה מבין מי באמת עושה את העבודה בשטח.
אם יש עוד שאלות אני אנסה לענות

space monkey

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-07-2007, 17:11
  Melechesh Melechesh אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.01.07
אני גם יכול ענות לך
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי tal_sh5464 שמתחילה ב "האם כל חטיבה עוברת טירונות..."

כולם עוברים את אותה טירונות על הנייר, כלומר אותם תכנים והכל...אבל כל חטיבה והאופי שלה. אצלינו למשל (188), שבוע שדאות ושבוע מלחמה היו ברמת הגולן בעוד של401 שבוע המלחמה היה בסיירים.
או למשל שפלוגת הכשרה של 7 הוקפצה באמצע הטירונות לעשות קו חי"ר 3 שבועות.
אבל נראה לי שברמת העיקרון הכל אותו דבר.

לגבי נשק- יצאנו הביתה 3 פעמים עם הנשק עד עכשיו - אחרי ההשבעה שיצאנו חמשוש, בסד"ח בלטרון ועוד פעם אחת שהיינו ברמת הגולן לצורך מטרות סינג'ור (אם אני זוכר נכון).
בעיקרון לא יוצאים הביתה עם נשק אם אתה בהכשרה או שוהה בבסיסי ההכשרה (קמ"טים וכד').
במבצעית יוצאים עם נשק תמיד...שזה אומר 8 חודש אחרי שהתגייסת (במידה ואתה לא יוצא לקמ"טים).
ישן 23-07-2007, 18:32
  אוגוסט07 אוגוסט07 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.06.07
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Melechesh שמתחילה ב "כן"

אני גם מתגייס ב 29 אז יש לי כמה שאלות..

1. אמרו לי שבבקו"ם יש טופס ובו אני צריך לרשום את העדיפויות שלי בקשר לחטיבות... אבל בפורום של חיל השריון באתר עולים על מדים המג"ד אמר שלרוב עושים את השיבוץ מראש וקצין מהחטיבה אמור ליצור קשר...

אליי התקשר מישהו מחטיבה 188, זה אומר ששובצתי ל188 או שבאמת קודם אני צריך לרשום את העדיפויות שלי ביום הגיוס בבקו"ם?

2. יש לי פלטפוס והבנתי שהצבא צריך לארגן לי מדרסים אבל זה קצת בעייה בקשר למידה של הנעליים..

את הנעליים אני מקבל בבקו"ם ואת המדרסים בבסיס טירונות.. אז אני לא יוכל למדוד את הנעליים עם המדרסים...

השאלה היא אם אני יכול להחליף נעליים אחרי שאני עף מהבקו"ם לבסיס טירונות? (אם המידה שלקחתי תהיה קטנה ביחד עם המדרסים וזה ילחץ לי).
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:35

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר