לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-08-2007, 02:24
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים

חבר מתאריך: 01.01.06
הנחיה חדשה: לוחמים לא מורשים לנוע על אזרחי בדרך לבסיס או בחזרה ממנו

באיגרת שהופצה באחרונה נקראים המפקדים לאכוף את ההוראה * "יש לעקור את התופעה מהשורש", הצהירו באגף משאבי האנוש, ובמקביל הדגישו כי האיסור חל גם על תנועה בלבוש אזרחי בתוך שטח הבסיס * הלוחמים, כצפוי, מרוצים פחות: ניטלה מאיתנו ההטבה המרכזית שמעניקה תעודת הלוחם

מאת: כתב "במחנה", ניר נוימן

הנחיה חדשה של אגף משאבי האנוש (אמ"ש) אוסרת על לוחמים לנוע בלבוש אזרחי בדרכם לבסיס או בעת חזרתם לחופשה בבית, תוך שימוש בתעודת הלוחם המצויה ברשותם.

איגרת שהפיץ האגף מצביעה על גידול שחל במספר הלוחמים המגיעים ליחידתם או יוצאים מהבסיס כשהם לבושים בבגדים אזרחיים.

"מגדילים לעשות אותם הלוחמים שמתלבשים בתחבורה הציבורית, לעיני כל, רגע לפני הגעתם לשערי המחנה. תופעה זו לא מוסיפה לנו כבוד", נכתב באיגרת שהופצה בקרב המפקדים. "תעודת הלוחם - יפה שעתה לחופשה".

בענף המשטר והמשמעת הדגישו השבוע כי נסיעת חייל "על אזרחי" מותרת רק בשעה שהלוחם אינו נמצא בתפקיד, כלומר בחופשה. כל שימוש בהטבה זו בעת שהוא אינו מצוי בחופשה, מחייב לבישת מדים ושמירה על הופעה תקנית.

"ללוחם קשה ליהנות מההטבה העיקרית שלו בזמן חופשות, פשוט מכיוון שהן מועטות מאוד", הגיב למשמע ההנחיה סמל משה, לוחם בחטיבת כפיר. "הנסיעות לבסיס ובחזרה הביתה הן ארוכות ומתישות, אז זו בהחלט דרישה לא קלה שהיא תיעשה על מדים".

באגף משאבי האנוש, לעומת זאת, מגנים את התופעה ומבקשים לשים לה סוף. "על המפקדים לשתף פעולה באכיפת הנושא ובהטמעתו בקרב הלוחמים", הבהיר רע"ן המשטר והמשמעת באמ"ש, סא"ל אבשי אזולאי. "מראות של לוחמים המתלבשים בשערי הכניסה למחנה או ביציאה ממנו, וכן ברכבות ובאוטובוסים, הם בגדר תופעה שיש לעקור מהשורש", הוסיף סא"ל אזולאי.

בתוך כך, הדגיש סא"ל אזולאי כי אין לנוע בלבוש אזרחי גם בתוך בסיסי צה"ל, לרבות בשעות הפנאי. "חיילים ינועו בלבוש צבאי מלא בכל שעות היממה ובכל עת שהם ממלאים תפקיד או מצויים במסגרת צבאית, למעט בשטח המגורים", ציין.

בנוסף הבהירו באמ"ש כי חל איסור חד-משמעי לאפשר ללובשי מדים להיכנס בשעריו של מחנה צבאי כשלגופם בגדים חושפניים, גם אם מדובר באירוע שנועד לציין את השחרור מצה"ל. "הופעה זו עלולה לפגוע

בכבוד הזולת וברגשותיו, ומהווה עבירה של ממש על פקודות הצבא", אמרו באמ"ש.

http://dover.idf.il/NR/exeres/9B3FF...8DCEA6D8579.htm

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-08-2007, 03:13
  משתמש זכר Black Mammmba Black Mammmba אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.10.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Black Mammmba Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "הנחיה חדשה: לוחמים לא מורשים לנוע על אזרחי בדרך לבסיס או בחזרה ממנו"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי chatulim
באיגרת שהופצה באחרונה נקראים המפקדים לאכוף את ההוראה * "יש לעקור את התופעה מהשורש", הצהירו באגף משאבי האנוש, ובמקביל הדגישו כי האיסור חל גם על תנועה בלבוש אזרחי בתוך שטח הבסיס * הלוחמים, כצפוי, מרוצים פחות: ניטלה מאיתנו ההטבה המרכזית שמעניקה תעודת הלוחם

מאת: כתב "במחנה", ניר נוימן

הנחיה חדשה של אגף משאבי האנוש (אמ"ש) אוסרת על לוחמים לנוע בלבוש אזרחי בדרכם לבסיס או בעת חזרתם לחופשה בבית, תוך שימוש בתעודת הלוחם המצויה ברשותם.

