10-08-2007, 23:16
|
|
|
חבר מתאריך: 11.11.02
|
|
זו דמגוגיה, ג'ו
א. לא ניתן להשוות את אוסטרליה השלווה ורחבת הידיים לישראל צפופת האוכלוסין ומרובת הבעיות.
ב. לו הייתי אוסטרלי ב-1939 הייתי חושב פעמיים לפני שאני נותן היתרי הגירה ליהודים. למה שאהפוך את המדינה שלי למדינת היהודים? אם אכניס כמה אלפים, היטלר ישלח אליי כמה מיליונים. לא תודה. זו בעיה של אירופה, שהיא תפתור אותה.
ג. אני לא יודע איזה אחוז מבין ה"פליטים" הם אכן פליטים, אבל אין לי ספק שחלק גדול מהם מהגרים שתרים אחר הזדמנויות לפתוח דף חדש. אני לא מוכן לפתוח את הברז אפילו במעט, מפני שברור לי שתהיה נהירה עצומה לכאן - ואין לי שום רצון להתמודד איתה. אם ישראל רוצה לעזור למסכנים האלה, היא צריכה לפעול כדי לשפר את המצב בארצותיהם. קליטה של מהגרים מהעולם השלישי בעולם השבע רק מנציחה את המצב הקשה בארצותיהם, משום שהיא משחררת מעט את הלחץ אך לא פותרת דבר.
אני מציע לכולם להיגמל מתסביך השואה המעיק הזה ולהימנע מההתייפיפות הרגשנית המגוחת שפשתה בתקשורת וגם פה. צאו מזה! תתחילו להפעיל מעט את השכל ופחות את הרגש. לעזור לפליטים - כן, לקבל אותם באנושיות - כן. אבל לקלוט אותם? בשום אופן לא! עצוב, אבל האינטרסים שלנו ושל עניינו קודמים.
* הפליטים הוייטנאמים של בגין לא היוו סכנה ולכן לא הייתי מתנגד לצעד כזה גם כיום, משום שהגיעו מארץ מרוחקת מאוד. כאן אנחנו ניצבים בפני נחשול אדיר, והסכר שלנו לא מסוגל לבלום אותו.