לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-08-2007, 23:04
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

חבר מתאריך: 09.03.04
הם חיים באשלייה?...
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "המצב מדרדר"

או שהם פשוט חיים את המציאות שהם הורגלו אליה?...

חביבי :

יש להם/נתנו להם כח שבאף אחת מהמדינות שלהם הם לא היו חולמים לקבל !

הם למדו היטב היטב לנצל את הדמוקרטיה שלך לצרכיהם ולמטרותיהם (מוסלמים ודמוקרטיה זה משום מה לא ממש משהו שהולך יחד באף מדינה מוסלמית וכנראה שיש לזה סיבה) !

הם לא שונים במאומה מאחיהם שבשטחים (הם יקראו לעצמם "ערביי ישראל" רק כשהם יצטרכו מהמדינה משהו מעבר לכך הם רואים עצמם כפלסטינאים לכל דבר) !

הם מעולם לא חיבבו אותך ולעולם לא יתחילו לחבב ולא משנה מה תעשה (למרות שיש עדיין כאלה החיים באשלייה שכזו) הם צריכים אותך רק בגלל שיקול כלכלי ותו לא !

ואנחנו - עסוקים מזה שנים בלחזר אחריהם, לממן אותם ואת השחיתויות שבמועצות שלהם (שזועקות אח"כ לקיפוח), לרצות אותם וללקק להם את הישבן ....

אז למה שהם לא יחיו "באשלייה"?...

לא ירחק היום בו לפתע נגלה שהאדמה נשמטה לנו תחת הרגליים....
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-08-2007, 23:53
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
הם חיים באשליה שנקראת "שיכרון כח"
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "הם חיים באשלייה?..."

זאת הזיה חוזרת ומוכרת בעולם הערבי שנוטה לנוע בין היסטריה של תבוסתנות ובין היסטריה של כוחנות. לפעמים אפילו שילוב של השניים. הם שוכחים שהיהודים ידעו ויודעים להיות ברוטאליים כשזה מגיע להישרדות. הם שכחו זאת בעבר ונדפקו ונראה שידפקו גם בעתיד.
רק בו נשים דברים בפורפורציה:
הם מקבלים בישראל "כח" כמו שמקבל כל אזרח או מיעוט במדינה דמוקרטית.
באותו ענין-רוב העולם המוסלמי איננו דמוקרטי (דומני שטורקיה כן דמוקרטית) אבל כך גם רוב שאר העולם. לא יודע אם זאת בעיה של המוסלמים בלבד.
הם שונים מאחיהם בשטחים מתוך כך שהם אזרחים ישראליים. יש בזה הרבה הטבות ולכן כל עוד חששו לאבד את ההטבות ראינו בסך הכל שקט מהם רוב הזמן. אם יגזימו, יתחילו לאבד את ההטבות. הם לא מאמינים שישראל תעז לעשות זאת והם טועים (אני אומנם אופטימי).
אני לא חושב ש"הם" מחבבים אותי. ברמה הלאומית והדתית יש עוינות. ברמה האישית רק אציין שבהחלט היו כאלה שבמקומות העובדה שלי ובמקומות המגורים שלי חיבבו אותי ואני אותם...קורה. בסופו של דבר כולנו בני אדם.
ושמע, היה בעבר קיפוח רב של המגזרהערבי וגם היום יש קיפוח מסוים. אני חושב שמגיע להם שוויום ברמת זכויות הפרט הכלכליות והחברתיות. אותי מדאיגות הדרישות הלאומניות שלהם. צריך לדעת איפה צריך לתת ואיפה צריך להתעקש וגם להיות קשה אם צריך.
איך אמר ז'בו? "גאון ונדיב ואכזר".
ישן 13-08-2007, 02:15
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
מי שמכיר את העמדות השונות בהנהגה הערבית, יודע שברכה הוא אכן מתון במקור.
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "ראה תגובתי לליבני"