איגרת שהפיץ האגף מצביעה על גידול שחל במספר הלוחמים המגיעים ליחידתם או יוצאים מהבסיס כשהם לבושים בבגדים אזרחיים.
על פי חוקי צה"ל והרבה נהלי יחידות (כמובן שיש יוצאים מן הכלל)הלוחמי צריכים לצאת על ב' או א' משערי הבסיס ולחזור על ב' או א'. אין יציאה על אזרחי מהבסיס ללא אישור מפקד הבסיס.

"מגדילים לעשות אותם הלוחמים שמתלבשים בתחבורה הציבורית, לעיני כל, רגע לפני הגעתם לשערי המחנה. תופעה זו לא מוסיפה לנו כבוד", נכתב באיגרת שהופצה בקרב המפקדים. "תעודת הלוחם - יפה שעתה לחופשה".

בענף המשטר והמשמעת הדגישו השבוע כי נסיעת חייל "על אזרחי" מותרת רק בשעה שהלוחם אינו נמצא בתפקיד, כלומר בחופשה. כל שימוש בהטבה זו בעת שהוא אינו מצוי בחופשה, מחייב לבישת מדים ושמירה על הופעה תקנית. מה הגדרה לחופשה? האם מרגע שהוא יצא מהש"ג של הבסיס החייל יכול ללכת לכל מקום, אם זה הבית ואם זה לחבר'ה או לחברה. או ש סא"ל אזולאי מעוניין להגדיר לי לאן ללכת קודם?

"ללוחם קשה ליהנות מההטבה העיקרית שלו בזמן חופשות, פשוט מכיוון שהן מועטות מאוד", הגיב למשמע ההנחיה סמל משה, לוחם בחטיבת כפיר. "הנסיעות לבסיס ובחזרה הביתה הן ארוכות ומתישות, אז זו בהחלט דרישה לא קלה שהיא תיעשה על מדים".

באגף משאבי האנוש, לעומת זאת, מגנים את התופעה ומבקשים לשים לה סוף. "על המפקדים לשתף פעולה באכיפת הנושא ובהטמעתו בקרב הלוחמים", הבהיר רע"ן המשטר והמשמעת באמ"ש, סא"ל אבשי אזולאי. "מראות של לוחמים המתלבשים בשערי הכניסה למחנה או ביציאה ממנו, וכן ברכבות ובאוטובוסים, הם בגדר תופעה שיש לעקור מהשורש", הוסיף סא"ל אזולאי.

בתוך כך, הדגיש סא"ל אזולאי כי אין לנוע בלבוש אזרחי גם בתוך בסיסי צה"ל, לרבות בשעות הפנאי. "חיילים ינועו בלבוש צבאי מלא בכל שעות היממה ובכל עת שהם ממלאים תפקיד או מצויים במסגרת צבאית, למעט בשטח המגורים", ציין.

בנוסף הבהירו באמ"ש כי חל איסור חד-משמעי לאפשר ללובשי מדים להיכנס בשעריו של מחנה צבאי כשלגופם בגדים חושפניים, גם אם מדובר באירוע שנועד לציין את השחרור מצה"ל. "הופעה זו עלולה לפגוע

בכבוד הזולת וברגשותיו, ומהווה עבירה של ממש על פקודות הצבא", אמרו באמ"ש.

http://dover.idf.il/NR/exeres/9B3FF3A6-59DF-4D20-8D1C-A8DCEA6D8579.htm

למה רק עכשיו "זה מפריע" להם ? מפריע שלוחם מסתובב עם נשק על אזרחי ? כי אחרת לא מזהים שהוא לוחם. נכון התופעה של הלתלבש באמצע העולם היא לא נכונה ולא מוסיפה כבודה, ולוחמים רובם מתלבשים בתאי השירותים, אך כאין ברירה. כל קוץ במדבר הוא פרח.

הרי חייל אשר יצא מהבסיס ועד שהוא חזור לבסיס. הוא נמצא בחופשה. אז מה הבעיה שהוא יצא מהבסיס על א'. ילבש אזרחי ויגיע הביתה כמו בן אדם. אותו דבר כאשר הוא חזור לבסיס ? עד שהוא לא מגיע לבסיס הוא שרוי בחופשה. ואף אחד לא מעניין איך החייל הגיע לבסיס או כמה ראד בול וודקה הוא שתה בלילה לפני.

כמו כן יותר נוח ללוחמים לצאת הביתה על אזרחי. אני מקבל את הטענה של לצאת מהש"ג על אזרחי. כמו שציינתי. כל לוחם צריך לצאת ולהכנס לבסיס כאשר הוא לובש מדי צבא א' או ב'. מה הוא לובש בין לבין לא מעניין אף אחד בעיקר לא את סא"ל אזולאי עם כל הכבוד.
בחזרה לרעיון. אני אישית שנאתי לבסתובב על א' ביציאה. למה? כי אני הולך עם תיק גדול. הכותפות לוחצות על בסיכות ( לא מזלזל בסיכות, יש לי ערך רב לכל אחת) ומשאירות סימנים על החזה.
וכמובן אי אפשר שלא לדבר על הזיעה במדי הדקרון , תגידו מה שתרצו אך אם היו אוספים את הזיעה מהלוחמים, היה אפשר למלא את הכנרת עד למפלס עליון.
ומה יותר יצוגי בשביל מר סא"ל אזולאי מאשר לוחם עם מדי א'. אשר מיצג את צה"ל ומדינת ישראל כאשר הוא נותף זעיה, אך העיקר שיש עליו את הסיכות הדרגה והכומתה.

