08-08-2007, 20:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.06.07
|
|
עשיתי את המיונים ביום חמישי האחרון. היום התקשרו להודיע לי על זימון לראיון אישי (ז"א שעברתי).
גם אני התעוררתי לקראת 5 בכדי להגיע, ולא ישנתי יותר מדי (אם אני לא טועה הלכתי לישון ב11). מבחנים, ס"ה תישן כמה שעות כדי שלא תהיה גמור, וזהו.
מבחן ראשון היה תפקידי מילים במשפט. 44 שאלות. מביאים משפט דוגמה, ומסמנים בו מילה. אח"כ מסמנים מילים ממשפטים אחרים, ואתה צריך לבחור את המילה המסומנת המתאימה - זו שיש לה אותו תפקיד כמו לזה של המילה המסומנת במשפט ההדגמה. לי היה מאוד קל.
אח"כ שעה מבחן של השפה המלאכותית. 33 שאלות. הם מתמקדים שם בסיומות של מילים. כל אוצר המילים שתצטרך יהיה במילון, אך תפקידתך הוא בעצם לדעת מהי הסיומת (או סיומות) המתאימות למילה. כמו שמישהו כבר רשם כאן. אני קראתי בהתחלה את עמודי ההוראות, ואז פשוט התחלתי את השאלות וכל הזמן חזרתי לעמוד ההוראות לבדוק. סיימתי כמה דקות לפני סוף הזמן (שעה), היה די קל.
אז הייתה הפסקה (10 דקות), ואז מבחן אנלוגי (אני חושב שזה השם, כמו זה בצו הראשון, עם יחסים בין מילים). 40 שאלות (אני חושב). יותר קשה מהצו הראשון, והפעם ישנה אפשרות שהקשר הוא לא רק בין המילה הראשונה-שניה והשלישית-רביעית, אלא גם ראשונה-שלישית ושניה-רביעית, או מכנה משותף בין כל המילים. אתה צריך לפענח לבד. יהיו גם כמה קשרים של משחקי אותיות (היפוך אותיות, מילה בתוך המילה שאליה היא קשורה, וכו'), וכמה על ידע כללי (אל תשאל אותי איך ידעתי שבנארס זו עיר שקשורה להינדואיזם Oם). הלך לי סביר.
אח"כ מבחן ידע כללי. 50 שאלות. פה, למען האמת, לא הלך לי טוב בכלל. אני חושב שידעתי בוודאות רק חמישית מהשאלות, ובשאר פשוט ניחשתי. אבל הנה, עברתי, אז כנראה שזה לא המרכיב העיקרי שעליו אתה נבחן (אבל בכל זאת שווה לדעת).
בסוף יש מבחן 300, אבל עליו אתה יכול לחפש מידע בכל מקום.
אה כן, יש מצב שהמבחנים שלך, חלקם או כולם, יהיו מסומנים. אני עדיין לא יודע אם הצבא עד כדי כך שאנן לגבי העניין, או שזה נסיון להטעות (סימוןתשובות שגויות בכוונה). אני אישית לא הסתמכתי ישירות על הסימונים, אבל למשל בשאלון השפה המלאכותית, מרבית הסימונים שהיו (היו על חצי מהשאלות בערך) תאמו לתשובות שאליהן הגעתי. לך תדע.
|