ההשוואה שלו לרפסנג'אני היא בורות משוועת. רפסנג'אני מעולם לא היה מתון שהקצין בגלל נסיבות
חיצוניות. רפסנג'אני היה מתון כי חכמים בלילה חיפשו בכוח למצוא "מתונים" בתוך הממשל האיראני.
חלק מהם מגדירים היום את חמנהאי כמתון, שכן ליד אחמדי-נג'אד אפילו הוא נראה כמתון...
ברכה, לעומת זאת, הקצין רק כאשר התברר לו שהמשך ההצגות והציוצים על דו-קיום, רק פוגעים
במעמדה של מפלגתו. הוא ראה שאין סיכון בלהיות קיצוני (איש לא מעז לגעת בהם), ועשה שיקול
פוליטי קר שעדיף לשכוח מהאידיאל הקומוניסטי המפואר, ולהתחיל לחבק את הנאצריסטים שבתוך
המגזר (את האסלאמיסטים זה קצת קשה מדי לחבק כשרוב מצביעיך נוצריים...), בתקווה שלא כולם
יעברו לבל"ד...
מי שזעק כל הזמן על הצורך ב"להבין את הערבים", חיסל אופצייה שיהיו בקרבם מתונים, ואכן מפלגות
מתונות שקמו בתוך הציבור הערבי, לא דגדגו אפילו את אחוז החסימה - ויהודים נאורים הגדירו אותן
כ"מפלגות של משת"פים"...
ישן 13-08-2007, 02:38
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני לא מכיר את ברכה "שלך", אבל מחמד ברכה נכנס לכנסת כמנהיג מתון למדי.
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "מתי זה "במקור"?"

בשעה שזעקות החלפת התקווה בהמנון "שיפנה גם לערבים" עלו מצד כל השאר - הציע ברכה שיר
של טשרניחובסקי ("שחקי שחקי" - שיר שרוב הח"כים היהודים כלל לא שמעו עליו, או על
טשרניחובסקי...). האיש דיבר על מדינת ישראל במושגים שונים לגמרי מכפי שהוא מדבר עליה
כיום. קו פרשת המים שלו היה מהומות אוקטובר, והעובדה שרק הקיצוניים הרוויחו מהן. מאותו רגע
יש לנו מחמד אחר, תוסס ופעלתן יותר במישור הלאומני. במישור המפלגתי הוא החליש את
האידיאולוגים הבולשביקיים (שלא היו מספיק לאומניים - למרות שגם הם מתקדמים יפה, כולל היהודים
שבהם...), והוא מנסה ליישר קו, עם בל"ד, שלקחה ממנו המוני קולות נוצריים.
כיום, אגב, קשה לזהות "קיצוניים" בתוך הציבור הערבי. רובם מדברים די דומה, ורק כאן מנסים בכוח
לאטום אזניים, שכן אלה החבר'ה שפקדו פואד ומג'אלי למפלגות השלטון, והן תקבענה את דירוג
הח"כים ומנהיגי המפלגות...
ישן 13-08-2007, 02:58
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

ברור שאינך מכיר אותו לפני זה. הוא סתם היה מנהיג מפלגה וח"כ בכיר לפני כן...
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "כמו שכתבתי, בראכה של 7 השנים האחרונות הוא מהקיצוניים"

ברכה הוא כמובן לאומן ערבי מתוך אינטרס פשוט. הוא התחיל כחבר גאה במחנה השלום כוחו אדיר,
ומעשית הוא עדיין חלק ממנו. כל הסכם מדיני שהחבר'ה שלך ידחפו - יזדקק לקולות של ברכה
ושות'. אין משאל עם גירוש יהודים, שאתם יכולים לחלום להעביר, בלי ברכה ושות' - ועל כן ההתנקות
החד-צדדית שלך ממנו, היא בדיחה עצובה. עובדתית, בשורה התחתונה, במחנה שבו אתה תומך,
מצביעי ברכה הם שקובעים את הרשימות לכנסת (בין מדובר בעבודה, מרצ או אט"ד).
רק"ח, אגב, לא קיימת מאז 1989, אחרי שאימצה מחדש את השם מק"י (אחרי העלמות
הקומוניסטים המרושעים שחזרו לחיק הציונות ולא עברו את אחוז החסימה, שנים קודם לכן...)...
ישן 13-08-2007, 02:21
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

טורקיה אינה דמוקרטיה אמיתית - תודה לאל...
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "הם חיים באשליה שנקראת "שיכרון כח""

