05-08-2007, 23:04
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
תראי, אם לתאר במילה אחת את ההבדלים שבין DSLR לדמוי SLR, אשתמש ב"תהומיים".
זה לא ברשימת מכולת כפי שעשה אביחי מעלי, מדובר בהרבה מעבר.
ה DSLR תאפשר לך לצלם תמונות שדמוי SLR לא תאפשר, ובד"כ מי שקונה דמוי SLR הם אנשים שהתקציב שלהם לציוד צילום לא גדול דיו ל DSLR.
וזה לא משנה שאתם אנשים החובבים צילום. דווקא חובבי הצילום יקנו דברים יותר משוגעים מהמקצוענים המתפרנסים מזה. מתי ראית צלם חתונות מצלם עם עדשת מקרו, או עם פילטר IR? 
מתי צלם חתונות צילום את הזוג מול מפל בחשיפה ארוכה?
כולנו בפורום חובבי צילום, אבל לא סתם חובבים אלא חולי נפש שנדבקו בחידק בצורה קשה.
שואפים תמיד ללמוד את רזי הטכניקה כדי להוציא תמונות מדהימות, בשילוב היצירתיות הייחודית של כל אחד (מה שמייחד כל יצירה וקושר אותה לבעליה באופן בלעדי).
ההמלצה שלי היא כמובן, D80 או כל DSLR שמתאימה לך.
קודם תקני, אח"כ תשאלי שאלות 
אחרי שתקבלי אותה, את עדיין תצטרכי המון סיוע בהשגת הפריימים שאת רוצה, אבל רק אחרי שתקני אותה, את תביני (בדיעבד) מדוע הקניה שלך היתה כל כך מוצלחת.
יהיה קשה להסביר לך את זה עכשיו.
לפני שקניתי את ה DSLR שלי, התלבטתי בינה לבין 300D של קנון.
כולם אמרו לי לקנות את ה D70 כי היא טובה יותר, ואני לא הבנתי למה... לא הבנתי את ההבדלים וגם לא ידעתי מה לחפש במצלמה (כיוון שכל מה שידעתי על צילום, התבסס על מצלמת פילם SLR ידנית לחלוטין שהיתה לי (ועדיין יש)). בדיעבד, אני ממש שמח על ששמתי את העוד כמה (אלפי) שקלים לסט של ניקון כי הוא פשוט הרבה יותר טוב, ואני מודה לכל מי ששיכנע אתי לקנות את היקר.
זה פשוט משתלם יותר, והמצלמה עדיין לא הגבילה אותי, אפילו אחרי שלוש שנים של צילום אינטנסיבי.
|