23-07-2007, 15:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.12.06
|
|
|
שריון למתגייס החדש
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי idk2005 שמתחילה ב "וואלה אחי נכנסתי לפורום בדיוק בשביל זה..אני רוצה תשובות כנות אם אפשר אחי.."
לא יודע מי אומר שחי"ר זה עדיף
זה דבר ראשון
188 עושים את רב ההכשרה בשיזפון, אז אני לא ממש יכול לספר לך הרבה על סיירים (ביסל"ש)
יש מקלחות עם מים חמים, האוכל נסבל ברב ימות השנה ( טיב האוכל הוא ביחס הפוך לכמות האנשים שבבסיס באותו זמן )
וגם עוד מעט כל סיירים יעבור לשיזפון
היציאות לא כזה קשות , אם אתה לא חוטף שבת, או מתנדב להשאר, סביר להניח שלא יצא לך לסגור יותר משבועיים, אבל זה תלוי בלו"ז של הפלוגה
ההכשרה מאוד מעניינת, הטירונות היא טירונות 03 אבל עושים בדיוק מה שעושים בחי"ר, פשוט אתה מגיע לשלב של פעולה בחוליה, והם ממשיכים הלאה למחלקה ופלוגה וכ'ו
יש שבוע שדאות וכאלה, ואם יצא לעשות אותם ברמת הגולן אז זה עוד יותר מאתגר
אחרי הטירונות שזה חדשיים בערך, יש שלב של מקצועות , אתה לומד להיות טען תותחן או נהג, את זה כולם עושים בסיירים, ומדריכות מעבירות את השיעורים שזה תורם לערנות בשיעורים.
זה שלב ממש מעניין למרות שהוא יותר תאורטי, אבל לנהגים יוצא לנהוג לתותחנים לירות והטענים יורים במאג טען ו 0.5 ( אלא אם כן הם ב 401 ואז הם מגרבצים כל היום או משהו כזה)
בקיצור
לא יודע בדיוק מה עושים בחי"ר אבל אני די בטוח שאין שם את הגיוון שיש בהכשרה שעושים בשריון, אתה מרוויח מכל העולמות.
אני אישית גם מת על המכונה הזאת שאנחנו עובדים איתה, ובאימון המתקדם יצא לנו באמת להכיר אותה מקרוב.
הכל בסופו של דבר תלוי באנשים שאתה נופל עליהם, ולי יצא ליפול על אחלה אנשים, גם רב הסגל הם בסדר גמור.
זה חיל לא מוערך מספיק, וחבל , אבל כשאתה רואה תרגילים רב חיילים של צהל, אתה מבין מי באמת עושה את העבודה בשטח.
אם יש עוד שאלות אני אנסה לענות