לו הייתה דמוקרטיה אמיתית, כי אז האסלאמיסטים היו עולים בה לשלטון באופן מוחלט, ומבטלים
מראית עין דמוקרטית, בלי להניד עפעף. כרגע האסלאמיסטים יכולים לנצח בחירות ולהרכיב
ממשלה, אבל הידיעה שלצבא הזכות החוקתית (והכוח הפיזי) לבעוט אותם לכל הרוחות, והעובדה
שכבר עשה זאת לורסיה קודמת של מפלגתם, ב1995, גורמת להם להיות מ-א-ו-ד זהירים
בהתנהלותם, ולפעול למעשה בניגוד לחלק ממצעם...
במהז"ת דמוקרטיה צפוייה להיות אפיזודה חד-פעמית, שכן ב90 אחוז מהמקרים תנצח מפלגה
שתבטל את הדמוקרטיה. באלג'יריה היו בחירות דמוקרטיות ב1992, המסלמים ניצחו - והצבא
ביטל הבחירות מיידית (במחיר של מלחמת אזרחים).
המקום היחיד שבו לערבים יש חופש מחשבה יחסי זה בישראל. למה יחסי ולא מוחלט? כי להיות
אוהד למדינה היהודית זו סכנת נפשות, ואלה מהם שדווקא מבסוטים מקיומנו כאן, וקיומם בתוכנו
כמיעוט (וזה אחוז לא מבוטל בקרבם), פוחד פחד-מוות להביע דעתו, שכן ברור שאיש מהמדינה
הזו לא יגבה אותו, הרוב הפנאטי ינקום בו (ומי שלא מאמין, שישאל את המשפחות השכולות של
הלוחמים שנהרגו במוצב JVT ברפיח, כיצד התייחסה אליהם הסביבה, ולכמה הגנה הן זכו
מהמדינה שבניהם נפלו למענה...).
ישן 13-08-2007, 14:12
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

תרשה לי לחלוק עליך...
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "הם חיים באשליה שנקראת "שיכרון כח""

..."הם שוכחים שהיהודים ידעו ויודעים להיות ברוטאליים כשזה מגיע להישרדות. הם שכחו זאת בעבר ונדפקו ונראה שידפקו גם בעתיד."
יהודים ידעו להיות ברוטאליים? כנראה שזה היה נכון בתקופת האבות או מרד בר כוכבא....
יש לך דוגמא מהעבר הקרוב יותר?
או כפי שכתבתי בסיום דברי בהודעה הקודמת "איבדנו את זה אי שם בדרך"?....
ובכלל - למה הכוונה בכך ש"הם נדפקו בעבר?...

..."הם מקבלים בישראל "כח" כמו שמקבל כל אזרח או מיעוט במדינה דמוקרטית"

זה לצערי נכון ! ולצערי שוב כפי שציינתי - הם למדו יפה מאוד להשתמש בכח הזה כנגדך !
לנצל את החולשה של הדמוקרטיה לצרכיהם ולהגשמת מטרתם.
אגב - אני לא יכל להתחמק מהמחשבה שבעיניהם דמוקרטיה משמעותה - חולשה !

..."הם שונים מאחיהם בשטחים מתוך כך שהם אזרחים ישראליים. יש בזה הרבה הטבות ולכן כל עוד חששו לאבד את ההטבות ראינו בסך הכל שקט מהם רוב הזמן. אם יגזימו, יתחילו לאבד את ההטבות. הם לא מאמינים שישראל תעז לעשות זאת והם טועים (אני אומנם אופטימי)."

צר לי לחלוק עליך אך אין הבדל ביניהם לבין אחיהם בשטחים !
ההבדל היחידי הוא אולי באופן הלבוש ! זה הכל .
הם אזרחים ישראליים פשוט כי הם לא ברחו מכאן ב 48 שהרי אם כן הם היו חיים היום מעבר לקו הירוק בדיוק כמו הפלסטינאים ! זה כל ההבדל.
הם לא קוראים לעצמם "ערביי ישראל" אלא פלסטינאים (מי שקורא להם "ערביי ישראל" זה רק אנחנו) !
לעומת זאת הם כן יקראו לעצמם ישראלים רק כשהם יבואו בדרישות אליך !
את מה שקורה היום בצפון הארץ עם הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית אתה תתחיל לראות גם במרכז ובדרום ביום שתהייה להם שם אחיזה טובה , כבר היום הנגב שייך למעשה לבדואים שחיים שם ועושים שם כרצונם ללא כל התערבות מצד המדינה ועל מה שקורה באיזור ה"משולש" מיותר בכלל לדבר...

הם לא מאמיניםן שישראל תעז לקצץ מזכויותיהם והם צודקים במאה אחוז ! אני רוצה לראות מה יקרה כאן ביום בו תישלל מהם הזכות הראשונה .... מהומות 2000 יחווירו לעומת זה !

..."אני לא חושב ש"הם" מחבבים אותי. ברמה הלאומית והדתית יש עוינות. ברמה האישית רק אציין שבהחלט היו כאלה שבמקומות העובדה שלי ובמקומות המגורים שלי חיבבו אותי ואני אותם...קורה. בסופו של דבר כולנו בני אדם."