ודבר אחרון. ההטבה של להסתובב על אזרחי. ניתנת ללוחמים. על פי ההגדרה בשביל לקבל את תעודת הלוחם הנכספת צריך להיות 20 חודשי לחימה. כלומר ? שנה ו8 בשירות ותעסוקה מצבאית אשר מצריכה סיכון אישי כל הזמן. ולהוסיף לזה את ה 4 חודש של הטירונות
נוצר מצב שלוחמים מקבלים את התעודה אחרי שנתיים בשירות. אף אחד לא בא בטענות לזמן. הרי זה מבורך. לא פשוט להיות לוחם ברציפות שנתיים. אבל עם כל הכבוד , עד ניתנת ההזדמנות ללוחמים. תנו לנו להנות ממנה. גם כך אותו לוחם מבקר בבית פעם ב 14 או 21 יום. וגם זה לתקופה של 3-5 ימים. להבדיל "מאנשי הקרייה" אשר רואים את ההורים יותר מהמפקדים.
כל לוחם באמצע דרכו שאוף לקבל את תעודת הלוחם שלו. בשביל אותה הטבה. גם אותה רוצים לשלול, נגדיר מחדש "להגביל".

מצד שני, מי יאכוף את ה"תקנה" החדשה? מ"צ ? על פי מה? איך ידועים שאותו לוחם בדרך לבסיס?
ישאלו אותו אתה בדרך לבסיס ? הוא יענה לא, לחברה. ימשיכו וישאלו : למה הנשק איתך ? הוא יציין כי אחרי החברה הוא נוסע לבסיס. מה יעשה המ"צ ? מה שנאמר. לך תוכיח.
האם מעכשיו נצרך "להחביא" את "יד ימנו" של הלוחם. את הM16/תבור ? כדי שלא יעצרו אתנו מ"צ ויעקבו אותנו בדקות יקרות לתפיסת האוטובוס האחרון ?

עם כל הכבוד למר סא"ל אזולאי. לא מומלץ לקפוץ עם הצהרות ישר ו"מעל הפופיק". במקום לצ'פר את האנשים שדואגים לך,כאשר אתה ישן שקט. תתטפל באותם לובשי סניקרס שמסתובבים על חצי א' עם החולצה על הכתף כיאלו הם במסלול הדוגמנות. כי גם כך רואים יותר אותם מאשר לוחמים.
תנו ללוחמים להנות. גם כך השירות שלהם על הפנים.

שבוע טוב. מחר חזורים לבסיס. על אזרחי על המדים. העיקר להגיע בשלום.

"שאלוהים ירחם על אויבי,כי אני לא ארחם עליהם,,-גנרל ג'ורג' סמית' פטון

ישן 05-08-2007, 07:24
צלמית המשתמש של Zed3
  Zed3 Zed3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.11.05
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Black Mammmba שמתחילה ב "[QUOTE=chatulim]באיגרת שהופצה..."

כמה דברים:
1. כמו שציינת, כבר שנים שהיחידות לא מאפשרות הגעה לבסיס על אזרחי.
2. גם אם לך זה לא נראה, גופייה, כפכפים, בוקסר ונשק בהצלב, הם שילוב לא מוצלח (גם לא ויזואלית, וגם לא מעשית לירי, אלא אם כן אתה מורד בניקרגואה). אני מבין את הטיעונים (האמן לי שחוויתי זאת על בשרי).
3. אני מניח שכוונת המשורר לא היתה לאפשר תנועה בתפקיד, אלא בזמן הפנוי (בבית, ברגילה, בסופ"ש או בחפש"ש). הרי גם כך ברוב המקרים הנסיעה בכל כיוון לבסיס היא כ-3 שעות (למרות שבמקרה שלי היא הייתה כ-7), אז למה להיות קטנוניים?
4. אני מניח, שלא מדובר במשהו שמ"צ אמורה לאכוף, אלא יותר לידיעת המפקדים ובאופן זה להטמיע לחיילים.

מעבר לזה, מסכים בכל פה שעל מ"צ להיכנס בכל העוצמה באותם לובשי סניקרס ושאר מוטציות החיילים למינהן (תספורות מפוארות, ביגוד צבאי חדש וכו')

נ.ב. אתה רוצה צדק? אני חתכתי בהפגנתיות את התעודה שלי מול ק. השלישות שלנו לאחר שהעזתי להיות לוחם בקבע. אני מקווה שדברים השתנו מאז שירותי הצבאי.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:35

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר