10-08-2007, 10:55
|
|
|
חבר מתאריך: 17.03.05
הודעות: 1,161
|
|
רפא"ל: המערכת ליירוט רקטות תהיה מבצעית בתוך כשנה וחצי
אני פותח אשכול חדש כי הקודם התארך עד חוסר נוחות. להלן עוד אשכול בנושא
מנהלים, כתמיד, אם לא מתאים אחדו נא
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/892100.html
לדברי גורמים בחברה, עברה המערכת סדרת ניסויים מוצלחת; בכיר במערכת הביטחון: מערכת היירוט בלייזר לא תהיה מבצעית בשנים הקרובות [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif] [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif] כך פועלת מערכת "כיפת ברזל"
מערכת "כיפת ברזל" ליירוט רקטות קסאם וקטיושות קצרות טווח, המפותחת ברשות לפיתוח אמצעי לחימה, תהיה מבצעית בתוך שנה וחצי, כך העריכו אתמול (חמישי) גורמים ברפא"ל. לדברי הגורמים, המערכת עברה סדרת ניסויים ועמדה בהם בהצלחה. עוד הוסיפו, כי מערכת אחת של "כיפת ברזל" מספיקה להגנת מטרופולין חיפה.
שלשום פורסם ב"הארץ", כי שר הביטחון, אהוד ברק, סבור שישראל תוכל להסכים לנסיגות נוספות בגדה רק לאחר השלמת מערכת הגנה מפני רקטות קצרות טווח. גורמים ברפא"ל אמרו שההסכם שנחתם בין החברה למערכת הביטחון במאי השנה, קבע כי המערכת תהיה מבצעית בתוך 24 חודשים. לפי קצב ההתקדמות בפרויקט, עודכנה ההערכה לשנה וחצי.
המערכת מאתרת את שיגור הרקטה באמצעות מערכת "שחר אדום", המתריעה מפני ירי קסאמים, ומכ"ם מתוצרת חברת "אלתא" יעקוב אחריה במעופה. שנייה לאחר איתור הרקטה, ישוגר מן הקרקע טיל המהיר ממנה, שיירט אותה בגובה רב. כך, אם תחומש הרקטה בראש קרב לא קונוונציונלי, החומר המסוכן יפוזר הרחק מהקרקע.
עלות כל טיל יירוט נעה בין 30 ל-40 אלף דולר. ברפא"ל הבהירו כי המערכת תחשב את מקום הנפילה המשוער של הרקטה ואם היא צפויה ליפול בשטח פתוח היא לא תיורט.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/printed/P100807/a.a.1008.200.1.9.jpg]
ועדה בראשות סגנו המדעי של ראש מפא"ת (מינהל פיתוח אמצעי לחימה במשרד הביטחון), יעקב נגל, שבחנה 14 הצעות למערכות הגנה מפני רקטות, בחרה לפני מספר חודשים ב"כיפת ברזל". המערכת אושרה על ידי שרי הביטחון, עמיר פרץ וברק.
מערכת יירוט הוצעה גם ע"י התעשייה הצבאית
גם התעשייה הצבאית (תע"ש) הציעה מערכת ליירוט רקטות, "מגן קסום", המשגרת רקטה בקוטר 160 מ"מ לעבר הרקטה המאיימת. עלות כל יירוט במערכת "מגן קסום" עומדת על מחצית מיירוט ב"כיפת ברזל". אולם, ההצעה לא התקבלה בגלל זמינותה: רק אחרי 20 חודשי פיתוח היא תודגם לראשונה, ולאחריה תידרש עוד שנה להפיכתה למבצעית. גורמים ביטחוניים לא פסלו את האפשרות שהמערכת תשתלב בעתיד במערך ההגנה נגד רקטות קצרות טווח, אולם בכיר בתע"ש הסביר כי הבחירה בכיפת ברזל "קברה" את פיתוח "מגן קסום".
בכיר במערכת הביטחון אמר שלמרות בדיקות חוזרות ונשנות, המערכת של תע"ש נמצאה כבלתי מתאימה, וספק אם תהיה מסוגלת לספק פתרון הולם לרקטות. לדבריו, כיפת ברזל נבחרה מכיוון שהיא המערכת הזמינה ביותר.
אותו גורם הוסיף כי מערכת ה"סקיי-גארד" האמריקאית, המיירטת רקטות באמצעות קרן לייזר, לא תהיה מבצעית בשנים הקרובות בשל קשיים טכניים שונים. בשבוע שעבר פורסם ב"הארץ" ששר הביטחון ברק הורה לבחון מחדש את רכישת ה"סקיי-גארד". עם זאת, הוסיף הגורם, השימוש בקרן לייזר יהיה בעתיד הפתרון ליירוט רקטות, וכעת שוקדים במערכת הביטחון על מערכת מסוג זה, השונה מהותית מהמערכות הקיימות.
|