בזה אתה כמובן צודק !
יש עוינות היתה עוינות ותמשיך להיות עוינות , העוינות מצידם תהפך למעשים בשטח ככל שהכח שלך ייחלש.
אני לא יודע מה היתה מערכת היחסים שלך במקום העבודה אבל לצערי אני מכיר יותר מדי מקרים שהסכין בגב לא איחרה להינעץ !
אני למדתי שפשוט אין (ואסור שתהייה) בהם אמונה !
מקסימום - "כבדהו וחשדהו"....
כולנו בני אדם זה נכון, אבל הגישה שלהם לחיים והמנטליות שלהם היא שונה בתכלית !
המשותף היחיד שביני לבינם בסופו של דבר הוא שגם לי וגם להם יש שתי ידיים שתי רגליים ומבנה גוף דומה, זהו!

..."ושמע, היה בעבר קיפוח רב של המגזרהערבי וגם היום יש קיפוח מסוים. אני חושב שמגיע להם שוויום ברמת זכויות הפרט הכלכליות והחברתיות. אותי מדאיגות הדרישות הלאומניות שלהם. צריך לדעת איפה צריך לתת ואיפה צריך להתעקש וגם להיות קשה אם צריך."

היה קיפוח?

יש לישתי אופציות עבור ה"מקופחים"

1 - קחו את עצמיכם ותעברו לכל אחת מהמדינות המקיפות את מדינת ישראל, אין לי ספק ששם איכות חייכם תשתפר פלאים !

2 - תתחילו לכבד את חוקי המדינה ולמלא את חובותיכם ואז תבואו בדרישות / טענות .

תראה לי עיר או מועצה ערבית אחת בארץ שהמנהל בה הוא תקין !
בבקשה...
לאן הולכים הכספים ?
מי משלם שם מיסים?
היתירי בנייה? יוק !
שמירה על מה שבכל זאת יש/רכוש ציבורי? יוק !

"אז.... שלא יעבדו עליכם" !

ישן 13-08-2007, 18:38
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
אם לא תחלוק עלי, איך יהיה מעניין?
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "תרשה לי לחלוק עליך..."

אתה רואה אותי מגיב למי שאני מסכים איתו?
ככה, אחת לאחת:
1. הערבים נדפקו כמובן ב-1948, במה שהם מכנים הנקבה. הציעו להם הצעה יפה והם העדיפו ךנסות לזרוק את היהודים לים בשל אותה היסטריה ושיכרון כח. התוצאות ידועות היטב. במלחמה הזו הצד היהודי ידע לגרש, ידע להחריב כפרים וידע להרוג בלי יותר מדי סנטינמנטים, וטוב שכך.
כל עם בסיטואציה כזו היה נוהג באותה הצורה (ונהג בפועל באותן שנים-למשל בהודו-פקיסטן). גם אחר כך הם היו תחת משטר צבאי לשנים ארוכות-עניין לא נעים במיוחד.
2. כל מיעוט בדמוקרטיה נהנה מכח לא פורפורציונאלי וזה מרגיז במיוחד כשאותו מיעוט הוא אנטי דמוקרטי (כל זה נכון, לפחות חלקית, גם לגבי החרדים). אבל, אני מעדיף את הדמוקרטיה (כל אחד יכול למצוא עצמו כמיעוט באיזשהו שלב) כל עוד דברים לא יוצאים מפורפורציה (והם מתחילים לצאת מפורפורציה).
3. אני לא שולל את רוב מה שכתבת בפיסקה הזו, אבל אני כן חושב שרבים מהם כן חוששים מאובדן הזכויות שהשיגו עם השנים, ורבים אחרים יתחילו לחשוש ברגע שמדינת ישראל תתעשת. ומדינת ישראל תתעשת כשלא תהיה ברירה, ולא תהיה. אני אופטימי כי הרצון לשרידות חזק מכל.
4.ליבני, לא הצטיירת לי עד היום כגזען ואני מעדיף לחשוב שבאמת אינך כזה אלא רק מתבטא מתוך כעס. שמע, הכרתי הרבה מאוד ערבים לאורך השנים ובהרבה מאוד סיטואציות שבהן קשה לזייף לאורך זמן. מסקנתי היא שברמה האנושית הבסיסית אין הבדל. יש עוינות על רקע לאומי ופוליטי שזה עניין שונה.
5. קיפוח היה גם היה. אתה לא מתנה זכויות שוות לפי היות המגזר המדובר יותר שומר חוק (ואני מדבר על הרמה הפלילת-מנהלתית) או פחות . גם לשלוח מי שמקופח למדינה אחרת לא מהווה תשובה. מה שכתבת יכול להיות נאמר לכל קבוצה חברתית בארץ, לא רק לערבים. ושמע, לפחות חלק מהתופעות של אי מנהל תקין ביישובים הערבים הן תוצאה של הזנחה ארוכת שנים מצד המימסד גם בכל הנוגע למשאבים (כולל תיכנון ואישורי בנייה) וגם מבחינת האכיפה. צריך לדרוש מהערבים ציות מלא לחוק כמו שדורשים מכל אזרח+שירות לאומי מקביל לשירות הצבאי. במקביל צריך לתת להם את מקסימום השוויון האפשרי (לא יהיה שוויון מלא במדינה שמגדירה עצמה יהודית-וטוב שכך).
ישן 13-08-2007, 19:05
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

האמת? כל מה שכתבת נכון - אבל יש סייג נורא-נורא חשוב.
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אם לא תחלוק עלי, איך יהיה מעניין?"

הסייג הוא שאנשים מתנהגים באופן שונה לגמרי כיחידים וכקבוצה. אני מכיר באמת הרבה ערבים,
למדתי עם ערבים, לימדתי ערבים - ואני לא יכול למצוא בין אנשים כפרטים, הבדל לבין פרטים בכל
חברה אחרת. יש יהודים חרא ויש ערבים נפלאים.
העניין הוא ה-ח-ב-ר-ה הערבית, שאחרי 60 שנה ניתן לדעתי להודות שאין דרך לשלב אותה ככזו
בתוך נמסגרת-על ישראל. החברה הערבית מסרבת להפנים עקרונות מערביים בסיסיים שעליהם אנו
כחברה לא יכולים להתפשר (ואבוי לנו אם נתפשר עליהם), כמו למשל הקביעה שאלימות על רקע
כבוד המשפחה היא עבריינות לשמה; כמו העקרון שהמדינה היא לא האוייב; כמו העקרון שבבסיס
הוקמה מדינה זו ע"י העם היהודי למען העם היהודי (זה כמובן לא מצדיק אפלייה מכוונת של מיעוטים,
אבל בהחלט מצדיק הימנעות מויתור על הופעת סמלי לאום, כסמלי המדינה בדגל, בהמנון ובסמל
הרשמי).

הערבים בעבר קבלו זאת. הם לא קבלו זאת בגלל אהבה כלפינו, אלא בגלל פחד אמיתי שאסון 1948 יחזור, אם ינסו למרוד - ואז הגיעה 1976, והסתבר להם שהשד אינו נורא כ"כ. יום האדמה,
בניגוד למה שמוצג בתקשורת, אינו יום אבל בעיני הערבים. נכון שביוןם זו נהרגו 6 מפגינים כנגד
הפקעת קרקעות - אבל הם רואים זאת כיום שבו נשברו מחסומי הפחד, ומאז הם מוחים בגלוי.
מאותו רגע יש התדרדרות מהירה. כשהחלה האנתפאצ'ה הראשונה ב1987, התחוללו התפרעויות
בערים ערביות ובחלק מהערים המעורבות (כולל יפו). בשנות ה90, התלות של ממשלת רבין
בקולות הערביים (שאמנם מנו רק 5 ח"כים, אבל היו ההבדל בין 56 ל61), לשיפור דראמטי
בתקציבים שהושקעיו בערבים, וגם הרטוריקה של המנעות מהשענות על קולות אנטי-ציוניים, ירדה
מאוד. השיח הציבורי השתנה (גם בהשפעה של זרמים אירופאיים), והפך דיבורים על סכנה דמוגרפית, פשיעה ערבית וכד', ללא-פוליטקלי-קורקט, וכך הגענו לאוקטובר 2000, שבו נשברו
הכלים. באותו אירוע עמדה ישראל בפני מרד-זוטא, והעדיפה להכנע. אנשים שוכחים שלא המשטרה הפסיקה את ההתפרעויות, אלא בריונים יהודיים בבת-ים (שהלכו ליפו), בנצרת עלית,
(שהלכו לנצרת), בטבריה, ובמקומות נוספים. הממשלה הגיבה באופן מזעזע, ומתוך שיקול פוליטי
צר (ברק נזקק לקול הערבי בבחירות) הקים וועדה שמסקנותיה נכתבו מראש, ע"י זהותם של
האנשים שמונו לשבת בה: שופט ערבי (שההוכחה לכך שזו הסיבה היחידה למינויו, הייתה
שכשפרש בגלל מחלה - הוחלף בשופט ערבי אחר...), המזרחן שמעון שמיר (שזוהה עם השמאל,
והתפטר מכהונתו כשגריר במצרים, עם עליית שמיר לשלטון) וכמובן השופט תאודור אור,
שפסיקותיו לאורך השנים, הבהירו לאיזה מחנה הוא משתייך.
בישיבות הוועדה הייתה תקרית אלימה, בה שבר אב ערבי את אפו של קצין משטרה, והדבר
עבר בשתיקה כמעט לגמרי - ומסקנות הוועדה הפכו את המשטרה לנטולת יכולת אפקטיבית לאכוף
חוק בקרב הערבים, מבלי להסתכן במשפט פלילי.
בשנתיים האחרונות היו שלושה אירועים מכוננים בתחום זה, ושלושתם קשורים לעבריינים ערביים
אלימים שנהרגו, ולמי שהרגו אותם - ומצאו עצמם מוכרזים כפושעים:
במקרה הראשון ירה בלש משטרה בערבי גנב רכב, שניסה לדרסו. הבלש מואשם בהריגה.
במקרה השני ירה שוטר מג"ב בערבי שהיה קשור בעבירות החזקת נשק, ונורה כשיש נשק בידו.
השוטר מואדם בהריגה.
המקרה השלישי הוא מקרהו של שי דרומי, שקשה להאמין שעוד לא הסתיים בהתנצלות של
השלטונות, ובמתן תעודת הוקרה לגיבור הזה.

אני סבור שהח"כים הערביים הם אנשים נבונים (בטח יותר ממקביליהם היהודיים), והם הפנימו את
חולשת המדינה הזאת.
ישן 14-08-2007, 01:14
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אין לי ספק שרוב הציבור הערבי (ובפרט המסעדנים והסוחרים שבו) רוצה שקט.
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "מסכים עם רוב מה שכתבת אבל..."

אין לי גם ספק שהם מודעים לכך שאנחנו לא כזה אסון (תראה איך הם מבועתים מהמחשבה
שכפריהפ לא יהיו חלק ממדינת הדיכוי הציונית, וקרן השפע המופלאה של הביטוח הלאומי...), אבל
יש דינמיקה לאירועים - והדינמיקה הולכת בדיוק בכיוון ההפוך מכפי שהיינו רוצים.
הרוב הוא שקט - והמיעוט (הלא-כזה-מצומצם, כפי שמעיד כוחן של בל"ד והתנועה האסלאמית),
מכתיב את ההתרחשויות ברחוב. אף אחד מהתומכים בשילוב לא יעז ללכת נגד המיעוט, שכן אנחנו
לא מגינים אפילו על משפחותיהם של אותם גיבורים שמתנדבים לשרת בצה"ל. אין לערבים שום סיבה
בעולם לסמוך על ישראל. ההגיון של הערבי הפרגמטי אומר שעדיף לצעוק נגד ישראל, שכן אין לזה
מחיר - בעוד שתמיכה בישראל היא דבר מסוכן פיזית (זו, אגב, הסיבה לכך שהדרוזים בגולן, שאיש
מהם לא באמת רוצה לחזור לסוריה, תולים תמונות של אסד. הם יודעים באיזו קלות ישראל מפקירה
את אלה שבעדה לחסדי אוייביה - הם ראו כיצד נהגנו בצד"ל).
ישן 13-08-2007, 19:23
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

אז אני אמשיך...
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אם לא תחלוק עלי, איך יהיה מעניין?"

1 - ב 48 הם אכן נדפקו...
העניין הוא האוירה והמציאות שנוצרה או אולי נכנה זאת "חלון ההזדמנויות" שנוצר איפשר לבצע את הפעולות שציינת, היום - שכח מזה !
העם בציון יותר מדי מפולג, איש איש חי כאן לעצמו ולא נראה לי שברגע האמת יהיה אפילו מי שיתייצב לבצע את המוטל עליו....

2 - המיעוט עליו מדובר כאן הוא לא רק אנטי דמוקרטי כדבריך ! הוא בעיקר "אנטי קיומך כאן" !
יש כאן הבדל לא קטן .....

3 - שוב - אני מאוד מקווה שמדינת ישראל תשכיל להתעשת בסופו של דבר (והרבה לפני שיהייה מאוחר מדי) וכמובן שהם חוששים להפסיד את הזכויות שהם השיגו במהלך השנים ! זה מה שמונע עדיין מחלק מהם לקום ולצאת נגדיך !
אין לי ספק שברגע שסוחרי יפו יגלו שאין להם יותר פרנסה מהיהודים שצובאים על חנויותיהם פניהם כבר לא יהיו מחייכות אליך....
או אז יצוץ הפרצוף האמיתי שלהם !
(האמן לי - זכיתי עקב עיסוקי בעבר לבלות לא מעט שעות בבתים ערביים ביפו רובם בשכ' עג'מי הקשה, העיתונים הפופולאריים שם ומה שתלוי שם על הקירות לא בדיוק מעיד על "אהבת ציון" חלק מאנשים אלה הם המוכרים או בעלי העסקים שברחוב יפת).....

4 - אני לא חושב שאני גזען ! עם זאת לצערי הרב במהלך השנים עיני ראו מראות שאינני מאחל לאיש לחזות בהם, אזני שמעו קולות שאינני מאחל לאיש לשמוע, אפי הריח ריחות שאינני מאחל לאיש להריח וידי נאלצו לגעת בדברים שאינני מאחל לאיש לגעת בהם...
כנראה שהמכלול הזה הביא אותי לראות את הדברים כפי שהם במציאות ולשנות את דעותי בצורה מאוד קיצונית למה שהן היו לפני כן.....
יש הבדל של שמיים וארץ בין איך שזה נראה/נשמע בחדשות או בעיתונים לבין איך שזה מרגיש כשאתה ניצב מול הדברים האלה בשטח.

5 - לגבי הסעיף האחרון, ברגע שכתבת את השורה הזו ...." צריך לדרוש מהערבים ציות מלא לחוק כמו שדורשים מכל אזרח+שירות לאומי מקביל לשירות הצבאי"

אמרת הכל !
העניין הוא שבמשך שנים איש לא דורש מהם כלום ונותנים להם לעשות מה שהם רוצים בשטחים שלהם !
מספיק סיבוב קצר בואדי ערה כדי להבין עד איזו רמה של הפקרות זה מגיע, בתים שצצים כמו פטריות לאחר הגשם על כל צלא/פסגת הר, שטח שמוקף מיד בעצי זית כדי שישמש בעתיד כ"עתודת קרקע" בנייה נמוכה כמובן (שהרי כל משפחה שם חייבת וילה או קוטג')... ואחכ' הם בוכים על צפיפות ומה לא....

בקיצור - הפקרות לשמה.
הלוואי ואני יכלתי לגור על צלע הר בבית עם שלוש קומות וחצר של 4 דונם סביב בלי להגיש שום תצהיר/לשלם שום מס/לקבל רשיון ושרק עוד יעזו לבא אלי בדרישות...

מי כאן בעצם המופלה?...

נסיעה בואדי ערה כבר מזמן משולה עבורי לביקור במדינה מוסלמית עצמאית (ע"ע איזור המשולש) .....
ישן 13-08-2007, 13:31
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

כהנא לא אמר שום דבר מלבד סיסמאות !....
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי desert-eagle שמתחילה ב "פעם אמרתי את זה ולא הכי אהבתה את זה"

סיסמאות כל אחד יכל להנפיק ולנופף בהן כאוות נפשו ומעבר לזה - מה? מה עוד?...

מה היתה משנתו פרט ל"אין ערבים אין פיגועים"? (למרות שסיסמא זו לדעתי נולדה אחרי רציחתו)....
אין ערבים אין פיגועים זה יפה מאוד ואתה יודע מה? אני אפילו יכל להסכים עם זה ! נו? ואז מה?...

אל תשלה את עצמיך - כהנא לא יכל היה לעשות כלום פרט להמטת חורבן על מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית ונאורה (או לפחות אחת שמתיימרת להיות שכזו).

מה שדרוש לעם היושב בציון זו מנהיגות איתנה שתהייה מרכבת מאנשי מקצוע ולא מעסקנים / פוליטיקאים בגרוש שדואגים איש איש לכיסו, לכסאו ולמקורביו, מנהיגות שתדע לשמור על קו אחיד שיהיה גם תוקפן כשצריך ולא מתרפס ומתחנחן !
בימים שכאלה אני יכל רק להתגעגע למנהיגים כמו מנחם בגין ! בחיי !
כנראה שככל שאנחנו מתרחקים מתקופת הקמת המדינה והדור שהנהיג אותה בראשיתה הולך ונעלם כך נעלמים גם הערכים !
משנה לשנה זה רק הופך לגרוע יותר ויותר כך שאפילו הכנסת הפכה לבדיחה .....

