01-08-2007, 09:21
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.06.05
|
|
|
מחשב חדש (דעה על החלקי) ותודה על העזרה
לאחר התייעצויות ארוכות אני רוצה להגיד שקניתי לעצמי מחשב קומפלט בעזרתכם ובעזרת הכיס שלי.
חלק מהרכיבים קניתי בארה"ב כך שיצא לי זול יותר מאשר המחירים פה בארץ:
מעבד: C2D E6600
לוח אם: Asus P5K
זיכרונות: OCZ 2*1GB DDR2 800MHZ
כרטיס מסך: EVGA 8800GTS 320MB
ספק כוח: Enermax Liberty 400W
מארז: Enermax CHAKRA (Huge 25CM fan)
מסך: Asus VW192T (DVI)
מקלדת+עכבר אלחוטי: Logitech MX3000
רמקולים: Logitech Z2300
כל הדברים האלה (כולל עוד כרטיס wifi ועוד כמה שקלים פה ושם עלה לי בסה"כ 7100 שקלים חדשים)
הדעה שלי על הקניה?
המעבד עובד בטמפרטורות נמוכות ביותר (עד כמה שאני מבין, תקנו אותי אם אני טועה). במנוחה הוא לא עובר את ה-28-30 מעלות (כמובן שאני בחדר עם מזגן - אני לא בכבשן שהולך בחוץ). במאמץ - כלומר בזמן שאני משחק Rainbow six: Vegas - הוא לא עובר את ה-35-38 מעלות
ללוח האם יש AI, מעין שליטה על ההגדרות של הרכיבים למי שרוצה לעשות OC או להשקיט את המחשב. הוא יודע להוריד את המאוורר של המעבד מ-3000 סל"ד ל-1300 כשאפשר ואז המחשב עוד יותר שקט... זה ממש טוב בלילה.
הכרטיס מסך נראה לי בכלל לא מתרגש ממה שאני זורק עליו... (יש לי שאלה בנושא, איפה אני רואה את הטמפרטורה של הכרטיס, וכמה היא אמורה להיות?)
הספק כוח נראה כל כך איכותי ויותר רציני מהספקים הג'נריים, באמת שזה מה שעושה הרגשה בטוחה יותר. הוא גם נורא שקט.
המארז מאוורר ובעל גישה נוחה.
המסך קרוב לוודאי לא מתקרב לWFP2007 של דל. אבל אני מרוצה ממנו ממש (לפחות כרגע). לא היו לי בעיות גוסטינג או אחרות כשיחקתי Rainbow six.
המקלדת והעכבר ממש נוחים, באמת שהם מומלצים, אני רק מקוה שהסוללות באמת יחזיקו כמובטח.
הרמקולים האלה מדהימים! בדיוק, בעוצמה פשוט בהכל. החיסרון היחיד הוא הגודל העצום של הבאס. אבל הם שוים את הכאב ראש של למקם את הבאס במקום נוח.
זהו, אם מישהו רוצה לשאול, חוות דעת או כל דבר אחר, אין בעיה.
ובאמת תודה לאשכול חומרה (בעיקר הראל שעזר לי והסביר לי כל מיני דברים).
אמיר
|