לצערי נראה לי שפשוט איבדנו את זה אי שם בדרך...

נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 13-08-2007 בשעה 13:34.
ישן 13-08-2007, 00:59
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

למה אשלייה? הם קוראים היטב את המציאות.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "המצב מדרדר"

השחיקה שחלה ביחסם למדינה נובעץ מקריאה זו של המציאות. הם ראו את וועדת אור קמה אחרי
התפרעויות-ענק שלהם, הם ראו את בג"ץ שוחק את תפקידה הלאומי של קק"ל, הם ראו כיצד
לינץ' במחבל יהודי לא מטופל כפי שטופל יורם שקולניק, רק בגלל איומיהם באלימות - והם רואים
את המדינה פוחדת לטפל בבעיות השתמטות ממס, הונאות ביטוח לאומי, פרוטקשן, סמים ופשיעה
אלימה, שמקורן במגזר (אפילו אכיפת עבירות תנועה כבר לא מתבצעת בחלקים מסויים בנגב,
מחשש שהבדוים יגיבו באלימות...).
במצב כזה, לא פלא שהם מרגישים נוחות רבה להזדהות עם המחבל הנ"ל.
ברכה הוא דווקא מהמתונים שם - והעובדה שהוא טרח להצטלם בהלווייה הזו, נובעת מכך שהוא מה
מבין מה פופולארי, ועליו להתחרות בתנועה האסלאמית, ובבל"ד, שמקדימים אותו בכל הנוגע לשאיפה
הגלוייה להחריבנו...

אין חשש שמישהו שם ישלם את המחיר. עברנו את נקודת האל-חזור - הערבים הם כוח אלקטוראלי
מכריע בשתי מפלגות: הם מינו את ברק ליו"ר העבודה, והם מחזיקים בחמישית ממתפקדי אט"ד
(ואפילו הביאו לבחירת והבה במקום 8 בסקר פנימי של המפלגה הזו...).
ישן 12-08-2007, 22:04
צלמית המשתמש של ArmouredDov_D9
  ArmouredDov_D9 ArmouredDov_D9 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.10.03
מגעיל הערבים מגנים את סיכול הפיגוע
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי desert-eagle שמתחילה ב "חברי כנסת בהלווית המחבל !!!"

ח"כ זחאלקה: "אנחנו לא מכירים בזכותם של מתנחלים, מאבטחים ומנגנוני בטחון להימצא בירושלים"

בלווייה למחבל אחמד חטיב שנערכה אחר הצהריים בכפר מנדא בגליל השתתפו מעל אלף איש ובהם משלחת גדולה של מפלגת בל"ד בראשות ח"כ זחאלקה, וואסל טאהא, ומזכ"ל המפלגה עווד' עבד אל-פתאח.

"אנו חושדים באמינות הסרט שהופץ, ודורשים חקירה באם נעשה וידוא הריגה" אמר ח"כ ג'מאל זחאלקה (בל"ד) והוסיף כי "המשטרה מאמצת את סיפור המאבטחים ששומרים על התנחלויות הימין הקיצוני בעיר העתיקה בירושלים הכבושה", והדגיש כי "אנחנו לא מכירים בזכותם של מתנחלים, מאבטחים ומנגנוני הביטחון להימצא בירושלים שהיא אדמה כבושה".

זחאלקה הטיל ספק באמינות השב"כ. לדבריו, "לשב"כ שלקח על עצמו את חקירה הפרשה, יש קבלות רבות על זיוף ראיות ותפירת תיקים והמצאת ראיות לפי טעמו".

למשפחת חטיב אמר זחאלקה: "באנו לחזק את ידי המשפחה ומדגישים את הצורך בהקמת חקירה ניטראלית ועניינית לפרשה. לפי הנתונים שבידינו עד כה הריגת אחמד בוצעה מבלי שנשקפה סכנה לחיי היורים בו לאחר נפילתו ארצה". בסיום דבריו אמר כי "בסופו של דבר, ישראל היא האחראית על שפיכות הדמים, ועליה לסגת מירושלים הכבושה".

חדשות אומדיה (12/8/2007 21:36)

http://www.omedia.co.il/Show_News.a...5964&MenuID=819
דף ה-D9 של MathKnight

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:39

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר